Έκλεισε το εργοστάσιο Ζάχαρης Ορεστιάδας. “Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη” απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ

Έκλεισε το εργοστάσιο Ζάχαρης Ορεστιάδας. “Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη” απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ


Το χρονικό του προαναγγελθέντος κλεισίματος του εργοστασίου Ζαχάρεως Ορεστιάδας, ολοκληρώθηκε αυτές τις μέρες, μια και επιβεβαιώθηκε ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει φέτος και είναι εξαιρετικά αβέβαιο, αν όχι απίθανο, να λειτουργήσει και στο μέλλον.

Αυτό μάλιστα το επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο Πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του εργοστασίου, Βαγγέλης Μπιμπισίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας. “Φέτος το εργοστάσιο όπως δείχνουν τα πράγματα δεν θα λειτουργήσει. Σπάρθηκαν συνολικά μόνο χίλια στρέμματα ζαχαρότευτλα και δεν υπάρχει τρόπος να λειτουργήσει με αυτά” τόνισε χαρακτηριστικά. Επεσήμανε επίσης πως όσες ποσότητες συγκομιστούν, το πιθανότερο είναι  να μεταφερθούν στο μοναδικό εργοστάσιο που πρόκειται να λειτουργήσει, αυτό στο Πλατύ Ημαθίας.

Ο κ.Μπιμπισίδης παραδέχθηκε ακόμα ότι: “Οι αγρότες έχουν απόλυτο δίκαιο. Δεν προχώρησαν σε σπορά μετά από όσα έγιναν στο παρελθόν, αλλά και με την περσινή καθυστέρηση στην διανομή σπόρου. Επίσης, ακόμη παραμένουν χωρίς καμία αποζημίωση οι 2,5 χιλιάδες τόνοι των ασυγκόμιστων από την περσινή καλλιεργητική περίοδο”. Όσο για την πρόσφατη συνάντηση που είχαν στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι των δύο εναπομενόντων ζαχαρουργείων με το νέο διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΒΖ, Χρήστο Πούρη, σημείωσε: “Η συνάντηση είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα. Οι εργαζόμενοι αγωνιούν για το μέλλον της βιομηχανίας και αναμένουν τις εξελίξεις και τις προθέσεις του νέου στρατηγικού επενδυτή. Εμείς πάντως στο επόμενο 20ήμερο θα επιδιώξουμε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, για το θέμα” είπε ο Βαγγέλης Μπιμπισίδης.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*