Ανάστατοι γονείς και μαθητές του 3ου Δημοτικού σχολείου Αλεξανδρούπολης. Εστία μόλυνσης στο προαύλιο

Ανάστατοι γονείς και μαθητές του 3ου Δημοτικού σχολείου Αλεξανδρούπολης. Εστία μόλυνσης στο προαύλιο

Ανάστατοι είναι οι γονείς αλλά και οι μικροί μαθητές του 3ου Δημοτικού σχολείου Αλεξανδρούπολης, από την κατάσταση που επικρατεί στο προαύλιο του εδώ και δυο μήνες μετά το κλείσιμο του, αφού έχει δημιουργηθεί εστία μόλυνσης. 

Σύμφωνα με καταγγελίες που δεχθήκαμε στο Evros-news.gr, από γονείς που δηλώνουν πολύ ανήσυχοι, στον προαύλιο χώρο του σχολείου το οποίο βρίσκεται στην οδό Παλαιολόγου, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, έχει εγκατασταθεί για περισσότερο από δυο μήνες ένας άστεγος, ο οποίος καταναλώνει αλκοόλ συνέχεια και κάνει εμετό στο σημείο, εκεί… εξυπηρετεί και τις σωματικές του ανάγκες, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια απαράδεκτη κατάσταση.

Στη διάρκεια των διακοπών, στο προαύλιο του σχολείου έπαιζαν παιδιά, που αντίκρυζαν όλη αυτή την κατάσταση και ενημέρσαν τους γονείς τους. Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, αναγνωρίζοντας την άσχημη κατάσταση του συγκεκριμένου άστεγου συμπολίτη, απευθύνθηκε στο Πολυκοινωνικό του δήμου και τις άλλες υπηρεσίες πρόνοιας, ζητώντας να βρεθεί κάποια λύση. Γιατί σίγουρα δεν μπορεί να παραμένει στο προαύλιο του σχολείου, την στιγμή μάλιστα που σε λίγες ημέρες ξεκινάει η σχολική περίοδος.

Θα πρέπει, όπως ενημέρωσαν τις υπηρεσίες του δήμου Αλεξανδρούπολης, να μεταφερθεί σε κάποια δομή, να καθαριστεί αλλά και να απολυμανθεί ο χώρος, γιατί υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των μικρών μαθητών. Μέχρι χθες πάντως, ούτε το Πολυκοινωνικό και ούτε άλλη υπηρεσία του δήμου έδωσε λύση. Με αποτέλεσμα να αναγκαστούν οι γονείς, με επικεφαλής τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, να ενημερώσουν τον εισαγγελέα, ζητώντας αυτός να δώσει κάποια λύση. Με εισαγγελική εντολή προς τις υπηρεσίες πρόνοιας, να λυθεί δηλαδή το πρόβλημα, αφού από μόνος του ο δήμος δείχνει ανίκανος να το κάνει.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*