Επίθεση Αμοιρίδη σε Μέτιο για την επίσκεψη στη Θάσο χωρίς τον Μαρκόπουλο

Επίθεση Αμοιρίδη σε Μέτιο για την επίσκεψη στη Θάσο χωρίς τον Μαρκόπουλο

Άγρια επίθεση στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, για την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Θάσο χωρίς τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Μαρκόπουλο αλλά μόνο με τον υπεύθυνο τουρισμού Κώστα Αντωνιάδη, εξαπέλυσε ο Μιχάλης Αμοιρίδης.

Ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και βασικότατο στέλεχος της Περιφερειακής παράταξης του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη, χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα αναφερόμενος στον κ.Μέτιο, ο οποίος άλλωστε έχει χάσει εδώ και πολύ καιρό παντελώς τον έλεγχο της παράταξης του και δείχνει πως ασχολείται μόνο με την… Καβάλα και καμιά άλλη περιοχή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Έγραψε λοιπόν ο Μιχάλης Αμοιρίδης στον προσωπικό του λογαριασμό:

“Ο Μέτιος που μας προέκυψε άνευ εκλογών, ουσιαστικά διορισμένος, χωρίς να κοπιάσει, ανέλαβε να συνεχίσει την πορεία μίας διοίκησης που με τον Παυλιδη στο τιμόνι εέχε καταφέρει σε δυο μόλις χρόνια να δώσει μια άλλη πνοή τόσο τοπικά όσο και να κάνει αισθητή πανελλαδικά την δυναμική διακυβερνηση προκαλώντας ενεργειες που ειχαν απηχηση και εφαρμοσθηκαν και σε αλλες περιφερειες.

Ο Μετιος κατάφερε σε δυο μολις χρόνια να αντιστρέψει αυτό το κλίμα και η περιφέρεια μας από οδηγός να γίνει ουραγός εξελίξεων και δράσεων. Παράλληλα έδειξε ότι δεν σέβεται κανέναν από τους συναδέλφους του και ότι δεν έχει ουσιαστική επάρκεια για τη θέση που ανέλαβε. Τα παραδείγματα για όλα τα παραπάνω πάρα πολλά. Ως μέλη αυτής της παραταξης έχουμε καταπιει πολλα και εχουμε κρατησει διακριτικη σταση σε ακομη περισσοτερα που δεν αποτελούσαν την οραματικη διοικηση και ήταν σε αντίθεση με αυτά που συνυπογραψαμε με τον αείμνηστο Παυλίδη.

Αφορμή που ξεχείλισε το ποτήρι και με κάνει να γράφω αυτό το σχόλιο αποτέλεσε η επίσκεψη Μετιου στο Δημαρχο Θασου με μονο ενα περιφερειακό σύμβουλο και χωρίς τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας. Επίσκεψη Περιφερειρχη σε Δήμαρχο για να συζητήσουν έργα, προοπτικές, συνεργασίες χωρίς τον καθ’ ύλην αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη του που γνωρίζει τα ζητήματα, που έχει κάνει συναντήσεις και συνεργασίες, που εδώ και 4 χρόνια έχει την πλήρη εικόνα του τι έγινε, τι συζητήθηκε, τι χρειάζεται να γίνει,τις προτεραιότητες αλλά και τις υποσχέσεις, τις ανάγκες και πολλά πολλά άλλα.

Είναι στάση που επιβεβαιώνει ότι ο Μετιος δεν σέβεται ούτε τους συναδέλφους του, δεν σέβεται το θεσμό, αλλά το κυριότερο δεν σέβεται τον τόπο και αντιμετωπίζει τις επαφές αυτές καθαρά επικοινωνιακά, με τηβ ευκαιρια των διακοπων του και χωρίς να έχει κανέναν συνεργάτη του να καταγράφει τα σημαντικά σημεία της συνάντησης. Αυτός ο ανθρωπος λοιπόν ανάμεσα σε μοχιτο και τσιπουρα δεν μπόρεσε να σκεφτεί ότι οι συναντησεις μεταξύ των αυτοδιοικητικών αρχών δεν πρέπει να γίνονται στο γόνατο ως αγγαρεια. Β

εβαια οταν ο ιδιος ο περιφερειαρχης δεν σεβεται τη θεσμικη ιεραρχια των χωρικων του αντιπεριφερειαρχων, τι περισσοτερο να πουμε. Δεν είναι η πρώτη φορά. Για τον τόπο είναι φανερό ότι δεν ενδιαφέρεται και το χειρότερο είναι ότι δεν καταλαβαινει οτι θα έπρεπε. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που δεν θα είμαι υποψήφιος σε περιφερειακο συνδιασμο με το Μέτιο”.