ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Η ΔΙΕΡΜΗΝΕΑΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ: Πως άκουσαν την απόφαση απελευθέρωσης (video)

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Η ΔΙΕΡΜΗΝΕΑΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ: Πως άκουσαν την απόφαση απελευθέρωσης (video)

Συγκλονιστικές ήταν οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν στις φυλακές της Αδριανούπολης όταν οι Αγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης πληροφορήθηκαν ότι είναι πια ελεύθεροι.

Την είδηση μετέφερε στους έλληνες στρατιωτικούς η διερμηνέας τους, Τζανάν Χουσεΐν, μουσουλμάνα Ελληνίδα υπήκοος από την Κομοτηνή που έχει παντρευτεί με Τούρκο και μένει μόνιμα στην Αδριανούπολη όπου εργάζεται κιαι ως διερμηνέας του εκεί ελληνικού Προξενείου, η οποία περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τη σκηνή.

«Κι εγώ τα έχασα να σας πω την αλήθεια. Λέει ο δικαστής θα διαβάσω την απόφαση και να την πείτε στα παιδιά. Λέει, με απόφαση του Εισαγγελέα θα αφεθούν ελεύθεροι. Και μετά λέω στα παιδιά: Η απόφαση. Σας αφήνουν ελεύθερους. Τα παιδιά “πάγωσαν”. Δεν είπαν τίποτα…», είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη στιγμή του αποχαιρετισμού, πριν οι Έλληνες στρατιωτικοί επιστρέψουν στην Ελλάδα, τα ξημερώματα του Δεκαπενταύγουστου: «Όταν μας είπαν ότι θα αφεθούν ελεύθεροι, αγκαλιαστήκαμε. Λέω “άντε παιδιά με το καλό, θα πάτε στη μαμά και στον μπαμπά, Και μου λέει ο Μητρετώδης “όμως δεν θα χαθούμε, θα έρθετε και εσείς”. Λέω “βέβαια θα έρθω, θα βρεθούμε”. Και μου λέει: “Χάσατε και κιλά, αλλά αυτά όλα θα τα πάρετε γιατί κάθε βράδυ θα σας πηγαίνω έξω για φαγητό, όταν θα έρθετε”. Αγκαλιαστήκαμε, τους είπα “καλό δρόμο να έχετε” και έφυγαν τα παιδιά…».

Πηγή: altsantiri.gr