ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο γκεστ σταρ των πανηγυριών, ο υποψήφιος δήμαρχος Σαμοθράκης και το Άγιον Όρος της… Αλεξανδρούπολης

ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο γκεστ σταρ των πανηγυριών, ο υποψήφιος δήμαρχος Σαμοθράκης και το Άγιον Όρος της… Αλεξανδρούπολης

Τα… κεφάλια μέσα από σήμερα για τους περισσότερους , αφού σιγά-σιγά τελειώνουν οι καλοκαιρινές διακοπές και αρχίζει η φθινοπωρινή περίοδος. Η 20η Αυγούστου άλλωστε είναι η ημέρα που ανοίγουν και πολλά καταστήματα, όπως έβλεπα στις ανακοινώσεις τους στις βιτρίνες για το ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΛΟΓΩ ΔΙΑΚΟΠΩΝ που έγραφαν.

Θα πρέπει εξάλλου επιχειρηματίες και καταστηματάρχες να είναι από σήμερα όλοι στις θέσεις τους, μια και αύριο βγαίνουμε από το Μνημόνιο. Οπότε, μια και θα έχουμε… έκρηξη της ανάπτυξης, θα είμαστε πλέον χωρίς τον έλεγχο των πιστωτών και θα κάνουμε ότι θέλουμε ως Κυβέρνηση και χώρα, θα πρέπει να είναι όλοι πανέτοιμοι για την εκτόξευση της οικονομίας.

Ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη μόνος του γιατί

έχασε στο δρόμο όλους τους… συντρόφους του

Γιατί βρίζετε κάποιοι; Τί σημαίνει ότι ήταν αχρείαστο το ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τα περίπου 200 δισεκατομμύρια που μας… φόρτωσαν (όπως λένε οι ξένοι) Βαρουφάκης, Τσίπρας, Καμμένος και οι άλλοι… μαθητευόμενοι (στην πλάτη μας) μάγοι. Που θα έσκιζαν τα Μνημόνια, θα καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ και όλα τα υπόλοιπα ελεεινά παραμύθια με τα οποία ξεγέλασαν τον ελληνικό λαό, ο οποίος φυσικά έχει τις δικές του ευθύνες γιατί τα… έχαψε.

Τα παιδιά δεν ήξεραν και νόμιζαν ότι θα κάνουν τους ξένους να… χορεύουν. Έπρεπε να μάθουν λοιπόν και το… μάθημα τους αυτό το πληρώσαμε εμείς. Με τον τρίτο αλλά και το ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ που θα μας ακολουθεί για χρόνια από αύριο και πέρα. Ήταν ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ.

Διαβάζω επίσης, ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σκέφτεται να κάνει το διάγγελμα από την Ιθάκη. Ας του πει κάποιος, ότι ο Οδυσσέας έφτασε εκεί εντελώς μόνος, γιατί στην διαδρομή χάθηκαν όλοι οι σύντροφοι του. Όπως… χάθηκε ο ελληνικός λαός σε αυτά τα 8 χρόνια της κρίσης.

Mea culpa για την αναδημοσίευση του Evros-news.gr

Όποιος δεν τα βλέπει όλα αυτά, μάλλον θα πρέπει να  κάνει παρέα με τον επιχειρηματία της Αλεξανδρούπολης, τον ιδιοκτήτη της γνωστής ψαροταβέρνας Κυριάκο Στόγιο (αναφέρουμε το όνομα του γιατί υπάρχει φαρδύ-πλατύ στο ρεπορτάζ), που μιλώντας σε δημοσιογράφο της Deutsche Welle, δήλωσε ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ: «Δεν έχουμε ζήσει την κρίση εδώ στην Αλεξανδρούπολη και για αυτό σίγουρα πρέπει να ευχαριστούμε τους Τούρκους γείτονές μας».

Ο ίδιος μπορεί να μην ένοιωσε την κρίση, γιατί έχει βρει την… άκρη και το μαγαζί του δουλεύει με Τούρκους. Αλλά είναι ΠΡΟΚΛΗΣΗ και δικαιολογημένα προκάλεσε αντιδράσεις, η συγκεκριμένη δήλωση. Όπως και το ρεπορτάζ, το οποίο και εμείς αναδημοσιεύσαμε (ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ) στο Evros-news.gr.

Και είχαν δίκιο όσοι τα… έχωσαν τόσο στην δημοσιογράφο που ήρθε και παρουσίασε αυτή την στρεβλή “εικόνα” της πόλης, αλλά και ΣΕ ΕΜΑΣ και όλα τα υπόλοποια τοπικά ΜΜΕ που “ελαφρά τη καρδία” το αναδημοσίευσαν. Φάουλ τεράστιο του Κώστα Πιτιακούδη, πολύ χειρότερο από εκείνα που έκανε όταν στα νιάτα του έπαιζε αμυντικός στον ΟΦ Ισαακίου και την Θύελλα Παλιουρίου και επειδή δεν… προλάβαινε τους αντίπαλους επιθετικούς τους κλωτσούσε από πίσω.

Δεν είδε όσα συμβαίνουν γύρω του ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας;

Δεν είδε λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια ο κ.Στόγιος, τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις συναδέρφων του να κλείνουν ένα-ένα; Τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να έχουν μείνει πλέον στον Έβρο μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού; Την ανεργία να μαστίζει κυρίως τα νέα παιδιά αλλά και μεγαλύτερους και να φεύγουν στο εξωτερικό, ως ένα ακόμα κύμα μετανάστευσης, όπως τη δεκαετία του ’60 που ο συγχωρεμένος πατέρας μου και η μητέρα μου πήγαν  στη Γερμανία εργάτες;

Δεν βλέπει ότι τα γραφεία αγοραπωλησίας ακινήτων (τα rael estate0 όπως τα λέμε στο χωριό μου, το Παλιούρι… βαράνε μύγες ή κάνουν μερικές μόνο πράξεις και συμβόλαια; Δεν βλέπει που στα Πολυκοινωνικά των δήμων του νομού και τις άλλες δομές, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία ο κόσμος πολλαπλασιάστηκε από το 2010 που άρχισε να εκδηλώνεται η κρίση;

Δεν άφησε πανηγύρι για πανηγύρι ο Δημήτρης Ρίζος

Τέλος πάντων. Από αλλού το ξεκινήσαμε και αλλού πήγε. Τελειώνουν λοιπόν, μαζί με τις καλοκαιρινές διακοπές και τα… πανηγύρια, τα ανταμώματα και όλες οι άλλες εκδηλώσεις στα διάφορα χωριά του νομού. Σε αυτά, ομολογώ, ότι υπήρξε φέτος ένας… γκεστ σταρ που μου διέφυγε και δεν τον ανέφερα την προηγούμενη φορά μεταξύ των πολιτικών οι οποίοι είχαν τις περισσότερες παρουσίες.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Δημήτρης Ρίζος. Μιλάμε ότι ο άνθρωπος μπορεί να διεκδικεί ακόμα και την… πρωτιά σε παρουσίες στις διάφορες αυτές εκδηλώσεις, από το συνάδερφο του της Ν.Δ Αναστάσιο Δημοσχάκη, που και φέτος έδωσε έντονο παρόν.

Μπορεί στην Βουλή και γενικότερα στο κοινοβουλευτικό έργο η παρουσία του κ.Ρίζου να είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ, κάτι που το λένε ακόμα και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τον έβλεπε κανείς στα περισσότερα πανηγύρια. Δεν άφησε εκδήλωση του νομού που να μην πήγε και να μην μίλησε μάλιστα.

Ποιός νοιάζεται για όλα αυτά;

Γιατί να μην το κάνει άλλωστε. Τί σημασία έχει που άλλα έλεγε πριν εκλεγεί και άλλα κάνει η Κυβέρνηση του; Ποιός νοιάζεται τώρα, που… ξεπουλήθηκε το όνομα της Μακεδονίας με την επαίσχυντη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ στις Πρέσπες και με την ψήφο του κ.Ρίζου και των άλλων βουλευτών Έβρου, των Γκαρά και Καίσα που  επίσης την στηρίζουν με την ψήφο τους;

Ποιός νοιάζεται αν κάηκαν από την αδράνεια και ανικανότητα της Κυβέρνησης και των μηχανισμών της, 100 συνάνθρωποι μας στο Μάτι Αττικής; Ποιός νοιαζόταν ως τις 14 Αυγούστου, που οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί, ο συντοπίτης μας Δημήτρης Κούκλατζης και ο Άγγελος Μητρετώδης παρέμεναν επί μήνες στις τουρκικές φυλακές;

Το κλαρίνο να παίζει, τα σουβλάκια και τα λουκάνικα να υπάρχουν., η μπύρα ΒΕΡΓΙΝΑ και η ρετσίνα να έρχονται στο τραπέζι και γιατί να μην καλούμε, να χαιρετούμε, αλλά και να του αναθέτουμε να κάνει ομιλίες και βραβεύσεις τον Κυβερνητικό βουλευτή Δημήτρη Ρίζο;

Τα ίδια και αν ήταν άλλοι στην Κυβέρνηση

Και για να μην παρεξηγηθώ, αν στη θέση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, τα ίδια θα έλεγα και θα έγραφα για τους βουλευτές τους, αν τους… αντιμετώπιζαν με αυτό τον τρόπο. Και κάτι ακόμα. Φυσικά ούτε υπέρ των αποδοκιμασιών είμαι, ούτε φυσικά υπέρ όσων έκαναν παλαιότερα οι Συριζαίοι και οι… ψεκασμένοι του Καμμένου, στους άλλους πολιτικούς. τα θεωρώ απαράδεκτα και καταδικαστέα όλα αυτά.

Απλά μετά από όσα προανέφερα, δεν τους καλείς και πολύ περισσότερο, δεν τους σηκώνεις να κάνουν και ομιλίες ή χαιρετισμούς. Απλά και ευγενικά τους λες “δεν είστε ευπρόσδεκτοι στην εκδήλωση μας”. Δεν βρέθηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ, μα ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ να το κάνει.

Μπας και είχε δίκιο ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ στον Παπαφλέσσα με όσα έλεγε; Και βάζω μέσα και τον εαυτό μου πρώτο-πρώτο.

Το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο…

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης πάντως, σε μια από τις εκδηλώσεις που πήγε σχεδόν με όλο τον πυρήνα των στενών συνεργατών του, ήταν αυτές του Πολιτιστικού Συλλόγου Απαλού “Φάρος”. Με Κουκουράβα, Γκοτσίδη, Βαμβακερό (έλειπε ο Παντελίδης). Μιλάμε ότι ακόμα και ο Πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ, ο Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης που τα αποφεύγει όλα αυτά, έδωσε το παρόν.

Αν δεν στηρίξουν Λαμπάκης και υπόλοιποι τον πρόεδρο του συλλόγου Απαλού Γιάννη Τάκα, Δημοτικό Σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης και εκλεγμένο με τη Δημοτική Παράταξη Λαμπάκη άλλωστε, ποιόν θα στηρίξουν με την παρουσία τους; Δεν το έκαναν φυσικά επειδή είναι Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης και εκλεγμένος με τη Δημοτική Παράταξη Λαμπάκη. Αλλά για την στάση του συλλόγου  “Φάρος” στην Γιορτή Κρασιού.

Ήταν από τους πρώτους που διέσπασε την στάση της ΕΠΟΦΕ, η οποία μετά την διαφωνία της με την ΤΙΕΔΑ και τον δήμαρχο κ.Λαμπάκη, αποφάσισε να μην συμμετάσχει φέτος και η συντριπτική πλειοψηφία των συλλόγων-μελών στήριξε αυτή την απόφαση. Ο σύλλογος Απαλού, που παρεπιμπτόντως πήρε και έξτρα επιχορήγηση απ’ τον δήμο για τις πρόσφατες εκδηλώσεις, μαζί με πέντε άλλους έγιναν… διασπαστές της απόφασης. Πως λοιπόν να μην… τιμήσουν τις εκδηλώσεις του δήμαρχος και στενοί συνεργάτες του;

Για υποψήφιος δήμαρχος Σαμοθράκης ο Αποστολίδης

Μια και πιάσαμε τους δημάρχους, μαθαίνω ότι ο δημοσιογράφος Σταύρος Αποστολίδης, ιδιοκτήτης του STATUS Radio, σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος Σαμοθράκης. Έχει σχέσεις με το νησί άλλωστε και φαίνεται ότι του αρέσει η ιδέα.

Πληροφορήθηκα μάλιστα, πως την πρόθεση του αυτή γνωστοποίησε και τον παλιό δήμαρχο Σαμοθράκης και όπως λένε οι πληροφορίες εκ νέου υποψήφιο στις εκλογές του ερχόμενου Μαίου, τον έμπειρο Γιώργο Χανό, αυτές τις ημέρες. Δεν ξέρω γιατί το έκανε, αλλά η ουσία είναι πως στο μυαλό του υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο.

Επίσης, η πιθανή υποψηφιότητα του-λέγεται στο νησί-πως θα έχει την στήριξη και του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος άλλωστε συχνά εκδηλώνει το ενδιαφέρον του για τη Σαμοθράκη και την πολυδιαφημίζει. Για τους δικούς του λόγους λοιπόν, σκέφτεται να στηρίξει τον γνωστό δημοσιογράφο, αν θέσει υποψηφιότητα.

Ο Αποστολίδης εξάλλου, με τα 12.800 που πήρε σε 10 μήνες από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για την συνεργασία επικοινωνιακής προβολής των δραστηριοτήτων του ΔΠΘ στα ΜΜΕ ιδιοκτησίας του, όπως ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟ Evros-news.gr, απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Εκτός εάν ο Γιώργος Χανός είναι… υπάκουο παιδί, τώρα σε αυτή την ηλικία και δεν κάνει του κεφαλιού του, όσον αφορά όχι την δική του υποψηφιότητα, αλλά κάποια άλλη στην Αλεξανδρούπολη.  Γιατί υπάρχουν και τέτοια κόλπα στις εκλογές κάθε είδους.

Α, να μην το ξεχάσω. Ο Σταύρος θα έχει, αν τελικά το αποφασίσει, σίγουρα  και την πολύτιμη επικοινωνιακή υποστήριξη και τις εκλογικές συμβουλές του στενού του φίλου και συνεργάτη στον ραδιοφωνικό σταθμό Δημοσθένη Δούκα. Τόσους και τόσους βοηθάει χρόνια τώρα-ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ το ξεκαθαρίζω-ο Δημοσθένης, δεν θα το κάνει για τον πολύ καλό του φίλο;

Φοβερό μαγιό για τους fashion icon

Μην το ξεχάσω, γιατί μου το έστειλε φίλος εδώ και πολύ καιρό, αλλά μου διέφυγε. Μπορεί το καλοκαίρι να τελειώνει, η θάλασσα σιγά-σιγά στον Έβρο να γίνεται κρύα, αλλά σας παρουσιάζω το μαγιό που θα ήταν ιδανικό για έναν φίλο μου αυτοδιοικητικό, που αποτελεί και την μεγάλη μου συμπάθεια.

Για ποιόν πρόκειται; Μην θέλετε να τα κάνω… λιανά όλα. Όσοι με διαβάζετε καταλαβαίνετε. Και όπως λέει και μια ψυχή, την οποία ειλικρινά συμπάθησα πάρα πολύ για το πάθος με το οποίο υποστηρίζει τις απόψεις : “Μην το γ.. το μασάλι”.

Υπάρχει Άγιον Όρος στην Αλεξανδρούπολη;

Το ενδεχόμενο να… μετακομίσει στην Περιφέρεια, ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης, ασφαλώς και υπάρχει στο μυαλό του Βαγγέλη Πουλιλιού, μετά από τόσα χρόνια παραμονής στη θέση του δημάρχου. Αρχικά του δήμου Ορφέως (Λαβάρων) και τώρα του Σουφλίου.

Το επισημαίνω, γιατί στο thrakinea.gr ο… παλιός φίλος Γιάννης Τομαδάκης, έγραψε πως δεν υπάρχει περίπτωση να είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια. Όσο για το άλλο που επίσης ανέφερε, ότι θα πάει πρώτα στο Άγιο Όρος να συμβουλευτεί τον… πνευματικό του, υπάρχει και στην… Αλεξανδρούπολη και συγκεκριμένα κοντά στο Επιμελητήριο Έβρου… Άγιον Όρος και δεν το μάθαμε;

Ο… Ναρκαλιευτής