Εργοστάσιο Ορεστιάδας: Το λουκέτο, τα ψέματα, οι “εξαφανισμένοι” συνδικαλιστές και ο ΣΥΡΙΖΑ που… ούρλιαζε το 2014

Εργοστάσιο Ορεστιάδας: Το λουκέτο, τα ψέματα, οι “εξαφανισμένοι” συνδικαλιστές και ο ΣΥΡΙΖΑ που… ούρλιαζε το 2014

Μπήκε λουκέτο λοιπόν στο εργοστάσιο Ζάχαρης της Ορεστιάδας, το οποίο ήταν αναμενόμενο ότι δεν επρόκειτο να λειτουργήσει φέτος, για πολλούς και διάφορους λόγους. Απλά επισημοποιήθηκε πλέον, οπότε αναγκάστηκαν να το ομολογήσουν μετά τη συνάντηση με τη νέα διοίκηση της ΕΒΖ και όσοι καλλιεργούσαν φρούδες ελπίδες σε εργαζόμενους και αγρότες. 

Το κλείσιμο επήλθε λοιπόν από την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που έχει αραδιάσει ένα σωρό ΧΟΝΤΡΑ ΨΕΜΑΤΑ και συνεχίζει ακόμα και τώρα να ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ τους τευτλοκαλλιεργητές. Αφού τους υποχρέωσε να πάρουν δάνεια από την Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, προκειμένου να εισπράξουν τα χρήματα της παραγωγής που παρέδωσαν και δικαιούνταν, τώρα κινδυνεύουν αν “κουρευτούν” τα δάνεια που αφορούν την εταιρεία, να τους ζητηθούν αρκετά χρήματα πίσω, μια και οι ίδιοι μπήκαν… εγγυητές στην όλη διαδικασία.

Αυτή είναι η περίφημη λύση που βρήκαν οι υπουργοί και τα άλλα κυβερνητικά στελέχη και… προπαγάνδιζαν οι βουλευτές Έβρου, με πρώτη τη Νατάσσα Γκαρά, αλλά και το μέλος του Δ.Σ της ΕΒΖ Γιάννη Νενεδάκη από την Αλεξανδρούπολη, που παραμένει ακόμα και τώρα… άφαντος για εργαζόμενους και τευτλοκαλλιεργητές. Παράλληλα, οι υποσχέσεις που πήραν ότι θα αποιζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ ή την ΕΒΖ όσοι δεν πρόλαβαν να συγκομίσουν τα τεύτλα τους και παραμένουν αυτά στα χωράφια ή τα έβγαλαν και τα έχουν στοιβαγμένα στις άκρες των χωραφιών, αποδεικνύονται… λόγια του αέρα.

Τα ψέματα για σπάρσιμο χιλιάδων στρεμμάτων

Μιλώντας χθες στην ΕΡΑ Ορεστιάδας, ο Πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του εργοστασίου Ζάχαρης Ορεστιάδας Βαγγέλης Μπιμπισίδης, παραδέχθηκε ότι αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει γιατί έτσι και αλλιώς σπάρθηκαν μόλις 1.000 στρέμματα στην περιοχή. Έτσι… ξεσκέπασε τα χοντροκομμένα ψέματα που έγραφαν συγκεκριμένες ιστοσελίδες της περιοχής Ορεστιάδας, για σπάρσιμο χιλιάδων στρεμμάτων και ανέφεραν μάλιστα ότι αυτά θα ξεπεράσουν τις 10.000, πλησιάζοντας τις 15.000 στρέμματα.

Τα ίδια σενάρια επιστημονικής φαντασίας διακινούσαν και ο υπεύθυνος του εργοστασίου Ορεστιάδας και κάποιοι εργαζόμενοι που ήταν υπεύθυνοι για την παράδοση των σπόρων. Προσπαθώντας ξεκάθαρα να κοροϊδέψουν τους αγρίτες και να τους παρασύρουν να σπείρουν και να μην ξέρουν στη συνέχεια τί να κάνουν τα τεύτλα τους. Ευτυχώς που η συντριπτική πλειοψηφία δεν “τσίμπησε”, αηδιασμένη από την πρωτοφανή κοροϊδία και ταλαιπωρία που έχει υποστεί από όλους που εππλέκονται στην τευτλοκαλλιέργεια.

Οι “εξαφανισμένοι” συνδικαλιστές Χασανίδης, Μπιμπισίδης

Το εργοστάσιο της Ορεστιάδας οδηγούνταν με μαθηματική ακρίβεια στο λουκέτο, αλλά όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι συνδικαλιστές ήταν “εξαφανισμένοι”. Μόλις χθες βγήκε ο Πρόεδρος των εργαζομένων Βαγγέλης Μπιμπισίδης (μάλλον απολάμβανε τις διακοπές του στο εξοχικό στα Δίκελλα) και δήλωσε πως δεν πρόκειται να λειτουργήσει, δεν γνωρίζει αν πρόκειται να ξανανοίξει ποτέ και ότι η συνάντηση που είχε και ο ίδιος μαζί με τους άλλους συνδικαλιστές της ΕΒΖ με το νέο διευθύνοντα σύμβουλο κ.Πουρή, ήταν εθιμοτυπική. Θα προσπαθήσουν μάλιστα όπως τόνισε, να ξανασυναντήσουν τον υπουργό κ.Χαρσίτση για να κουβεντιάσουν.

Που είναι αλήθεια ο Μπιμπισίδης του 2014; Τότε που έβγαινε λάβρος και διαμαρτύρονταν έντονα κατά της Κυβέρνησης για την απόφαση να αναστείλει την λειτουργία των εργαστασίων σε Ορεστιάδα και Σέρρες; Είχε δηλώσει τότε ο κ.Μπιμπισίδης, διορισμένος και ευεργετημένος από τη Νέα Δημοκρατία, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ “Στο Κόκκινο”, αφού πλέον είχε γίνει πιο φανατικός από τον… Αλέξη Τσίπρα, ότι: “Οι υπουργοί και βουλευτές της κυβέρνησης που προέρχονται απο την περιοχή (σ.σ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, Άκης Γεροντόπουλος, Γιώργος Ντόλιος) αν έχουν τσίπα να μην πατήσουν το πόδι τους στην Ορεστιάδα”.

Δήλωσε ακόμα ο κ.Μπιμπισίδης στον επίσημο ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ ότι: “Το εργοστάσιο στην Ορεστιάδα ήταν ο βασικός πνεύμονας εργασίας της περιοχής του Βορείου Έβρου, δεν υπάρχει τίποτα άλλο εδώ. Η διοίκηση εδώ και χρόνια προσπαθεί να πουλήσει το εργοστάσιο και έχει μετατρέψει την Βιομηχανία απο παραγωγική εταιρία σε εμπορική εταιρία απαξιώνοντας τους αγρότες”.

Προσπαθώ να βρω τώρα μια δήλωση του για τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσσα Γκαρά, Γιώργο Καίσα, Δημήτρη Ρίζο, πως αν έχουν τσίπα να μην πατήσουν το πόδι τους στην Ορεστιάδα. Ψάχνω να βρω κάποια είδηση αν ο ίδιος και η… παρέα του στο σύλλογο εργαζομένων φορτώθηκαν πάλι σακιά με ζάχαρη και πήγαν να την αδειάσουν μπροστά στα γραφεία των τριών κυβερνητικών βουλευτών Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ ή στην είσοδο του parking που έχει στο ,λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το μέλος της διοίκησης της ΕΒΖ Νενεδάκης, αλλά δεν έχουν κάνει τίποτα από όλα αυτά. Ούτε καν την παραμικρή κουβέντα εναντίον Γκαρά, Καίσα, Ρίζου, Νενεδάκη και Κυβέρνησης δεν είπε ο φίλος μου ο Βαγγέλης Μπιμπισίδης, που κάποτε… ορμούσε στο υπουργείο Εξωτερικών επί υφυπουργίας Άκη Γεροντόπουλου και έλεγε “θα δείτε τί θα πάθετε αν κλείσει το εργοστάσιο”. Που είσαι Βαγγέλη τώρα; Κο-κο-κο;

Αμ ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πέτρος Χασανίδης, πρώην πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο εργοστάσιο Ζάχαρης, που είναι; Μαζί με τον Μπιμπισίδη χέρι-χέρι έριχναν την ζάχαρη μπροστά στα γραφεία Δερμεντζόπουλου, Γεροντόπουλου, Ντόλιου. Δίπλα-δίπλα περίμεναν το 2014 στην πλατεία Ορεστιάδας τον Αντώνη Σαμαρά για να τον… γιαουρτώσουν και να βγουν πλάνα και φωτογραφίες για να τις αξιοποιήσει επικοινωνιακά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τότε μάλιστα καλούσε τους τρεις Εβρίτες υφυπουργούς της Κυβέρνησης να πάρουν ξεκάθαρη θέση και προειδοποιούσε ότι εάν προχωρήσει η αναστολή λειτουργίας των εργοστασίων στις δύο περιοχές, “θα δώσουν στη δημοσιότητα στοιχεία που αποδεικνύουν ξεκάθαρα τις οικονομικές ατασθαλίες και άλλες που έχουν γίνει στην εταιρεία”, όπως τόνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πέτρος Χαστανίδης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου στην ΕΒΖ. Τον είχε διορίσει δηλαδή η Νέα Δημοκρατία (επί Παναγιώτη Χατζηνικολάου) στο εργοστάσιο και τον έβαλε ο Σαμαράς και στην διοίκηση της ΕΒΖ να παίρνει και από εκεί χρήματα. «Οι υπουργοί οι δικοί μας ήταν εδώ και πολύ καιρό ενημερωμένοι και στις συσκέψεις τις τελευταίες που έγιναν. Το ότι δεν μπόρεσαν να αλλάξουν μία απόφαση η οποία πραγματικά δεν στηρίζεται πουθενά θεωρώ ότι είναι πολύ μεγάλη ήττα. Όχι ήττα προσωπική δική τους, αλλά του νομού», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ.Χαστανίδης.

Τώρα δεν τον βλέπω να καλεί τη φίλη και συναγωνίστρια του στον ΣΥΡΙΖΑ (με τον οποίο ετοιμάζεται να πολιτευτεί) Νατάσσα Γκαρά, τον Γιώργο Καίσα, τον Δημήτρη Ρίζο, να πάρουν θέση. Ως Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας τί κάνει, ενώ κινδυνεύουν να χαθούν 40 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο της Ζάχαρης που κλείνει; Δεν βρίσκει χρόνο από τις υπογραφές που βάζει σε κείμενα υποστήριξης της κατάπτυστης συμφωνίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που ξεπούλησαν την Μακεδονία στα Σκόπια; Ασχολείται να σώσει… τον Ορέστη, στου οποίου μπήκε την διοίκηση και όχι πως θα βρεθεί λύση για το εργοστάσιο Ζάχαρης Ορεστιάδας;

Ούρλιαζε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2014 για το κλείσιμο

Το 2014 που η τότε Κυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των δύο εργοστασίων σε Ορεστιάδα και Σέρρες, ο ΣΥΡΙΖΑ ούρλιαζε κυριολεκτικά και με ανακοίνωση της  Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, βουλευτού  Β’ Θεσσαλονίκης χαρακτήριζε έγκλημα το κλείσιμο τους. Τώρα που η Κυβέρνηση κάνει ακριβώς το ίδιο, δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Διαβάστε τις δηλώσεις για να πιάνετε την κοιλιά σας από τα γέλια με τις… κωλοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να κατακάβετε με πόσο μεγάλους πολιτικούς απατεώνες έχουμε μπλέξει. «Σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα έγκλημα. Ένα έγκλημα σε βάρος όλης της ελληνικής κοινωνίας. Η απόφαση για το κλείσιμο των δύο εργοστασίων της ΕΒΖ οδηγεί στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους, σε αδιέξοδο χιλιάδες αγρότες και καταδικάζει σε μαρασμό τις τοπικές κοινωνίες της Ορεστιάδας και των Σερρών. Ταυτόχρονα οδηγεί ολόκληρη την ελληνική κοινωνία στην εξάρτηση από το εξωτερικό για ένα βασικό είδος διατροφής στο οποίο η εθνική παραγωγή πριν από μια δεκαετία περίπου(2005) εξασφάλιζε την αυτάρκεια της χώρας.

Αυτή η πολιτική απόφαση είναι εγκληματική και δεν καταλογίζεται μόνο στο ΔΣ της ΕΒΖ, αλλά στην μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση μέσα στην περίοδο της κρίσης επέλεξε να μη στηρίξει μία τόσο κομβική παραγωγική δραστηριότητα, αλλά αντίθετα την οδήγησε στην απαξίωση και τον μαρασμό. Το σχέδιο της κυβερνητικής πολιτικής για την «εξυγίανση» της ΕΒΖ είναι ένα σχέδιο για την καταστροφή της. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το τονίζουμε κατηγορηματικά, δεν πρόκειται να αποδεχτεί τέτοιου είδους τετελεσμένα. Η κυβέρνηση της Αριστεράς έχει καθήκον να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Η απαξίωση της ΕΒΖ και η διάλυση της συνολικής διαδικασίας παραγωγής ζάχαρης δεν εντάσσονται σε αυτές. Καθήκον μας είναι η αναδιοργάνωση της βιομηχανίας και η ενίσχυση της τευτλοκαλλιέργειας, ώστε μέσα από ουσιαστικό δημόσιο έλεγχο να αποτελέσουν μοχλό για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

Κυριολεκτικά σηκώνω τα χέρια ψηλά. Οι άνθρωποι έχουν τεράστιο θράσος και κοροϊδεύουν εν ψυχρώ τους πάντες. Να τους χαίρονται, κυρίως οι μη αριστεροί που τους ψήφισαν, πιστεύοντας τα ΤΕΡΑΤΩΔΗ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

Κώστας Πιτιακούδης

Ένα σχόλιο

  1. Η Ε Β Ζ ΑΡ ΤΟ 2005. ΚΑΙ ΚΕΤΑ ΠΗΡΕ ΤΗΞ ΚΑΤΥΦΟΡΑ .Ο ΣΥΡΙΖΑ ΦΤΑΙΕΙ.ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΑΝ.ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΒΦΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΙΤΑΖΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΗΤΑΝ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ .ΑΥΤΟΣ Ο ΜΠΟΥΛΗΣ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*