Αλεξανδρούπολη: Τρία χρόνια λειτουργίας του καταφυγίου αδέσποτων ζώων και ακόμα κουβαλούν νερό με βυτιοφόρα

Αλεξανδρούπολη: Τρία χρόνια λειτουργίας του καταφυγίου αδέσποτων ζώων και ακόμα κουβαλούν νερό με βυτιοφόρα

Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τη λειτουργία του σύγχρονου καταφυγίου αδέσποτων ζώων στην περιοχή του Δωρικού, το οποίο παραλήφθηκε τον Ιούνιο του 2015 από τον δήμο Αλεξανδρούπολης.

Το καταφύγιο πάντως εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα με το πόσιμο νερό, αφού δεν διαθέτει μόνιμη εγκατάσταση παροχής του και έτσι το 2015 επιλέχθηκε ως ΠΡΟΩΡΙΝΗ ΛΥΣΗ ήταν η παροχή πόσιμου νερού με βυτιοφόρο όχημα του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Είχε ανακοινωθεί ότι σύντομα θα κατασκευαστεί μόνιμο δίκτυο ύδρευσης για πόσιμο νερό, στη συνέχεια υποστηρίχθηκε ότι η απόσταση από το δίκτυο για να υπάρξει σύνδεση με αυτό είναι μεγάλη και αναζητούνταν τρόπος να γίνει με μικρότερο κόστος. Όμως το 2018, τρία χρόνια μετά από την έναρξη λειτουργίας του καταφυγίου αδέσποτων ζώων, τα ερωτήματα παραμένουν.

Δεν θα γίνει η μόνιμη εγκτάσταση και σύνδεση για ποσιμο νερό και εσαεί θα χρησιμοποιούνται βυτιοφόρα; Δεν απαιτείται; Η λύση δηλαδή δόθηκε με αυτό τον τρόπο; Είναι η ιδανική; Συμφέρει να μεταφέρεται καθημερινά με όχημα νερό στο χώρο; Πότε έχουν σκοπό να δώσουν πραγματική λύση; Θα είχε ενδιαφέρον μια απάντηση εκ μέρους του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Το σύγχρονο καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς παραδόθηκε τον Ιούνιο του 2015 στο δήμο Αλεξανδρούπολης και κατασκευάστηκε από την τεχνική εταιρία «ΚΡΑΜΑ Ο.Ε.» σε οικόπεδο εμβαδού 11 στρεμ. στην περιοχή Δωρικού Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για μια σύγχρονη υποδομή με τις πλέον μοντέρνες προδιαγραφές της Ε.Ε. που προσφέρει υψηλά στάνταρντς συνθηκών φιλοξενίας στα αδέσποτα ζώα. Το έργο προϋπολογισμού 674.000 ευρώ συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.