ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Οι κινήσεις Ρούφου, Μυτιληνού, ο “ανύπαρκτος” Αντιπεριφερειάρχης για δήμαρχος και η… χαρά Λαμπάκη

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Οι κινήσεις Ρούφου, Μυτιληνού, ο “ανύπαρκτος” Αντιπεριφερειάρχης για δήμαρχος και η… χαρά Λαμπάκη

Να ‘μαστε λοιπόν και πάλι εδώ και μάλιστα με το πρώτο ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ εκτός Μνημονίου, όπως λένε και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, συνεχίζοντας να ταίζουν σανό (σλάμα το λέμε στο χωριό μου) τον κόσμο.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει διάγγελμα από την Ιθάκη, ξεχνώντας ότι ο Οδυσσέας έφτασε εκεί μόνος και χάνοντας όλους τους συντρόφους του. Εντάξει, αυτός… έχασε με απόφαση του το όνομα της Μακεδονίας παραχωρώντας το στους Σκοπιανούς, ενώ την ίδια στιγμή ο Πάνος Καμμένος θυμήθηκε τον “μικρό Αλέξη” και το τρενάκι.

Κι επειδή μίλησα για… σλάμα στον κόσμο, τέσσερα χρόνια τώρα δεν έδωσαν το υπόλοιπο 50% των αναδρομικών στους στρατιωτικούς, που το δικαιούνται βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Επικρατείας. Τώρα πάλι άρχισαν να… διαρρέουν σε διάφορα φιλικά τους σάιτ και γενικότερα ΜΜΕ, ότι όπου να ‘ναι έρχονται τα αναδρομικά.

Ελπίζοντας να… ξεγελάσουν άλλη μια φορά τους στρατιωτικούς, οι οποίοι είναι αλήθεια ότι τους πίστεψαν το 2015 και μάλιστα πολλοί ψήφισαν Καμμένο. Αν τα καταφέρουν και πάλι, αυτό σημαίνει πως κάποιοι είναι πολλοί ικανοί στο… δούλεμα και άλλοι πολύ εύκολα πιάνονται κορόιδα.

Την ίδια στιγμή λοιπόν που βγαίνουμε από τα Μνημόνια και έρχεται η ανάπτυξη, ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε ότι τον περασμένο Ιούλιο, με τον τουρισμό να “βουλιάζει” από ξένους την Ελλάδα, αυξήθηκε κατά 2,81% η ανεργία στην χώρα μας σε σχέση με τον Ιούνιο. Τόσο καλά πάει η οικονομία μας.

Ο Ρούφος κάνει επαφές για υποψήφιος δήμαρχος

Ο Βαγγέλης Ρούφος μαθαίνω ότι προστέθηκε στην λίστα αυτών που θέλουν να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης. Ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία τον Ιανουάριο και το Σεπτέμβριο του 2015, ξεκίνησε μάλιστα ήδη επαφές, συζητήσεις, συναντήσεις και κάνει προτάσεις σε διάφορυς να συστρατευθούν μαζί του.

Για όσους δεν θυμούνται, το Evros-news.gr είχε αποκαλύψει από τον περασμένο Ιανουάριο τις προθέσεις αυτές του κ.Ρούφου. Όπως φυσικά είχαμε γράψει πρώτοι την 1η Απριλίου, για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ο πετυχημένος Πρόεδρος τοι Δικηγορικού Συλλόγου Γιάννης Ζαμπούκης.

Ο Ρούφος λοιπόν, έχει απ’ ότι πληροφορούμαι, την συμπαράσταση του πρώην Προέδρου της ΝΟΔΕ Φώτη Αδαμάκη και ορισμένων ακόμα που είχαν αποχωρήσει τότε από τη Νομαρχιακή (ο Κώστας Κεβρεκίδης δεν ασχολείται πάντως) και ελπίζει ότι θα πάρει το… χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας ως “εκλεκτός” της για την Αλεξανδρούπολη.

Συνδυασμό ετοιμάζει και ο Μυτιληνός

Στον ίδιο ιδεολογικό χώρο όμως κινείται και ο Βαγγέλης Μυτιληνός, που επίσης ετοιμάζει συνδυασμό, όπως σας είχα ήδη προϊδεάσει. Έχει αποστασιοποιηθεί, όπως λένε όσοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στην δημοτική παράταξη του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη και κάνει επαφές, συνεχείς συναντήσεις και συζητήσεις.

Μάλιστα προσπαθεί να πάρει μαζί του και στελέχη από άλλους χώρους ή τουλάχιστον βολιδοσκοπεί τις προθέσεις τους, ώστε να γνωρίζει τί “παίζει”. Πρόσφατα για παράδειγμα, τον είδαν να συζητάει σε κεντρικό καφέ της πόλης με τον Κώστα Κυργιαλάνη, τον πρώην γραμματέα της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ και συνταξιούχο υπάλληλο του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Υπάρχουν πάντως και αρκετοί που είναι… καχύποπτοι και το λένε και στον ίδιο. Πως δεν γίνεται να μην διαφοροποιείται δημόσια καθόλου με τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη και συγχρόνως να προετοιμάζεται για να είναι αντίπαλος του στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Πάντως ο Μυτιληνός ελπίζει ότι μπορεί να πάρει το χρίσμα από τη Ν.Δ, αφού έχει άριστες σχέσεις με το Νίκο Δένδια, τον οποίο μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης όρισε υπεύθυνο του κόμματος για την περιοχή μας. Μαθαίνω επίσης, ότι ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, βρήκε ακόμα και υπεύθυνο επικοινωνίας του συνδυασμού του.

Πρόκειται για συνάδερφο, με τον οποίο είχε… άριστη συνεργασία όταν ήταν στην ΔΕΥΑΑ. Ξέρετε, τότε που το Evros-news.gr του ασκούσε έντονη κριτική για τα έργα και τις ημέρες του και έβγαινε να μας απαντήσει. Γιατί δεν είχαμε τίποτα προσωπικό μαζί του και αυτή είναι η απάντηση σε όσους αναρρωτιούνται γιατί τον… ξέχασα, απ’ την στιγμή που έφυγε από την ΔΕΥΑΑ.

Υποψήφιος δήμαρχος Διδυμοτείχου

ο “ανύπαρκτος” Αντιπεριφερειάρχης;

Μαθαίνω επίσης, ότι εκφράζει όλο και περισσότερο την επιθυμία να είναι υποψήφιος δήμαρχος Διδυμοτείχου ο Χρήστος Τερτσούδης. Παλαιότερα δήμαρχος Μεταξάδων και για έναν χρόνο Αντιπεριφερειάχης Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τί; Δεν το ξέρατε ότι είχε αυτή την θέση; Μα ούτε και ο ίδιος θα πρέπει να το κατάλαβε, μια και ένα χρόνο που τον διόρισε στο συγκεκριμένο πόστο ο Χρήστος Μέτιος, ήταν “εξαφανισμένος” και κυριολεκτικά… ανύπαρκτος. Μόνο τον μισθό εισέπραττε κανονικά και πήγαινε σε κάτι καταθέσεις στεφάνων ή σε πανηγύρια μαζί με τον φίλο μου τον Παρασκευά Πατσουρίδη.

Για να καταλάβετε, όσους μήνες ήταν Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, δεν είχε επισκεφθεί επίσημα, με τον θεσμικό του ρόλο, το Νοσοκομείο της πόλης όπου ζούσε. Αυτό του Διδυμοτείχου, ώστε να ενημερωθεί για τα σοβαρά προβλήματα που είχε και να τα αναδείξει. Καλά, για τα Κέντρα Υγείας Ορεστιάδας και Σουφλίου ή Δικαίων και Σ αμοθράκης, δεν χρειάζεται να γίνει λόγος.

Εμφανίστηκε λοιπόν στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου χθες, δίπλα στον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, που ανακοίνωσε χρηματοδότηση 1,7 εκατ. ευρώ για ιατρικό εξοπλισμό από πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Προφανώς επειδή σκέφτεται το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος, αλλά όπως λέει ένας φίλος μου “αυτός είναι πιο ανύπαρκτος και από τον Πατσουρίδη”. Αν υπάρχει τέτοιος.

Έδινε απ’ ευθείας αναθέσεις έργα που θα

μπορούσαν να κάνουν υπηρεσίες του δήμου

Κι επειδή ξέρω ότι… αγχωθήκατε που δεν αναφέρθηκα στην μεγάλη μου αδυναμία, τον Βαγγέλη Λαμπάκη, βλέπω τον ίδιο και κάποους στενούς του συνεργάτες να έχουν… αγχωθεί, πριν ακόμα αρχίσουν επίσημα να ανακοινώνονται υποψηφιότητες για τον δήμο Αλεξανδρούπολης.

Αλήθεια, με υποψήφιους σαν τον Αντώνη Βαμβακερό θα διεκδικήσει ξανά την εκλογή του ως δήμαρχος; Παρουσιάσαμε και σήμερα μια απόφαση του Κλιμακίου Προληπτικού Ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο έκρινε ως μη νόμιμη την δαπάνη από μια απ’ ευθείας ανάθεση του πρώην Προέδρου του Πολυκοινωνικού.

Το σκεπτικό μάλιστα αναφέρει, πως το συγκεκριμένο έργο που ανέθεσε αντί 24.000 ευρώ (είχε το δικαίωμα από το νόμο βέβαια μέχρι 20.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ απ’ ευθείας), μπορούσε να πραγματοποιηθεί από τις υπηρεσίες του δήμου Αλεξανδρούπολης. Αλλά εκείνος το ανέθεσε στην εταιρεία LEVER-Σαμαράς και συνεργάτες, από την Θεσσαλονίκη.

Κι αυτή δεν ήταν η μοναδική ανάθεση, νόμιμη ως 20.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ επαναλαμβάνω, στην συγκεκριμένη εταιρεία. Το θέμα είναι ότι έρχεται το Ελεγκτικό Συνέδριο και κρίνει πως δεν έπρεπε να δοθούν αυτά τα χρήματα, γιατί μπορούν και οι υπηρεσίες του δήμου να πραγματοποιήσουν αυτό το έργο.

Με την φόρα που είχε πάρει ο Βαμβακερός, σε λίγο θα ανέθετε σε εταιρεία και την… μετάφραση πτυχίων από το εξωτερικό, όσων ήθελαν να προσληφθούν στο Πολυκοινωνικό. Γιατί ξέρετε. Κάποιοι μπορεί να εμφανίζουν πτυχία από ξένα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά αν τους ζητήσεις να διαβάσουν τί γράφουν αυτά, δεν ξέρουν ούτε την γλώσσα. Υπάρχουν και τέτοιοι τί νομίζετε;

Ο Λαμπάκης ο πρώτος που θα χαρεί 

αν υπουργοποιηθεί η Νατάσσα Γκαρά

Επίκειται ανασχηματισμός μαθαίνω από στιγμή σε στιγμή και ελπίζω αυτή την φορά ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να.., αποκαταστήσει την αδικία και να υπουργοποιήσει την βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσσα Γκαρά. Γιατί το όνομα της “έπαιζε” και ακούγονταν και τις άλλες φορές, αλλά πάντα κάτι συνέβαινε και δεν έπαιρνε έστω θέση υφυπουργού.

Μιλάω σοβαρά και δεν πρόκειται για ειρωνεία. Μπορεί να ασκώ σκληρή κριτική στην κ.Γκαρά, μπορεί η ίδια (και η μητέρα της με την οποία έκανα μαζί δημοσιογραφικές εκπομπές στην ΕΡΤ Ορεστιάδας το 1987) να μην θέλουν να με βλέπουν ούτε ζωγραφιστό, αλλά θα είναι κέρδος για τον Έβρο, αν υπάρχει κάποιος βουλευτής του στην Κυβέρνηση.

Μην κοιτάτε που ο Αντώνης Σαμαράς το είχε φτάσει στο… άλλο άκρο και είχε βάλει τρεις υφυπουργούς από το νομό (Δερμεντζόπουλο, Γεροντόπουλο, Ντόλιο). Είναι άδικο τέσσερα χρόνια Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να μην υπάρχει ένας από τον Έβρο σε αυτή, αλλά και ούτε από ολόκληρη την Θράκη.

Ελπίζω λοιπόν τώρα να γίνει αυτό με την υπουργοποίηση της Νατάσσας Γκαρά. Αυτός που θα χαρεί μάλιστα περισσότερο απ’ όλους θα είναι ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης. Δεν είναι βέβαια ο μοναδικός δήμαρχος που έχει άριστες σχέσεις μαζί της και συνεργάζονται, το ίδιο ισχύει και για τον συνάδερφο του Βασίλη Μαυρίδη της Ορεστιάδας.

Ο κ.Λαμπάκης όμως, με τον γνωστό λαϊκίστικο τρόπο που συνηθίζει, είχε… αποθεώσει την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, απαξιώνοντας τους άλλους δύο κυβερνητικούς (Καίσα, Ρίζο) και για του λόγου το αληθές δείτε το παρακάτω βίντεο απ’ το alexpoli.gr.

 

Πως γίνεται και συνδικαλιστής και αφεντικό;

Γίνεται κάποιος να είναι συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των εργαζομένων και συγχρόνως αφεντικό με επιχειρήσεις; Ουσιαστικό αφεντικό, γιατί τυπικά μπορεί αυτές να ανήκοουν στην σύζυγο ή τα παιδιά του. Σύντομα θα έχουμε λεπτομέρειες και μάλιστα αρκετά ενδιαφέρουσες.

Ο…Ναρκαλιευτής

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*