ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Τα πανηγύρια, οι χειραψίες, ο Χ.Δερμεντζόπουλος και οι υποψήφιοι του δήμου Αλεξανδρούπολης

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Τα πανηγύρια, οι χειραψίες, ο Χ.Δερμεντζόπουλος και οι υποψήφιοι του δήμου Αλεξανδρούπολης

Πέρασε και ο Δεκαπενταύγουστος, μέχρι την Κυριακή αρκετοί συνεχίζουν τις διακοπές τους και από Δευτέρα… τα κεφάλια μέσα.

Τα περισσότερα καταστήματα που αυτές τις ημέρες έμειναν κλειστά θα ξανανοίξουν, οι επιχειρήσεις και οι δημόσιες υπηρεσίες σιγά-σιγά επιστρέφουν σε κανονικούς ρυθμούς (καλά για το Δημόσιο δεν παίρνω και όρκο), ενώ αναμένονται εξελίξεις και στα πολιτικά και αυτοδιοικητικά.

Οι εθνικές εκλογές είναι άγνωστο πότε θα διεξαχθούν, αλλά δεν αποκλείεται να κάνει την έκπληξη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνοντας ξαφνικά την διεξαγωγή τους, ενώ για τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές μένουν μόνο 9 μήνες, μια και είναι γνωστό ότι θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Μάιο.

Ο Δημοσχάκης είχε και φέτος τις

περισσότερες παρουσίες στα πανηγύρια

Μαζί με όλα αυτά, τελειώνουν σιγά-σιγά και τα πανηγύρια, τα ανταμώματα και οι κάθε λογής καλοκαιρινές εκδηλώσεις, στις οποίες βλέπουμε να δίνουν το παρόν βουλευτές, δήμαρχοι, πολιτευτές, πιθανοί υποψήφιοι βουλευτές, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι. Φυσικά οι… χειραψίες πάνε σύννεφο, μια και σε αυτές τις εκδηλώσεις βρίσκουν μαζεμένους τους ψηφοφόρους.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης ήταν και φέτος το καλοκαίρι αυτός που παραβρέθηκε στα περισσότερα πανηγύρια και εκδηλώσεις. Μιλάμε ότι δύσκολα του… ξέφυγε κάποιο απ’ όσα έγιναν στον Έβρο. Μπορεί να πήγαινε και σε τρεις-τέσσερις εκδηλώσεις την ημέρα ή την βραδιά.

Καθόταν λίγο, απηύθυνε χαιρετισμό, μιλούσε με τον κόσμο στα τραπέζια και έφευγε για το επόμενο. Το συγκεκριμένο θέμα άλλωστε είναι… δίκοπο μαχαίρι για τους πολιτικούς. Αν δεν εμφανιστούν, κάποιοι θα τους κατηγορήσουν ότι τους ξέχασαν και ούτε στις εκδηλώσεις εμφανίζονται. Αν δώσουν το παρόν, ορισμένοι μπορεί να αρχίσουν την γκρίνια ότι… τους βλέπουν μόνο στα πανηγύρια.

Είχε φέτος έντονο συναγωνισμό

απ’ τον Χρήστο Δερμεντζόπουλο

Οφείλω να ομολογήσω, ότι στο φετινό καλοκαίρι ο Δημοσχάκης είχε έντονο συναγωνισμό απ’ τον Χρήστο Δερμεντζόπουλο. Τον γιο του πρώην υφυπουργού και βουλευτή Έβρου Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου. Ο νεαρός είναι στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και Τομεάρχης Άμυνας στην οργάνωση της νεολαίας και εγκαταστάθηκε ήδη στον Έβρο παίρνοντας… σβάρνα τις εκδηλώσεις.

Πανηγύρια, ανταμώματα, εσπερινοί, λιτανεύσεις εικόνας, τίποτα δεν άφησε και σε ολόκληρο το νομό. Κι αυτός μπορεί να πήγαινε σε τρία και τέσερα χωριά ή πόλεις την ημέρα και τη νύχτα. Όπως μάλιστα λένε όσοι μίλησαν ή έκαναν χειραψία μαζί του, θεωρεί δεδομένο ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ στο νομό Έβρου, στη θέση του πατέρα του.

Απ’ ότι μαθαίνω μάλιστα, ετοιμάζει ήδη και τον δικό του… μηχανισμό, συν φυσικά τον δεδομένο που έχει ο πατέρας του και όλα αυτά τα χρόνια έπαιρνε αρκετές χιλιάδες ψήφους. Ο νεαρός Δερμεντζόπουλος ποντάρει όμως και στους νέους της περιοχής, κυρίως απ’ την παρουσία του στην ΟΝΝΕΔ και προσπαθεί να αξιοποιήσει τις γνωριμίες του.

Θα παίξει ρόλο τί θα κάνει ο Τοψίδης

Όσον αφορά τις Περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, θα παίξει ρόλο όσον αφορά τον Έβρο τί θα κάνει τελικά ο φίλος μου Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τ.. (μην κάνω το λάθος και γίνει χαμός), ο Χριστόδουλος (Χριστόδουλος, Χριστόδουλος, Χριστόδουλος) Τοψίδης.

Θα αποφασίσει να είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης; Θα ασχοληθεί με τον δήμο Αλεξανδρούπολης; Για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ μαθαίνω πως ισχύει αυτό που δήλωσε αποκλειστικά στο Evros-news.gr τον Μάιο του 2017 όταν ξεκινήσαμε. Πως δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος για βουλευτής; Μήπως τελικά δεν θα είναι πουθενά υποψήφιος; Γιατί… παίζει και αυτό.

Τα επισημαίνω όλα αυτά, γιατί αν ασχοληθεί με την Περιφέρεια, μπορεί να έχει μαζί του ως υποψήφιος στον συνδυασμό, κάποιους από τους σημερινούς Περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους. Για να μην πω ακόμα και δημάρχους ή Αντιδημάρχους (μήπως και Αντιπεριφερειάρχες;).

Οπότε θα υπάρξουν, σε μια τέτοια περίπτωση, πολλές ανακατατάξεις στους υπάρχοντες συνδυασμούς και αυτούς που ετοιμάζονται. Γιατί μπορεί να μην ανακοινώνει τις προθέσεις του δημόσια ή ακόμα και ιδιωτικά, αλλά επισκέψεις και συναντήσεις σε ολόκληρο τον Έβρο έχει αρχίσει να κάνει καθημερινά.

Πόσοι θα είναι οι υποψήφιοι στην Αλεξανδρούπολη;

Πόσοι θα είναι για παράδειγμα οι υποψήφιοι δήμαρχοι στην Αλεξανδρούπολη; Εκτός των Βαγγέλη Λαμπάκη, Παύλου Μιχαηλίδη, Σάββα Δευτεραίου, ποιοί άλλοι τελικά θα μπορέσουν να συγκροτήσουν συνδυασμό για να διεκδικήσουν τη θέση του δημάρχου; Έχει ήδη εκφράσει την επιθυμία ο Φραγκούλης Δούκας, που μάλιστα εγκαταστάθηκε σε γραφεία συγγενικού του προσώπου και κάνει επαφές και συζητήσεις.

Ο πρώην Αντιδήμαρχος του Γιώργου Αλεξανδρή, θα μπορέσει τελικά να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο και κυρίως δυνατό συνδυασμό που θα διεκδικήσει σημαντικό ποσοστό; Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και υποψήφιος με τη Ν.Δ τον Σεπτεμβριο του 2015, επίσης δήλωσε πως θέλει να διεκδικήσει την δημαρχία. Μάλιστα επισκέπτεται αρκετούς και τους ζητάει να συμπαραταχθούν μαζί του.

Θα μπορέσει και αυτός να φτιάξει ψηφοδέλτιο ή τελικά θα… συμπορευτεί με κάποιον άλλο; Άλλωστε με τον ¨Κλεισθένη”, ακόμα και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου που δεν θα εκλέγεται αλλά θα διορίζεται από τον δήμαρχο, θα έχει πλέον ισχυρή θέση και μισθό…Αντιδημάρχου. Οπότε πολλά θα παίξουν ρόλο στην τελική έκβαση των υποψηφιοτήτων.

Ακόμα και ψηφοδέλτιο με υποψήφιο τον Στέφανο Μάρκου (που ο φίλος μου Σάκης Δρατζίδης είχε αναδείξει έντονα από το gatzoli παλαιότερα) νκαι στήριξη του… Θάνου Τζήμερου ακούστηκε πως μπορεί να υπάρξει. Άλλωστε ο τελευταίος επισκέπτεται συχνά την περιοχή της Θράκης και παράλληλα έχει ραδιοφωνική παρουσία στην περιοχή μας. Δεν ξέρω πόσο είναι εφικτό αυτό, όμως η απλή αναλογική είναι σίγουρο πως… άνοιξε την όρεξη αρκετών.

Ποιοί θα μείνουν στον Λαμπάκη;

Ένα άλλο θέμα, είναι πόσοι από τους σημερινούς συνεργάτες θα μείνουν δίπλα στον Βαγγέλη Λαμπάκη και θα είναι υποψήφιοι μαζί του. Γιατί αρκετοί έχουν αποστασιοποιηθεί και… καλοβλέπουν είτε μια υποψηφιότητα στην Περιφέρεια με επικεφαλής Τοψίδη ή συνεργασία με άλλους υποψήφιους δημάρχους.

Για παράδειγμα, η Ελένη Ιντζεπελίδου βλέπω να έχει αποστασιοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό. Φέρεται έντονα χολωμένη από ενέργειες και συμπεριφορές του κ.Λαμπάκη και είναι άγνωστο αν θα ξανακατέβει μαζί του. Καλά, ο Κώστας Μαυρίδης είναι δεδομένο πως δεν πρόκειται να είναι στην συγκεκριμένη δημοτική παράταξη μια και έχει αποστασιοποιηθεί εδώ και αρκετό καιρό.

Οι Πρόεδροι και δημοτικοί σύμβουλοι Τοπικών Κοινοτήτων που εξέφρασαν όλο αυτό το διάστημα έντονα παράπονα για την στάση και λειτουργία του δημάρχου και την εύνοια σε συγκεκριμένους συνεργάτες του, τί θα κάνουν; Μιλάω για τον Δούκα Μπασιάκο από τα Λουτρά, τον Κριτού Κριτή από την Μάκρη που εξελέγησαν με Λαμπάκη, αλλά και κάποιους ακόμα.

Θα κατεβάσει ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφοδέλτιο ή θα στηρίξει… Λαμπάκη;

Ερωτηματικό και μάλιστα μεγάλο, είναι τί ακρβώς θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα κατεβάσει τελικά ψηφοδέλτιο ή θα στηρίξει το νυν δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη όπως ακούγεται έντονα, αφού στελέχη του με πρώτη την βουλευτή Νατάσσα Γκαρά έχουν πολύ καλές σχέσεις μαζί του, ανεξάρτητα από δηλώσεις του δημάρχου οι οποίοιες γίνονται για το… θεαθήναι.

Μπορεί να θεωρείται δεξιός ο δήμαρχος, αλλά μήπως και τον Παύλο Μιχαηλίδη που στήριξε στις προηγούμενες εκλογές ήταν ΣΥΡΙΖΑ; Πριν λίγο καιρό ο φαρμακοποιός Γιώργος Καίσας δήλωσε πως ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος δήμαρχος, μεταβατικός ώστε να προετοιμάσει ένα νεότερο πρόσωπο που θα τον διαδεχθεί μετά από 4 χρόνια, αλλά δεν φαίνεται να κάνει κινήσεις ή ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Υπάρχει πάντα ο Πρόεδρος του ΟΛΑ Χρήστος Δούκας, ο οποίος φεύγοντας από την θέση αυτή μια και ο ΣΥΡΙΖΑ όλα δείχνουν πως θα χάσει τις εκλογές, θα πρέπει κάπου να… βολευτεί. Ακόμα και με ένα μικρό ποσοστό του συνδυασμού, θα μπορούσε να διεκδικήσει θέση Αντιδημάρχου ή Προέδρου Τοπικού Συμβουλίου.

Ετοιμάζει κάτι ο… αποστασιοποιημένος Μυτιλινός;

Όσο περνάει ο καιρός, όλοι βλέπουν πως αποστασιοποιείται περισσότερο από την δημοτική παράταξη του δημάρχου, ένα από τα κορυφαία στελέχη της. Ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Βαγγέλης Μυτιληνός. Προχθές στις Φέρες για παράδειγμα, πήγε μόνος με την οικογένεια του όπως μαθαίνω και δεν ήταν δίπλα στον Λαμπάκη. Στη “Λευκή Νύχτα” βρέθηκε στο ίδιο μαγαζί, αλλά δεν κάθισε με τον δήμαρχο και τους…παρατρεχάμενους του.

Ο ίδιος δεν ανοίγει τα χαρτιά του, αλλά οι πληροφορίες πληθαίνουν ότι κάτι ετοιμάζει. Μαθαίνω πως κάνει συνέχεια συναντήσεις και συζητήσεις με πολλούς και διάφορους, αποφεύγει να πει το παραμικρό για τις προθέσεις του όταν τον ρωτούν και… γελάει με το γνωστό του ύφος ακούγοντας πως ορισμένοι υποστηρίζουν πως μπορεί να τα κάνει όλα σε συννενόηση με τον δήμαρχο.

Οφείλω να ομολογήσω, εγώ που ως Πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ του άσκησα πολύ σκληρή κριτική αλλά δεν είχα κάτι προσωπικό μαζί του, ότι διαθέτει σημαντική δύναμη σε στελέχη και ψηφοφοόρους της Αλεξανδρούπολης. Οπότε μια πιιθανή υποψηφιότητα του θα πλήξει τον Λαμπάκη.

Κίνηση από τρεις πρώην δημάρχους

Οι αυξημένες αρμοδιότητες που δίνει στις Τοπικές Κοινότητες και τα Τοπικά Συμβούλια ο νέος νόμος του “Κλεισθένη”, έχουν κινητοποιήσει τρεις έμπειρους στην τοπική αυτοδιοίκηση πρώην δημάρχους της περιοχής Ορεστιάδας.

Μαθαίνω λοιπόν ότι ο Βαγγέλης Μαρασλής της Νέας Βύσσας, ο Μανώλης Χατζηπαναγιώτου του Τριγώνου και ο Μιχάλης Στράντζαλης του Κυπρίνου, έχουν ήδη… ανοιχτή γραμμή και συζητούν αρκετά “τί μέλλει γενέσθαι”. Όχι, δεν τους ενδιαφέρει να γίνουν δήμαρχοι Ορεστιάδας, αλλά να εξασφαλίσουν τις τρεις σημαντικές κοινότητες Ν.Βύσσας, Κυπρίνου και Πενταλόφου.

Ψάχνουν μάλιστα και άλλους δύο, για τα Ρίζια και τις Καστανιές. Άλλωστε όποιος ελέγχει τα συγκεκριμένα μεγάλα χωριά, με τον τρόπο λειτουργίας που προβλέπει ο “Κλεισθένης”, πως θα παίρνονται οι αποφάσεις και θα γίνονται τα έργα, θα μπορεί να παίζει καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση των εξελίξεων, ανεξάρτητα από το ποιός θα είναι δήμαρχος.

Για ποιόν το σκέφτεται ο Λαμπάκης;

Μια παρουσία έκπληξη μου λένε ότι υπήρξε στις Φέρες το βράδυ της Τρίτης, παραμονές Δεκαπενταύγουστου, στον Εσπερινό και την Περιφορά της εικόνας της Παναγίας Κοσμοσώτειρας. Είναι πολύ γνωστός του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος όμως σκεφτόταν γι’ αυτόν όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Γιατί άραγε;

Άλλωστε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης δεν είναι και ιδιαίτερη δημοφιλής στις Φέρες. Οι παλλινωδίες του και οι συνεχείς εξαγγελίες για έργα όπως το Λύκειο και τα Σφαγεία που ακόμα δεν έχουν προχωρήσει, μαζί με τα πολλά προβλήματα των ντόπιων αγροτών, έχουν δημιουργήσει άσχημο κλίμα γι’ αυτόν και την δημοτική του παράταξη.

Δυο Εβρίτες που στενοχωρήθηκαν πολύ

απ’ την αποπομπή του “γαμπρού” μας Τόσκα

Λίγο παλιό, αλλά αξίζει να το αναφέρουμε. Από εκείνους που στενοχωρήθηκαν πάρα πολύ μετά την αποπομπή (γιατί παραίτηση όπως παρουσιάστηκε δεν ήταν) του Εβρίτη “γαμπρού” Νίκου Τόσκα (έχει γυναίμα απ’ τη Μάνη Διδυμοτείχου) απ’ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (μόνο προστασίας δεν αποδεικνύεται δυστυχώς) είναι δυο συντοπίτες μας.

Πρόκειται για τον υποστράτηγο της Πυροσβεστικής Ναθαναήλ Ρήγα (απ’ την Κορνοφωλιά Σουφλίου), αλλά και έναν ακόμα που τον συνδέει το ίδιο χωριό με τον Τόσκα. Ο πρώτος επί Τόσκα (και ΣΥΡΙΖΑ φυσικά), ανέβηκε τους βαθμούς σαν… ασανσέρ και από Υποδιοικητής στην Π.Υ.Αλεξανδρούπολης βρέθηκε υποστράτηγος (υπερπηδώντας αρκετούς συναδέρφους του στην επετηρίδα) και Συντονιστής Βορείου Ελλάδος.

Μάλιστα οι φιλοδοξίες του λένε όσοι τον γνωρίζουν καλά, πως έφταναν μέχρι και την θέση του Αρχηγού της Πυροσβεστικής, αλλά… ατύχησε. Η φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 96 νεκρούς, είχε ως αποτέλεσμα να “τελειώσει” ο Τόσκας. Όσο για τον δεύτερο, δεν ξέρω αν περίμενε και αυτός να παίξει ρόλο στην επαγγελματική του ανέλιξη ον Τόσκας (μάλλον ήλπιζε) και σίγουρα στενοχωρήθηκε που αποτελεί πλέον παρελθόν από το υπουργείο.

“Έφαγαν” τον συντοπίτη μας Αρχηγό και προήγαγαν

τον Υπαρχηγό που ήταν επιχειρησιακός υπεύθυνος

Μια και πιάσαμε τον Τόσκα και την αποπομπή του, παρελθόν απ’ την θέση του αποτέλεσε και ο συντοπίτης μας Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήρης Τερζούδης, με καταγωγή από Μεταξάδες και Παλιούρι. Με τόσο τεράστια καταστροφή και 96 νεκρούς άλωστε, ακόμα και αν δεν είχε ο ίδιος προσωπικά την παραμικρή προσωπική ευθύνη, δεν θα μπορούσε να σταθεί άλλο στη θέση του.

Κανονικά θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί ο ίδιος, γιατί ήταν δεδομένο πως θα τον… παραιτούσαν μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, μια και η Κυβέρνηση θα έψαχνε “εξιλαστήρια θύματα” για να μην… αγγίξουν οι ευθύνες τους Σκουρλέτηδες, την Δούρου και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

Το φοβερό ξέρετε ποιό είναι; “Έφαγαν” τον Τερζούδη από Αρχηγό ως υπεύθυνο της καταστροφής αν και είχε ουσιαστικά συντονιστικό ρόλο και προήγαγαν στην θέση του τον Υπαρχηγό του Π.Σ Αντιστράτηγο Ματθαιόπουλο, που ήταν ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ για τις πυρκαγιές στο Μάτι και γενικίτερα στην Ανατολική Αττική. Αυτός συντόνιζε και διηύθυνε τις επιχειρήσεις και φυσικά έχει ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες.

Παραμένει το σύνθημα

Το σύνθημα για το Διδυμότειχο ισχύει: Όποιος θέλει νερό στη βρύση…. να ψηφίσει. Ισχύει μάλιστα και η κατάληξη του ονόματος. Το μόνο που δεν ισχύει και ούτε ίσχυε ποτέ και απλά ήταν ανοησίες και ψέματα, είναι το όνομα που έγραψε συγκεκριμένο τοπικό σάιτ.

Ο… Ναρκαλιευτής

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*