Αρχηγείο Λιμενικού: Διέταξε έρευνα του Λιμεναρχείου Αλεξανδούπολης για τα τουρκικά πυρά στη Σαμοθράκη

Αρχηγείο Λιμενικού: Διέταξε έρευνα του Λιμεναρχείου Αλεξανδούπολης για τα τουρκικά πυρά στη Σαμοθράκη

Από την λιμενική αρχή της Αλεξανδρούπολης, θα διερευνηθεί η καταγγελία για χρήση πυρών από τουρκικό αλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Σαμοθράκης, αναφέρει σε ανακοίνωση του το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Το θέμα που παρουσίασε και το Evros-news.gr, πήρε μεγάλες διαστάσεις μετά τις καταγγελίες στον ΣΚΑΪ του προέδρου των γρι-γρι Καβάλας Γιάννη Μανιού. Όπως δήλωσε, “οι οχλήσεις τούρκων αλιέων σε ελληνικά χωρικά ύδατα είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, χωρίς να ενεργοποιείται το λιμενικό και η κυβέρνηση για την προστασία τους, προειδοποιώντας παράλληλα ότι αν Έλληνας ψαράς βρεθεί εκτός εαυτού μπορεί να υπάρξει μεγάλο επεισόδιο.

Ο Γιάννης Μανιός έκανε λόγο για καταγγελίες Ελλήνων ψαράδων για παρενοχλήσεις από τουρκικά αλιευτικά, που ψαρεύουν ανεξέλεγκτα και χωρίς να ακολουθούν τις αλιευτικές πρακτικές που επιβάλλονται από την ΕΕ. «Έχουμε καταντήσει γραφικοί βγαίνουμε στα σάιτ, στα κανάλια και τίποτα δεν γίνεται. Θα έχουμε πρόβλημα μπορεί να υπάρξει μεγάλο επεισόδιο αν ξεφύγει κάποιος δικός μας», τόνισε.

«Τη Λήμνο εδώ και πολλά χρόνια, και τη Σαμοθράκη, τις έχουν ισοπεδώσει εντελώς, τώρα έχουν πάει πιο νότια. Έχουν ξεθαρρέψει και έρχονται στη Θάσο, έχουν ρημάξει τη Λήμνο, έχει γίνει γύρω κρανίου τόπος… Οι άνθρωποι τελειώσανε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιός.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, η σχετική καταγγελία, αφορά σε προγενέστερο χρόνο των σχετικών καταγγελιών για ανάλογο συμβάν που φέρεται να έλαβε χώρα στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέρου, αλλά θα διερευνηθεί απ΄το Λιμεναρχείο της Αλεξανδρούπολης, μια και σε αυτό υπάγεται η συγκεκριμένη περιοχή κοντπά στη Σαμοθράκη.

ΔΕΙΤΕ: Επίθεση Τούρκων σε Έλληνα ψαρά στη Σαμοθράκη δυο μέρες πριν τη Λέρο

Η ανακοίνωση συγκεκριμένα αναφέρει:

“Αναφορικά με καταγγελία για χρήση πυρών από τουρκικό αλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της ν. Σαμοθράκης, σε προγενέστερο χρόνο των σχετικών καταγγελιών για τη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της ν. Λέρου, από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζεται ότι, σε εφαρμογή των εκ του νόμου προβλεπόμενων διαδικασιών, η εν λόγω καταγγελία διερευνάται ενδελεχώς από τη Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης”.