Αλεξανδρούπολη: Καταμετρούνται τα σπίτια και μπαίνει αρίθμηση δρόμων στην οδό Άβαντος

Αλεξανδρούπολη: Καταμετρούνται τα σπίτια και μπαίνει αρίθμηση δρόμων στην οδό Άβαντος

Προσπάθεια να μπει μια κάποια… τάξη στην οδό Άβαντος, όπου μένουν στην πλειοψηφία τους μουσουλμάνοι και ως γνωστόν επικρατεί απαράδεκτη και χαώδης κατάσταση, θα γίνει στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης την ερχόμενη Τετάρτη.

Μετά την συζήτηση-σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί πριν από αρκετό καιρό στο δημοτικό συμβούλιο, τις εισηγήσεις, τις προτάσεις και όσα ακούστηκαν, η μη υλοποίηση τους προκάλεσε αντιδράσεις, παράπονα και την ανακοίνωση του συλλόγου της περιοχής Άβαντος. Γι’ αυτό και ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι: “Αίτημα του Αθλητικού και Πολιτιστικού Σωματείου «Αλληλεγγύη – Ανάπτυξη» το οποίο αφορά την καταμέτρηση και την αρίθμηση δρόμων στην περιοχή Άβαντος. Εισηγητής του θέματος θα είναι ο πρόεδρος του Δ.Σ  Κώστας Γκοτσίδης.

Είναι βέβαια γνωστό ότι στην οδό Άβαντος υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, η συντριπτική πλειθοψηφία των κτισμάτων είναι αυθαίρετα, αλλά θα ξεκινήσει μια προσπάθεια καταμέτρησης τους και παράλληληα αρίθμησης των δρόμων, κάτι που τώρα δεν υπάρχει. Χρειάστηκε να περάσουν 8 χρόνια παρουσίας της σημερινής δημοτικής αρχής του Βαγγέλη Λαμπάκη, να υπάρχουν συνεχείς διαμαρτυρίες όσων ζουν εκεί και του συλλόγου που τους εκπροσωπεί, για να υπάρξει συγκεκριμένο θέμα προς συζήτηση και απόφαση που την αφορά.

Τα υπόλοιπα θέματα που θα συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο της ερχόμενης Τετάρτηςς, είναι:

  1. Λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για έγκριση εκμίσθωσης έκτασης ιδιοκτησίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην παραλία Μαΐστρου Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με το άρθρο 192 του Ν. 3463/2006 και το Π.Δ. 270/81 (Εισηγ. κ. Δήμαρχος)
  2. Έγκριση ή μη πρακτικού γνωμοδότησης για την απόρριψη μέρους της προμήθειας ειδών για τις στολές της Δημοτικής Αστυνομίας. (Εισηγ. κ. Δήμαρχος)
  3. Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής υπηρεσιών από το Δ.Σ “Ταχυδρομικά Τέλη Ιουνίου 2018”. (Εισηγ. κ. Παντελίδης Γ.)
  4. Λήψη απόφασης για την ανάδειξη οριστικών αναδόχων της «προμήθειας μουσικών οργάνων για το Ωδείο και τη Φιλαρμονική του Δήμου Αλεξανδρούπολης», κατόπιν προσφυγής στη «διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση (άρθρο 32 της Οδηγίας 2014/24/ΕΕ)» (Εισηγ. κ. Παντελίδης Γ.)
  5. Έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου «Ανάπλαση πλατείας και διαμόρφωση οδού στο Ο.Τ. 35 Δ.Δ. Νίψας» (Εισηγ. κ. Κουκουράβας Γ .)
  6. Εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής προς το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα «Έγκριση Πολεοδομικής Μελέτης Επέκτασης / Αναθεώρησης του Ρυμοτομικού Σχεδίου Απαλού » (Εισηγ. κ. Κουκουράβας Γ.)
  7. Έγκριση μίσθωσης απορριματοκιβωτίων κοντέινερ (Εισηγ. κ. Ζιώγας Χρ.)
  8. Αίτημα του Μουσικογυμναστικού Συλλόγου «ΕΘΝΙΚΟΣ» για έγκριση παράτασης παραχώρησης χρήσης χώρου στον ημιώροφο της Παλαιάς Δημαρχίας(Εισηγ. κ. Βαταμίδης Ιωαν.)
  9. Έγκριση της υπ’ αριθμ. 227/2018 απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ «Περί τροποποίησης του Κανονισμού Λειτουργίας Δικτύου Ύδρευσης της ΔΕΥΑΑ» (Εισηγ. κ. Oυζουνίδης Γ.)
  10. Έγκριση μετακίνησης του Αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Τραϊανούπολης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, κ. Φαλέκα Ιωάννη και του υπαλλήλου του Δήμου κ. Γιοβανάκη Θεόδωρου στην Κίνα από 05-09-2018 έως 10-9-2018 (Εισηγ. κ. Γκοτσίδης K.)