Βούλιαξε από κόσμο η Αλεξανδρούπολη, στην απόλυτα πετυχημένη “Λευκή Νύχτα”(ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Βούλιαξε από κόσμο η Αλεξανδρούπολη, στην απόλυτα πετυχημένη “Λευκή Νύχτα”(ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Βούλιαξε από κόσμο χθες βράδυ η Αλεξανδρούπολη, στην απόλυτα πετυχημένη άλλη μια χρονιά Λευκή Νύχτα, την οποία διοργάνωσε  ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ.

Χιλιάδες Αλεξανδρουπολίτες, επισκέπτες από όλο το νομό Έβρου και το εξωτερικό, κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης διασκεδάζοντας, χορεύοντας, αλλά και μπαίνοντας στα μαγαζιά να ψωνίσουν εκμεταλλευόμενοι τις προσφορές αυτής της  όμορφης βραδιάς. Ορχήστρες υπήρχαν σε αρκετά σημεία και έπαιζαν διάφορα είδη μουσικής, DJ άλλων καταστημάτων, προσφορές μέσα και έξω από τα καταστήματα, συνέθεσαν ένα πανέμορφο σκηνικό.

Στην εκδήλωση έναρξης της Λευκής Νύχτας, μίλησαν ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ και ο εκπρόσωπος της χορηγού εταιρείας του αγωγού φυσικού αερίου TAΠ Σπύρος Νάκος. Παρέστησαν επίσης ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς, ο βουλευτής της Ν.Δ Αναστάσιος Δημοσχάκης, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Θανάσης Μπέλλας και χιλιάδε κόσμου.

Χατζημιχαήλ: Οι σκέψεις μας στους δυο στρατιωτικούς

και τους νεκρούς των πυρκαγιών αυτή τη νύχτα χαράς 

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, που μαζί με τους συνεργάτες του έτρεξαν και μόχθησαν για την διοργάνωση μιας ακόμα απόλυτα πετυχημένης “Λευκής Νύχτας”, στην ομιλία του ξεκίνησε με αναφορές στους δυο φυλακισμένους στρατιωτικούς μας και τους νεκρούς αλλά και τους πληγέντες των πρόσφατων πυρκαγιών, λέγοντας:

“Μερικά χιλιόμετρα μακριά από τη γιορτινή και απαστράπτουσα σήμερα Αλεξανδρούπολη, δύο παλικάρια, δύο Έλληνες στρατιωτικοί, δύο δικά μας παιδιά βρίσκονται φυλακισμένα εδώ και 5 ½ μήνες στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης πέραν από κάθε έννοια λογικής και διεθνούς δικαίου. Εμείς λοιπόν δεν τους ξεχνάμε και δηλώνουμε σήμερα από εδώ ότι θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να επιστρέψουν ασφαλείς πίσω στην πατρίδα.

Δεν ξεχνάμε, αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής, τους 93 νεκρούς που βρήκαν φρικτό θάνατο στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής. Δεν ξεχνάμε ακόμη όλους εκείνους που διασωθήκαν… που έμειναν πίσω, έχοντας χάσει παιδιά, συζύγους, γονείς και αδέρφια, όλους εκείνους που έχασαν περιουσίες.

Και βέβαια δεν ξεχνάμε την κατεστραμμένη ακόμη Σαμοθράκη που επλήγη από τη θεομηνία του περυσινού Σεπτεμβρίου και από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, και όλους τους συντοπίτες μας εκεί και τους επαγγελματίες του νησιού που αγωνίζονται ένα χρόνο μετά να επαναφέρουν τη ζωή τους και να περισώσουν την τουριστική σαιζόν.  Δεν ξεχνάμε τους ανθρώπους μας –κατοίκους και αγρότες- σε Θούριο, Σοφικό, Πύθιο, Λαγυνά, Πόρο που δοκιμάστηκαν το 2015 από τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 50 χρόνων, ούτε εκείνους που επλήγησαν πρόσφατα στο Ισαάκιο Διδυμοτείχου.

Και όλα τούτα τα παραθέτω καθώς είναι σκόπιμο για εμάς του Εβρίτες, για εμάς τους Θρακιώτες, να θυμόμαστε ακόμη και σε στιγμές χαράς και ευφορίας. Να θυμόμαστε όλα εκείνα που τραυμάτισαν την ψυχή και την αξιοπρέπεια μας, όλα εκείνα που απείλησαν την ακεραιότητα μας, όλα εκείνα που έχουν μείνει σε εκκρεμότητα, όλα εκείνα που θα ‘ρθουν. Δεν μας επιτρέπεται να ξεχάσουμε.

Με αυτά επιστρέφω στη γιορτή και σας καλωσορίζω στo φεστιβάλ White Night – Alexandroupolis 2018 , το μεγαλύτερο αστικό φεστιβάλ της χώρας που πραγματοποιείται ανελλιπώς την τελευταία 5ετία και έχει αναδείξει την Αλεξανδρούπολη και την αγορά της σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο.

Ένα φεστιβάλ τόσο σημαντικό για την οικονομία και την ελκυστικότητα της πόλης, για την αναγνωρισιμότητα της περιοχής και το ευρύτερο τουριστικό προϊόν της χώρας ώστε να έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά για τέτοιου τύπου εκδηλώσεις, και αναγνωρίζει ταυτόχρονα την δουλειά και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που έχουμε επιτύχει συνολικά στο κομμάτι αυτό.

Στην τεράστια αυτή προσπάθεια ενίσχυσης της ελκυστικότητας της πόλης και της αγοράς της, έχουμε κοντά μας τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου ΤΑΡ, ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα [από οικονομικής και γεωπολιτικής άποψης] έργα που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στην Βόρειο Ελλάδα. Ένας Αγωγός Καλής Ενέργειας ο οποίος θα μετατρέψει μεταξύ άλλων για μία ακόμη χρονιά την Λευκή Νύχτα σε Νύχτα Καλής Ενέργειας!

Με την προσωπική δέσμευση ότι από οιαδήποτε θέση, αξίωμα ή μετερίζι με αξιώσει ο Θεός και εσείς να βρίσκομαι στο εγγύς μέλλον, θα αφιερώσω την ζωή μου προκειμένου να αναπτυχθεί ο τόπος μας και να βελτιωθούν οι συνθήκες στις οποίες εμείς και κυρίως τα παιδιά μας θα ζήσουμε, θα δραστηριοποιηθούμε και θα μεγαλουργήσουμε, σας εύχομαι καλή διασκέδαση!!!

Να είστε όλοι καλά,

Κηρύττω την έναρξη των εκδηλώσεων …

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης επεσήμανε ότι η πόλη αποδεικνύει τις μεγάλες δυνατότητες της.