ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Συνάντηση Λαμπάκη-Αλαβάντα, οι χρησμοί Χατζημιχαήλ, η υποβάθμιση Ζιώγα και οι επαφές Φραγκούλη

ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Συνάντηση Λαμπάκη-Αλαβάντα, οι χρησμοί Χατζημιχαήλ, η υποβάθμιση Ζιώγα και οι επαφές Φραγκούλη

Χαμός έγινε άλλη μια χρονιά με την “Λευκή Νύχτα” στην Αλεξανδρούπολη. Χιλιάδες κόσμος γέμισε το κέντρο της πόλης, ξεχύθηκε στα μαγαζιά και ξόδεψε χρήματα για ψώνια και διασκέδαση, οι επιχειρηματίες που είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα είδαν τις εισπράξεις τους να ανεβαίνουν και επικράτησε μια ατμόσφαιρα κεφιού, αισιοδοξίας στον κόσμο, που όπως λέμε… το έριξε έξω για λίγο.

Αυτή η καλοκαιρινή, χαρούμενη διάθεση, φαινόταν άλλωστε πρώτα απ’ όλους στον δήμαρχο της πόλης Βαγγέλη Λαμπάκη. Άφησε το τυπικό ντύσιμο με κουστούμι και γραβάτα που συνηθίζει, αν και τελευταία την γραβάτα συχνά δεν την φοράει. Ίσως για να δείχνει και λίγο… ΣΥΡΙΖΑ, μήπως και προκύψει καμιά ανέλπιστη στήριξη στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Φόρεσε λοιπόν ένα άνετο, λευκό, καλοκαιρινό πουκάμισο.

Και μην ακούω τις κακίες που έλεγαν διάφοροι βλέποντας τον. Ότι δηλαδή το πουκάμισο ήταν πολύ μεγάλο και μακρύ. Έτσι φοριούνται αυτά. Απλά ο κ.Λαμπάκης δεν είναι και πρώτο… μπόι και γι’ αυτό δημιουργούνταν τέτοια εντύπωση. Τουλάχιστον αυτός είναι αδύνατος, όχι σαν και μένα που είμαι και κοντός και χοντρός.

Άλλο φυσικά θα ήταν να φοράει ένα τέτοιο πουκάμισο ο ψηλός και με φοβερή σωματοδομή φίλος μου πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κώστας Γκοτσίδης, αλλά μην το γ… το μασάλι(δεν είναι δικιά μου αλλά μου άρεσε πολύ ως έκφραση) και προκαλέσουμε εκνευρισμούς. Αρκετά ακούσαμε εκείνο το βράδυ στο SOHO, μην… ξυνόμαστε και γι’ άλλα.

Συνάντηση Λαμπάκη-Αλαβάντα

Μια και πιάσαμε την μεγάλη μου συμπάθεια, τον Βαγγέλη Λαμπάκη, έμαθα ότι παρά την… άνεση και αυτοπεποίθηση που προσπαθεί δημόσια να βγάλει για επανεκλογή του τον ερχόμενο Μάιο, άρχισε ήδη συναντήσεις και… τραπεζώματα, που μάλλον ανασφάλεια δείχνουν.

Για παράδειγμα, πληροφορήθηκα ότι συναντήθηκε με τον Γιώργο Αλαβάντα, τον Πρόεδρο των Καταστημάτων Καφέ Εστίασης Αλεξανδρούπολης, με τον οποίο ήταν κυριολεκτικά “σκοτωμένοι”. Η κουβέντα τους μάλιστα δεν αφορούσε τα προβλήματα (πολλά και σοβαρά) του κλάδου, αλλά τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2019.

Με πληροφόρησαν επίσης, πως του έκανε πρόταση να είναι υποψήφιος μαζί του στον δήμο Αλεξανδρούπολης, αν και όπως σας είπα οι σχέσεις τους ήταν πολύ κακές. Δεν κατάφερα να μάθω ποια ήταν η απάντηση του κ.Αλαβάντα, όμως η συγκεκριμένη κίνηση Λαμπάκη μόνο… σιγουριά και άνεση δεν δείχνει. Σκεφθείτε τι θα γίνει όταν ανακοινωθεί και επίσημα καμιά πολύ… δυνατή υποψηφιότητα.

Οι… χρησμοί Χατζημιχαήλ

Αυτός ο Χατζημιχαήλ, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, δεν καταλαβαίνω γιατί στην ομιλία του παρίστανε την Πυθία, άρχισε τους… χρησμούς και δημιούργησε ερωτηματικά αλλά κυρίως… ανασφάλεια σε κάποιους (και παριστάμενους). Εντάξει, καταλαβαίνω ότι ήταν ενθουσιασμένος από την επιτυχία μιας ακόμα “Λευκής Νύχτας” που διοργάνωσαν αυτός και οι συνεργάτες του, αλλά το κλείσιμο της ομιλίας του δημιούργησε πολλές ερμηνείες.

Εκείνο το: “Με την προσωπική δέσμευση ότι από οιαδήποτε θέση, αξίωμα ή μετερίζι με αξιώσει ο Θεός και εσείς να βρίσκομαι στο εγγύς μέλλον”, τί το ήθελε; Εμείς ξέραμε και ακούγαμε ότι είναι υποψήφιος για μια θέση στο ψηφοδέλτιο Έβρου της Νέας Δημοκρατίας. Υπάρχει περίπτωση να διεκδικήσει κάτι άλλο; Δημαρχία ή Περιφέρεια για παράδειγμα;

Τέτοια λέει, κάνει και παρέα με… αχώνευτους, πως μετά να μην τον βάλει στη μαύρη λίστα αυτός που δεν θέλει να μας βλέπει ούτε… ζωγραφιστούς; Και κάτι ακόμα. Στην έναρξη της “Λευκής Νύχτας” έκανε πάλι το ίδιο λάθος. Πήγε και κάθισε δίπλα στον φίλο μου τον Γκοτσίδη. Με αποτέλεσμα οι συγκρίσεις για τις ενδυματολογικές επιλογές να είναι αναπόφευκτες. Που πας ρε Χατζημιχαήλ δίπλα στην κλασική περίπτωση fashion icon; Η εικόνα είναι συντριπτικά εναντίον σου.

Στο Διδυμότειχο παραμένει η… μαύρη νύχτα

Είχα γράψει πέρυσι, με αφορμή την “Λευκή Νύχτα” της Αλεξανδρούπολης και τον χαμό που έγινε και τότε με χιλιάδες κόσμου και αύξηση εισπράξεων, ότι την ίδια στιγμή στο Διδυμότειχο… μαύρη είναι η νύχτα. Τότε μάλιστα παρεξηγήθηκε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δημήτρης Παπακωνσταντίνου και κάποιοι “κολλητοί” του και μας άρχισαν τις ανόητες και… βρώμικες επιθέσεις.

Η κατάσταση φυσικά στην “πόλη των κάστρων” δεν άλλαξε. Μάλιστα το… μαύρη (κυριολεκτικά) επεκτείνεται και αλλού. Καμιά τέτοια ή παρόμοιου στυλ εκδήλωση δεν διοργανώνεται και μια ημέρα μετά την λαμπερή, φωτεινή και χαρούμενη ατμόσφαιρα της Αλεξανδρούπολης, διαπίστωσα ιδίοις όμμασι ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς το χειρότερο.

Κι αναφέρομαι στην συναυλία της φίλης μου Ζωής Τηγανούρια στο κάστρο του Διδυμοτείχου. Ανεβαίνοντας με τα πόδια για τον χώρο της εκδήλωσης, με πολύ κόπο και λαχάνιασμα είναι αλήθεια γιατί έχω γίνει σαν… βαρελάκι απ’ τα λουκάνικα και τους καβουρμάδες (Δελιντζή φυσικά που είναι ασυναγώνιστα και κορυφαία), μετά την εκκλησία και για περίπου 100 μέτρα, υπήρχε απόλυτο… σκοτάδι.

Σκέτη… πίσσα, από αυτή που δεν πέφτει σε πολλούς δρόμους του δήμου γεμάτους λακκούβες. Τόσο εγώ όσο και οι άλλοι που ανέβηκαν εκεί, καλά που είχαμε τα κινητά μας και ανάψαμε τους φακούς για να βλέπουμε. Όπως πριν πολλές δεκαετίες στα χωριά γυρνούσαν με τα φανάρια στο χέρια, επειδή δεν υπήρχαν φώτα.

Είπαμε να είναι ατμοσφαιρική λόγω χώρου η συναυλία(και ήταν πράγματι εκπληκτική η ατμόσφαιρα), αλλά κάποιος από τον δήμο Διδυμοτείχου, το Ευγενίδειο που διοργάνωσε την εκδήλωση (και μπράβο για την πρωτοβουλία) ή άλλη υπηρεσία, δεν πήγε το προηγούμενο βράδυ να διαπιστώσει την κατάσταση; Να δει δηλαδή πως θα φτάσει στον χώρο ο κόσμος;

Κι επειδή άκουσα ότι δεν μπορούν εκεί να τοποθετηθούν μόνιμοι φωτισμοί λόγω Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, κανένας δεν είπε κάτι τέτοιο. Δυο μεταφερόμενα φώτα, με μπαταρία, δεν μπορούσαν να τοποθετηθούν για δυο-τρεις ώρες ώστε να βλέπει ο κόσμος και να μην κινδυνεύει να… τσακιστεί στα σκοτάδια; Έμαθα μάλιστα ότι μια κυρία παραπάτησε και έπεσε και ελπίζω να είναι καλά στην υγεία της.

Πήρε τις αρμοδιότητες του Ζιώγα

και της έδωσε στον Παντελίδη

Πολλές και τις σημαντικότερες αρμοδιότητες που αφορούν τον τομέα καθαριότητας και πρασίνου, κυρίως εκείνες που έχουν οικονομική διάσταση και αφορούν το γραφείο Κίνησης, προμήθειες οχημάτων και υλικών ή επισκευών, αφαίρεσε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Χρήστο Ζιώγα ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης.

Τις ανέθεσε  μάλιστα στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Παντελίδη, που είναι πλέον το πιο “δεξί χέρι” του (σχήμα λόγου γιατί ο άνθρωπος ΠΑΣΟΚάρα είναι και άνθρωπος του Απόστολου Φωτιάδη), με αποτέλεσμα ο Ζιώγας να είναι έντονα δυσαρεστημένος. Έτσι λέει ο ίδιος φυσικά, γιατί όταν σε υποβαθμίζουν με αυτό τον τρόπο, την δυσαρέσκεια σου την δείχνεις με συγκεκριμένες πράξεις. Και όχι… λόγια του αέρα.

Δεν γνωρίζω για ποιο λόγο προχώρησε στην συγκεκριμένη κίνηση ο κ.Λαμπάκης, ούτε αν σκέφτεται να αντιδράσει πιο… δυναμικά ο Ζιώγας. Γιατί και άλλες φορές εξέφραζε παράπονα, αλλά παρέμενε πιστός στην δημοτική παράταξη του δημάρχου. Το ίδιο μάλλον θα κάνει και τώρα, παρά την υποβάθμιση.

Ο Φραγκούλης “άνοιξε” γραφείο και βλέπει κόσμο

Ο Φραγκούλης Δούκας, πρώην αντιδήμαρχος του Γιώργου Αλεξανδρή, έχει εκδηλώσει εδώ και πολύ καιρό την επιθυμία να διεκδικήσει τη θέση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης. Το… χρίσμα βέβαια από τον χώρο του Κινήματος Αλλαγής, μια και προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, δεν πρόκειται να το πάρει. Γιατί άλλος είναι ο “εκλεκτός”.

Όμως έχει ήδη “ανοίξει” πολιτικό γραφείο, κάπου στο κέντρο της πόλης κοντά στο γνωστό cafe de Paris, σε χώρο που ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο και εκεί κάνει συναντήσεις. Βλέπει κόσμο, κυρίως άτομα που θέλει να συστρατευθούν μαζί του για να είναι υποψήφιοι και τους κάνει προτάσεις.

Μέχρι τώρα ο απολογισμός δεν είναι και τόσο…θετικός, μια και οι περισσότεροι δεν βιάζονται και περιμένουν ποιές εξελίξεις θα προκύψουν μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και τις πιθανές ανακοινώσεις άλλων υποψηφίων. Ήδη άκουσε μερικά “ΟΧΙ”, αλλά ο Φραγκούλης Δούκας είναι αισιόδοξος πως θα καταφέρει να σχηματίσει συνδυασμό και μάλιστα δυνατό. Για να δούμε…

Δεν ακούγονται τυχαία όλα αυτά

Περπατώντας στην Ορεστιάδα και λίγο πριν φτάσω στον… πεζόδρομο Μαυρίδη, ξέρετε τον άδειο δρόμο της Πανταζίδου όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία με βάση τα σήματα και η στάθμευση αλλά πεζόδρομος δεν είναι, είχα μια πολύ ευχάριστη έκπληξη στο καφέ που βρίσκεται απέναντι απ’ την αστυνομία.

Ένας νεαρός κύριος σηκώθηκε απ’ την παρέα που καθόταν για να με χαιρετήσει και μου συστήθηκε πολύ ευγενικά. Ήταν ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας Γιώργος Καραγιάννης, ο οποίος μάλιστα με ενημέρωσε ότι διαβάζει το Evros-news.gr και παρακολουθεί την δουλειά μας.

Διαπίστωσα λοιπόν από αυτή την γνωριμία και την ολιγόλεπτη κουβέντα, ότι δεν ακούγονται τυχαία οι θετικές απόψεις για τον 38χρονο αστυνομικό στο επάγγελμα και για δεύτερη θητεία δημοτικό σύμβουλο (ήταν και επί Δημήτρη Μουζά). Ούτε το γεγονός ότι προβάλλει ως βασικός υποψήφιος για “διάδοχος” του νυν δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη.

Κι αυτά τα άκουσα όχι μόνο στο Θούριο, το χωριό που κατάγεται ο Καραγιάννης, αλλά και στην Ορεστιάδα και στη Βύσσα και σε χωριά του Τριγώνου. Δεν ξέρω αν έχει και μέχρι που φτάνουν οι πολιτικές φιλοδοξίες του, αλλά πληροφορήθηκα ότι είναι άνθρωπος των συνθέσεων και της συναίνεσης. Το αντίθετο δηλαδήαπ’ τον… συγκρουσιακό και υπερόπτη Μαυρίδη. Πραγματικά την χάρηκα την… τυχαία (μην παρεξηγηθώ) συνάντηση.

Όλοι τον θέλουν αλλά περιμένει… Τοψίδη

Ένας από τους πιο περιζήτητους, όχι μόνο για υποψήφιος αλλά και ως υποστηρικτής όσων θέλουν να είναι υποψήφιοι στον δήμο Αλεξανδρούπολης, είναι ο Λάζαρος Κιτσικίδης. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, με θητεία επί Αλεξανδρή στον δήμο, σε όλους όμως δίνει την ίδια απάντηση. Πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι “κολλητός” του Χριστόδουλου (Χριστόδουλος, Χριστόδουλος, Χριστόδουλος είπαμε) Τοψίδη. 

Περιμένει λοιπόν αυτόν να αποφασίσει, αν και ποιά θέση θα διεκδικήσει. Μόνο σε περίπτωση που ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου αποφασίσει να μην ασχοληθεί με δήμο Αλεξανδρούπολης ή Περιφέρεια, θα δει ποιόν υποψήφιο θα στηρίξει. Όσοι γνωρίζουν άλλωστε τον Κιτσικίδη, παραδέχονται ότι είναι πολύ έξυπνος και άριστος γνώστης των εκλογικών διαδικασιών.

Μας λείπει πολύ η… Πυθία

Επειδή το ανέφερα σε προηγούμενο θέμα, είναι σίγουρο ότι λείπει πάρα πολύ σε όλους μας η στήλη… Πυθία που υπήρχε το σάιτ gatzoli επί φίλου μου Σάκη Δρατσίδη.

Μακάρι κάποια στιγμή να επιστέψει και να την διαβάζουμε. Έστω και με άλλο όνομα. Εκείνο που μετράει είναι να διαβάζουμε όλοι τα εκπληκτικά, ασυμβίβαστα σχόλια. Μακάρι…

Ο… Ναρκαλιευτής

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*