Αλεξανδρούπολη: Το σύμβολο της πόλης είναι επισκέψιμο μόνο μια ημέρα το χρόνο

Αλεξανδρούπολη: Το σύμβολο της πόλης είναι επισκέψιμο μόνο μια ημέρα το χρόνο

Ο Φάρος της Αλεξανδρούπολης αποτελεί το σύμβολο της πόλης και το σήμα κατατεθέν της, αλλά δυστυχώς εξακολουθεί να παραμένει επισκέψιμος για τους κατοίκους και τους τουρίστες της για μια ημέρα μόνο τον χρόνο.

Ο κόσμος “διψάει” να βιώσει την εμπειρία επίσκεψης και γνωριμίας με τον Φάρο της Αλεξανδρούπολης, όπως αποδείχθηκε προχθές, που λόγω εορτασμού της Διεθνούς ημέρας Φάρων, ήταν επισκέψιμος για όλους. Εκατοντάδες κάτοικοι αλλά και τουρίστες, από το πρωί έχουν σχηματίσει ατέλειωτες ουρές για να ανέβουν στην κορυφή του και να ατενίσουν το απέραντο γαλάζιο του Θρακικού πελάγους. Κάτι που βλέπετε και στις δυο φωτογραφίες.

Η δημοτική αρχή, παρά τις συνεχείς συναντήσεις με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή και τις δυο επισκέψεις του στην Αλεξανδρούπολη, δεν κατάφερε όχι μόνο τώρα, αλλά στα 8 χρόνια που διοικεί, να βρει κάποιον τρόπο και μια λύση.

Να θέσει ακόκα και επιτακτικά το συγκεκριμένο ζήτμα και να εξασφαλίσει, σε συνεργασία με το Λιμενικό, την εισκεψιμότητα του Φάρου για κάποιες ώρες την ημέρα ή έστω και για κάποιες ημέρες της εβδομάδας. Κι αν όχι όλο το χρόνο, τουλάχιστον για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κάτι τέτοιο θα προκαλούσε πρόσθετο τουριστικό ενδιαφέρον όχι μόνο σε Έλληνες, αλλά και στους ξένους επισκέπτες από την Τουρκία, Βουλγαρία και Ρουμανία, που συνήθως βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη. Γιατί ο Φάρος είναι το εντυπωσιακό σύμβολο της πόλης, αυτός προσδίδει ιδιαίτερη ομορφιά και αίγλη και όχι αυτό το… κόκκινο ακατανόητο δημιούργημα, το γλυπτό δηλαδή του Κωστή Γεωργίου, που τοποθετήθηκε εκεί κοντά.

Οι προχθεσινές φωτογραφίες είναι του Ηλία Τζιώρα και της Σόνιας Κουρμπανιάν, τους οποίους και ευχαριστούμε.