Δήμος Διδυμοτείχου: Χρεώνει τέλη, υλικά λειτουργίας και εισπράττει επιδοτήσεις για Βιολογικό που δεν λειτουργεί!!!

Δήμος Διδυμοτείχου: Χρεώνει τέλη, υλικά λειτουργίας και εισπράττει επιδοτήσεις για Βιολογικό που δεν λειτουργεί!!!

 Εδώ και τουλάχιστον 8 χρόνια δεν λειτουργεί ο Βιολογικός Καθαρισμός του Διδυμοτείχου, αλλά ο δήμος της πόλης μέσω της ΔΕΥΑΔ, χρεώνει κανονικά τέλη βιολογικού στους λογαριασμούς των δημοτών του, εισπράττει επιδοτήσεις από ευρωπαϊκά προγράμματα και επίσης χρεώνει έξοδα αγοράς υλικών λειτουργίας των εγκαταστάσεων του Βιολογικού!!!

Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, στην προκαταρκτική εξέταση που διενεργεί η Εισαγγελία Ορεστιάδας για το θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού και η οποία ξεκίνησε με την αυτοψία που έγινε στις εγκαταστάσεις του οι οποίες βρίσκονται έξω από την πόλη, δίπλα στην περιφερειακή οδό.

Συγκεκριμένα, αν και ο Βιολογικός δεν λειτουργεί από το 2010, στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου υπάρχει ειδικό τέλος γι’ αυτόν, το οποίο φυσικά και εισράττεται κανονικά, μια και περιλαμβάνεται στον ειναίο λογαριασμό. Υπήρξαν κατά καιρούς πολλές και έντονες διαμαρτυρίες πολιτών για την χρέωση, όμως τίποτα δεν άλλαξε.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, χρήματα από διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν τους Βιολογικούς καθαρισμούς στην χώρα μας οι οποίοι είναι σε λειτουργία, έχουν μπει στα ταμεία του δήμου Διδυμοτείχου. Ακόμα, εμφανίζονται έξοδα αγοράς υγρών και άλλων υλικών, τα οποία απαιτούνται για την λειτουργία του ενώ είναι κλειστός χρόνια.

Όλα αυτά τα στοιχεία ασφαλώς και θα εξεταστούν από την Δικαιοσύνη, η οποία έχει επιληφθεί εδώ και λίγο καιρό του συγκεκριμένου θέματος και συγκεντρώνει στοιχεία από μαρτυρίες και καταθέσεις. Ανάλογα με όσα διαπιστωθούν, θα αποφασιστεί αν ασκηθούν διώξεις ή μπει στο αρχείο η συγκεκριμένη υπόθεση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ένα σημαντικό έργο για το Διδυμότειχο, αν και κατασκευάστηκε κοστίζοντας πολλά χρήματα, όλα αυτά τα χρόνια δεν λειτουργεί.

Οι ποινικές ευθύνες είναι αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης να αποδοθούν, αν διαπιστωθεί πως υπάρχουν. Οι πολιτικές όμως είναι ξεκάθαρο πως ανήκουν στον δήμαρχο Παρασκευά Πατσουρίδη και τη νυν δημοτική αρχή, στην ΔΕΥΑΔ φυσικά και όσους την διοίκησαν, που δεν φρόντισαν 8 χρόνια να κάνουν κάτι προκειμένου να λειτουργήσει ο Βιολογικός καθαρισμός του Διδυμοτείχου.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*