Αρνήθηκε την συνάντηση για ενημέρωση κατοίκων και επαγγελματιών των Θέρμων ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας

Αρνήθηκε την συνάντηση για ενημέρωση κατοίκων και επαγγελματιών των Θέρμων ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας

Αρνήθηκε να παραστεί στην ανοιχτή συνάντηση που είχαν ζητήσει κάτοικοι και επαγγελματίες των Θέρμων για το θέμα του λιμανιού τους, ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας, σύμφωνα με την ανακοίνωση που τους έστειλε.

Είχε προηγηθεί ανοιχτή πρόσκληση των κατοίκων & επαγγελματιών των Θέρμων Σαμοθράκης που αιτούνταν με δημόσια πρόσκλησή τους προς τον Πρόεδρο του Ο.Λ.Α, τον πλοιοκτήτη Φώτη Μανούση και τον Δήμαρχο Θανάση Βίτσα, επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι των Θέρμων και συγκεκριμένα τη διάνοιξη της εισόδου και τμήματος του λιμανιού.

Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί από τους κατοίκους και τους επαγγελματίες για σήμερα Κυριακή 12 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι, στο κτήριο του παλιού δημοτικού σχολείου, αλλάμετά από ενημέρωση του κ.Βίτσα δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί. Με δημόσια ανακοίνωσή του επικαλείται μια σειρά από δικαιολογίες, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την άρνηση του να μιλήσει απ’ ευθείας με τους δημότες του.

Συγκεκριμένα τονίζει πως “μια τέτοια συζήτηση πρέπει να έχει και ουσιαστικό περιεχόμενο και να είναι αποτελεσματική κρίνω κι εγώ ότι θα έχει μεγαλύτερη αξία να γίνει σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΟΛΑ και με τη συμμετοχή των μελετητών. (…) Σε κάθε περίπτωση αυτή θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία Δήμου, ΟΛΑ και του Συλλόγου σας με ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους κατοίκους. Για τους λόγους αυτούς δεν μπορεί να γίνει η συνάντηση της Κυριακής 12/8/2018″.

Δείτε την ανακοίνωση του Δήμου Σαμοθράκης:

Κρίνουμε αξιέπαινο το ενεργό ενδιαφέρον σας , όπως και των υπολοίπων μελών του Συλλόγου σας αναφορικά με τη λειτουργικότητα του Αλιευτικού καταφυγίου των Θέρμων.

Τα θέματα που προτάθηκαν για συζήτηση είναι ζητήματα για τα οποία δημόσια και τεκμηριωμένα απάντησε προσφάτως ο πρόεδρος του ΟΛΑ κ. Δούκας.

Επειδή μια τέτοια συζήτηση πρέπει να έχει και ουσιαστικό περιεχόμενο και να είναι αποτελεσματική κρίνω κι εγώ ότι θα έχει μεγαλύτερη αξία να γίνει σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΟΛΑ και με τη συμμετοχή των μελετητών.
Ήδη υπάρχει ανάδοχος μελετητική εταιρεία και αναμένεται μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου να έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση.

Επίσης στο στάδιο αυτό πέραν της καταγραφής των προβλημάτων και της ανάδειξης της αναμφισβήτητης αναγκαιότητας καμία συζήτηση δεν θα απαντά στην αγωνία σας. Η χρονική περίοδος πραγματοποίησης της συνάντησης που προτείνει ο κ. Δούκας είναι προτιμότερη. Σε κάθε περίπτωση αυτή θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία Δήμου, ΟΛΑ και του Συλλόγου σας με ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους κατοίκους. Για τους λόγους αυτούς δεν μπορεί να γίνει η συνάντηση της Κυριακής 12/8/2018

Αν επιθυμείτε οποιαδήποτε πληροφορία ή συζήτηση είμαι στη διάθεσή σας οποιαδήποτε στιγμή στο γραφείο μου”

Η πρόσκληση που είχαν απευθύνει οι κάτοικοι και επαγγελματίες Θέρμων 

Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες Θέρμων Σαμοθράκης διοργανώνουν από κοινού συνάντηση την Κυριακή 12 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι, στο κτήριο του παλιού δημοτικού σχολείου.

Μια συνάντηση στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί η διάνοιξη της εισόδου και τμήματος του λιμανιού στα Θέρμα, και στην οποία έχουν προσκληθεί ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Χρήστος Δούκας, ο Πρόεδρος της εταιρείας SAOS Ferries Φώτης Μανούσης, ο Δήμαρχος Θανάσης Βίτσας, καθώς και εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου του νησιού του Έβρου.

Το ζήτημα επανήλθε στην επικαιρότητα με παρέμβαση του πλοιοκτήτη Φώτη Μανούση, και συγκεκριμένα με δημόσια επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Ο.Λ.Α, στην οποία αιτούνταν ενημέρωση για την υφιστάμενη κατάσταση και ζητούσε «την συνέχιση των εργασιών στη λιμενολεκάνη να υλοποιηθεί  άμεσα η εκβάθυνση τουλάχιστον της  εξωτερικής πλευράς του λιμένα και να  δημιουργηθεί δίαυλος βάθους 2,6 μέτρωνμε την απαραίτητη θαλάσσια σήμανση».

Στην επίσης δημόσια απάντησή του ο Χρήστος Δούκας ανέφερε πως ο Οργανισμός Λιμένος «Εξασφάλισε από το Π.Δ.Ε. του Υ.ΝΑ.Ν.Π. τις απαραίτητες πιστώσεις για να διατηρήσει ανοιχτή την είσοδο του λιμένα και κατά την  τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο ώστε να διευκολύνει και να εξυπηρετήσει τους μόνιμους χρήστες του (παράκτια αλιευτικά σκάφη και μικρά σκάφη αναψυχής), στόχος ο οποίος  έχει επιτευχθεί και (…) δρομολόγησε την διαδικασία εκπόνησης των ειδικευμένων μελετών που θα υποδείξουν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία του λιμένος αλλά και της ευρύτερης περιοχής».

Φτάσαμε λοιπόν όπως όλα δείχνουν, και στην επίσημη τοποθέτηση των κατοίκων και των επαγγελματιών που επιθυμούν να πάρουν θέση, για ένα ζήτημα που τους αφορά άμεσα αιτούμενοι τουλάχιστον ενημέρωσης και συμμετοχής στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*