Αλεξανδρούπολη: Αύξηση επιβατών 40% τον Ιούλιο στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος”

Αλεξανδρούπολη: Αύξηση επιβατών 40% τον Ιούλιο στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος”

Θεαματική αύξηση της επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης το φετινό καλοκαίρι σε σχέση με το 2017, δείχνουν τα μέχρι τώρα στατιστικά στοιχεία που έχει στην διάθεση του το Evros-news.gr, για τους δυο καλοκαιρινούς μήνες Ιούνιο και Ιούλιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Αερολιμενάρχη Στέλιο Ζαντανίδη, τον Ιούλιο που μας πέρασε είχαμε αύξηση 40% των επιβατών σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, ενώ τον Ιούνιο η αύξηση ήταν της τάξης του 33%. Τα μέχρι τώρα στοιχεία για τον Αύγουστο δείχνουν πως θα… κλείσει και αυτός με μια αύξηση επιβατών της τάξης περίπου 40%, σε σχέση με τον Αύγουστο του 2017.

Σίγουρα έχει παίξει σημαντικό ρόλο η έναρξη την 1η Μαίου πτήσεων από Αθήνα προς Αλεξανδρούπολη της αεροπορικής εταιρείας Sky Express, αλλά πέρα από τους επιβάτες που προσέθεσε αυτή, σημειώνεται αύξηση και στην κίνηση της Aegean Air που “πετάει” προς την πρωτεύουσα του Έβρου ως Olympic Air.

Φθηνότερες τιμές και μεγάλες

πληρότητες για την Sky Express

Όσον αφορά την Sky Express, η προσωπική μας εμπειρία σε συχνά ταξίδια το προηγούμενο διάστημα αλλά και οι πληροφορίες από γνωστούς, δείχνουν πως έχει καταφέρει να κερδίζει όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη των επιβατών, αφού έχει φθηνότερες τιμές από την ανταγωνιστική της Aegean στις περισσότερες πτήσεις. Αν και σε τοπικό επίπεδο δεν έχει πραγματοποιήσει κάποια διαφημιστική καμπάνια, αυξάνονται αυτοί που την επιλέγουν να ταξιδέψουν από Αλεξανδρούπολη προς Αθήνα και αντίστροφα.

Παίζει επίσης ρόλο το γεγονός ότι η αποσκευή δεν χρεώνεται, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να παρουσιάζει όλο και μεγαλύτερες πληρότητες που ξεπερνούν ακόμα και το 90%. Βέβαια πρέπει να επισημάνουμε ότι τα αεροπλάνα που χρησιμοποιεί είναι 50 θέσεων, αλλά σίγουρα τα στοιχεία είναι πολύ θετικά από την παρουσία της σε αυτούς τους 3,5 μήνες στην πτήση από Αθήνα προς το “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*