Χατζημιχαήλ: «Υπερβολικό το ρεπορτάζ της Deutsche Welle για την Αλεξανδρούπολη»

Χατζημιχαήλ: «Υπερβολικό το ρεπορτάζ της Deutsche Welle για την Αλεξανδρούπολη»

«Υπερβολικό» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Χατζημιχαήλ, το ρεπορτάζ της Deutsche Welle αναφορικά με τη συνεισφορά των Τούρκων επισκεπτών στην τοπική οικονομία και με τίτλο: Πλούσιοι Τούρκοι στην Αλεξανδρούπολη”.

«Οι απόψεις συγκεκριμένων επαγγελματιών δεν μπορούν να γενικευτούν και να αποτελέσουν αξιόπιστο τεκμήριο για τη συνολική εικόνα», σχολίασε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Χατζημιχαήλ, που δεν αμφισβήτησε, ωστόσο, τη σημαντική συνεισφορά των επισκεπτών της Τουρκίας, ειδικά στον κλάδο της εστίασης.

Από το σύνολο των τουριστών που επισκέπτονται την Αλεξανδρούπολη, το 45% είναι Τούρκοι και η συμβολή τους στην τοπική οικονομία υπολογίζεται στο 6,75%, εξήγησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, επικαλούμενος τα στοιχεία της έρευνας που έκανε το 2017 για την τουριστική κίνηση της περιοχής η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης.


Σημειώνεται ότι το ρεπορτάζ της Deutsche Welle, που φιλοξενούσε τις απόψεις ντόπιων επαγγελματιών, έκανε λόγο για μεγάλη τουριστική κίνηση και άνθηση της δραστηριότητας των τοπικών καταστημάτων, «που θα ζήλευαν ακόμη και τα διάσημα αιγαιοπελαγίτικα νησιά».

Στο ίδιο ρεπορτάζ οι επαγγελματίες εκτίμησαν ότι «παρά την πτώση της τουρκικής λίρας, δεν αναμένεται σημαντική αλλαγή στον τζίρο των επιχειρήσεών τους, καθώς οι περισσότεροι Τούρκοι που επισκέπτονται την πόλη είναι εύποροι.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*