Φόβος και ανησυχία επικρατεί στη Νέα Βύσσα με τα συνεχή κρούσματα ληστειών από αλλοδαπούς

Φόβος και ανησυχία επικρατεί στη Νέα Βύσσα με τα συνεχή κρούσματα ληστειών από αλλοδαπούς

Φόβος και ανησυχία επικρατεί στη Νέα Βύσσα, μετά το χθεσινοβραδινό, πολύ σοβαρό περιστατικό ληστείας σε βάρος παράνομου μετανάστη, από τρεις άνδρες οι οποίοι ήταν οπλισμένοι με μαχαίρια και φορούσαν τις κουκούλες από τα φούτερ τους, αλλά δεν είχαν απόλυτα καλυμμένα τα πρόσωπα τους και οι οποίοι του έκλεψαν τα χρήματα που είχε πάνω του και το κινητό τηλέφωνο.

Οι τρεις δράστες εξαφανίστηκαν μέσα στο χωριό εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι, το θύμα κατήγειλε το γεγονός σε κατοίκους και αυτοί ενημέρωσαν τον Τοπικό Αστυνόμο Αθανάσιο Τζιώρτα, ο οποίος με την σειρά του ειδοποίησε την Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας. Στη Νέα Βύσσα κατέφθασαν αρκετοί αστυνομικοί που άρχισαν την αναζήτηση, το χωριό αναστατώθηκε μια και έψαχναν σε κάθε σημείο, τα σκυλιά γαύγιζαν μανιωδώς, αλλά δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα με εντοπισμό των δραστών.
Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τρεις επίσης παράνομους μετανάστες, αφού τον τελευταίο καιρό αρκετοί εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα από την περιοχή Νέας Βύσσας, οι οποίοι και προχώρησαν στην ληστεία και εξαφανίστηκαν.

Απόπειρα διάρρξης σπιτιού από Βούλγαρους

Αυτό όμως δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό και κρούσμα τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με όσα μας κατήγγειλαν κάτοικοι, προχθές Βούλγαροι που κυκλοφορούν στην περιοχή, επιχείρησαν να διαρρήξουν σπίτι του χωριού, αλλά έγιναν αντιληπτοί από γειτόνισσα που ενημέρωσε τον Τοπικό Αστυνόμο κ.Τζιόρτα, ο οποίος επενέβη και τους συνέλαβε. Δεν καταφέραμε να μάθουμε τί ακολούθησε, αν σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, αφού για το γεγονός αυτό δεν υπήρξε κάποια ανακοίνωση από την Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας (ενδιαφέρον θα είχε η άποψη του Αστυνομικού Διευθυντή Πασχάλη Συριτούδη επί του θέματος και γιατί αυτή η μυστικοπάθεια).
Ούτε πάντως και απ’ το Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του οποίου παρεπιμπτόντως ο επικεφαλής… αγχώνεται μαθαίνουμε πως το Evros-news.gr πληροφορείται κάποιες αστυνομικές ειδήσεις πριν την επίσημη ανακοίνωση που γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση τις περισσότερερς φορές).
Η ουσία είναι πως τα δυο αυτά κρούσματα έχουν ανησυχήσει, όπως είναι φυσικό τους κατοίκους της Νέας Βύσσας, οι οποίοι αναγνωρίζουν πάντως ότι ο Τοπικός Αστυνόμος κάνει ότι μπορεί και μάλιστα αυτό το καλοκαίρι δεν πήρε καν άδεια, λόγω της αυξημένης ροής παράνομων μεταναστών στην περιοχή και εισόδου τους από την Τουρκία μέσω του ποταμού Έβρου.