Απλήρωτοι παραμένουν 3 χρόνια οι 930 δικαιούχοι Δάσωσης Γεωργικών Γαιών στον Έβρο

Απλήρωτοι παραμένουν 3 χρόνια οι 930 δικαιούχοι Δάσωσης Γεωργικών Γαιών στον Έβρο

Σε απόγνωση βρίσκονται περίπου 930 δικαιούχοι του προγράμματος Δάσωσης Γεωργικών Γαιών, αφού υπάρχουν τραγικές καθυστερήσεις στις πληρωμές και περιμένουν να πάρουν τα χρήματα τους από το 2015, παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με όσα μας καταγγέλουν οι συγκεκριμένοι αγρότες-δικαιούχοι, που είναι έξαλλοι με το… δούλεμα που δέχονται εδώ και τρία χρόνια από τους κυβερνώντες, βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση, χωρίς να γνωρίζουν επίσημα τον χρόνο εξόφλησης των χρημάτων που νόμιμα δικαιούνται.

Σε σχετική Ερώτηση που είχε υποβάλλει ο βουλευτής Έβρου Τάσος Δημοσχάκης πριν από δύο χρόνια και συγκεκριμένα στις 14 Σεπτεμβρίου του 2016, o Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου είχε απαντήσει ότι τα χρωστούμενα του 2015 θα δρομολογούνταν έως το τέλος του 2016. Κάτι που φυσικά δεν συνέβη σε καμιά περίπτωση.

Ο κ.Δγμοσχάκης επανήλθε και με δεύτερη Ερώτηση στις 09 Μαΐου του 2017 με αριθμό πρωτοκόλλου 5479 όπου στην απάντησή του ο Υπουργός επεσήμανε ότι για την καταβολή των ενισχύσεων πρέπει να προηγηθεί η έκδοση σχετικών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων για τις πιστώσεις. Τότε μάλιστα ισχυριζόταν ότι βρίσκονταν στο τελικό στάδιο οι υπογραφές στο ΥΠΟΙΚ.

Έχουν περάσει  τρία χρόνια από το 2015 που παραμένουν απλήρωτοι οι δικαιούχοι-αγρότες που μπήκαν στο 20ετές πρόγραμμα της Ε.Ε. της δάσωσης γαιών με ακακίες κυρίως και αριθμούν γύρω στους 930 στον Έβρο, ενώ περίπου ο ίδιος αριθμός ισχύει και για τους Νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, και ουσιαστικά η πρακτική του Υπουργείου να μην τους πληρώνει ισοδυναμεί με στάση πληρωμών. Επίσης ερωτηματικά υπάρχουν αν έχουν εισπραχθεί τα χρήματα από την Ε.Ε., σχετικά με το πρόγραμμα της δάσωσης των γαιών, κι αν αυτό συμβαίνει για ποιο λόγο δεν έχουν διατεθεί στους δικαιούχους αγρότες.

Πριν λίγο καιρό και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσσα Γκαρά είχε κάνει ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα και μάλιστα εξέφραζε την αισιοδοξία της ότι θα βρεθεί λύση. Η κοροϊδία όμως συνεχίζεται εδώ και 3 χρόινια και κανείς δεν ξέρει φυσικά, παρά τις υποσχέσεις πότε θα πάρουν οι δικαιούχοι του μέτροθ τα χρήματα τους.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*