Βασίλης Μαυρίδης: Λύση για τον εκτελωνισμό του λεωφορείου των ΑΜΕΑ υπάρχει, αν θέλει ο δήμαρχος(video)

Βασίλης Μαυρίδης: Λύση για τον εκτελωνισμό του λεωφορείου των ΑΜΕΑ υπάρχει, αν θέλει ο δήμαρχος(video)

Του Κώστα Πιτιακούδη

Διάφορα γραφειοκρατικά εμπόδια και παρόμοιες διαδικασίες που δεν μπορούν να παρακαμφθούν, επικαλέστηκε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, κατά την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφαση του να μην βρεθεί λύση για τον εκτελωνισμό του ειδικού λεωφορείου που αγοράστηκε για την μεταφορά των παιδιών τα οποία φοιτούν στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΑΜΕΑ του δήμου Ορεστιάδας, με τα έσοδα φιλανθρωπικής συναυλίας της Πέγκυς Ζήνα.

Γιατί πέρα από την άγρια επίθεση, με βαρύτατους χαρακτηρισμούς που εξαπέλυσε εναντίον του Evros-news.gr, χωρίς να το κατονομάσει βέβαια, αλλά επειδή εμείς είμαστε οι μοναδικοί που αναδείξαμε το θέμα προφανώς σε εμάς αναφέρονταν και φυσικά παρουσιάσαμε τα όσα είπε με ΒΙΝΤΕΟ αφού το σλόγκαν του σάιτ μας είναι ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ… ΟΛΑ, υπάρχει και η ουσία της υπόθεσης. Γι’ αυτήν λοιπόν, με βάση τα λεγόμενα του κ.Μαυρίδη, δεν είναι διατεθειμμένος να δώσει λύση για το παρκαρισμένο σε αυλή σπιτιού στο χωριό Σοφικό από τον περασμένο Ιανουάριο, ειδικό λεωφορείο για την μεταφορά των παιδιών που φοιτούν στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΑΜΕΑ του δήμου Ορεστιάδας.

ΔΕΙΤΕ: ΝΤΡΟΠΗ: Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Β.Μαυρίδης δεν δίνει χρήματα για εκτελωνισμό του λεωφορείου των Παιδιών ΑΜΕΑ

Πρόκειται ως γνωστόν, για το ειδικό βανάκι μάρκας MERCEDES, το οποίο αποκτήθηκε χάρη στα έσοδα της φιλανθρωπικής συναυλίας με την Πέγκυ Ζήνα (ήρθε και τραγούδησε αφιλοκερδώς) και η οποία διοργανώθηκε τον Μάρτιο τον 2017 στην πόλη της Ορεστιάδας, με πρωτοβουλία του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου « ΑΗΤΟΣ» Μ. Δοξιπάρας και φοβερή προσπάθεια της προέδρου του και δημοτικής συμβούλου Αναστασίας Γκαϊδατζή. Τα έσοδα που ήταν 15.000 ευρώ και προήλθαν από την πώληση των εισιτήριων, από χορηγίες, αλλά κυρίως από την τεράστια ανταπόκριση και την οικονομική ενίσχυση των δημοτών.

Τα χρήματα που απαιτούνται για τον εκτελωνισμό του, προκειμένου να εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας και να παραχωρηθεί ΜΕ ΔΩΡΕΑ από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεγάλης Δοξιπάρας “ο Αετός” στον δήμο Ορεστιάδας και στο ΚΔΑΠΜΕΑ ώστε να εξυπηρετεί τα παιδάκια ΑΜΕΑ που φοιτούν εκεί, είναι περίπου 3.000 ευρώ. Ποσό που φυσικά δεν διαθέτει ο συγκεκριμένος σύλλογος του μικρού χωριού του δήμου Ορεστιάδας.

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο λοιπόν, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δήμος Ορεστιάδας Τόπος Να ΖΩ” Μαρία Γκουγκουσκίδου, με αφορμή το ρεπορτάζ του Evros-news.gr, ρώτησε τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη τί πρόκειται να συμβεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σφοδρή επίθεση του δημάρχου Β.Μαυρίδη κατά του Evros-news.gr. ΔΕΙΤΕ τί μας… έσουρε(ΒΙΝΤΕΟ)

Απαντώντας και μετά το παραλήρημα εναντίον μας, για το οποίο θα παραθέσουμε την υέση μας στη συνέχεια, επί τους ουσίας ο κ.Μαυρίδης τόνισε:

“Το λεωφορείο αγοράστηκε στο όνομα του συλλόγου της Μεγάλης Δοξιπάρας ο Αετός, ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος της πολύ ωραίας αυτής πρωτοβουλίας που είχε όντως ανταπόκριση και έδειξαν οι άνθρωποι της τοπικής κοινωνίας τις ευαισθησίες τους, ο εκτελωνισμός ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ γίνεται στο όνομα του αγοραστή. Όταν θα ολοκληρώσει τις διαδικασίες ο Πολιτιστικός Σύλλογος ο Αετός, με τον εκτελωνισμό που πρέπει και είναι η μοναδική επιλογή να γίνει στο όνομα του, μετά απ’ ότι έχω μιλήσει με την Πρόεδρο την κ.Γκαϊδατζή υπάρχει πρόθεση να δωριστεί αυτό έτσι ώστε να κάνουμε αποδοχή δωρεάς προς τον δήμο ή προς την ΔΗΚΕΠΑΟ, έτσι ώστε να έρθει στην κυριότητα μας. Κανένας δήμος δεν μπορεί να κάνει τον εκτελωνισμό, κανένας Μυαρίδης δεν είναι ανάλγητος και δεν θα δεχθώ μαθήματα ηθικής, ιδίως απέναντι σε ΑΜΕΑ”.

Γκουγκουσκίδου: Ο δήμος δαπανά χιλιάδες ευρώ σε τραγουδιστές

και δεν βρίσκει λύση για το λεωφορείο των παιδιών ΑΜΕΑ

Σε όσα υποστήριξε χθες βράδυ στο Δ.Σ ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, απάντησε σήμερα με ανακοίνωση της η Μαρία Γκουγκουσκίδου, επειδή δεν έχει δικαίωμα δευτερολογίας με βάση τη διαδικασία των συνεδριάσεων. Επισημαίνει λοιπόν:

“Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο της 21ης Αυγούστου 2018 και στη διάρκεια του δημοτικού ελέγχου, θέσαμε το θέμα του ειδικού λεωφορείου για τη μεταφορά των παιδιών του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ του Δήμου Ορεστιάδας, το οποίο αποκτήθηκε χάρη στα έσοδα της φιλανθρωπικής συναυλίας με την Πέγκυ Ζήνα που διοργανώθηκε το Μάρτιο του 2017 στην Ορεστιάδα, με πρωτοβουλία του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγάλης Δοξιπάρας “Ο ΑΗΤΟΣ” και πρωτεργάτρια τη δημοτική σύμβουλο του Δήμου Ορεστιάδας κα Αναστασία ΓκαΪδατζή, καθώς και χάρη σε πολλές άλλες δωρεές δημοτών του Δήμου μας.
Ρωτήσαμε τον κ. Μαυρίδη γιατί δεν προχωρά το θέμα του εκτελωνισμού του ειδικού αυτού λεωφορείου, αφού αυτό ήδη εδώ και πολύ καιρό βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδας.
Ο κ. Μαυρίδης μας απάντησε ότι το θέμα δεν αφορά τον Δήμο Ορεστιάδας ούτε τον Δήμαρχο, αλλά τον ως άνω Πολιτιστικό Σύλλογο, ο οποίος και πρέπει να εκτελωνίσει το λεωφορείο. Ο Δήμος Ορεστιάδας, μας είπε, θα αναμένει τον εκτελωνισμό του λεωφορείου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο και μετά θα αποδεχθεί τη δωρεά του λεωφορείου προς αυτόν.
Δεν μας απάντησε όμως ο κ. Μαυρίδης πού θα βρει ο Πολιτιστικός Σύλλογος και η κα Γκαϊδατζή το ποσό των 3.000 ευρώ που απαιτείται για τον εκτελωνισμό του λεωφορείου, όταν το ποσό των 15.000 ευρώ που συγκεντρώθηκε από τη συναυλία και τις δωρεές έχει ήδη δαπανηθεί για την αγορά του.
Δεν μας απάντησε όμως ο κ. Μαυρίδης γιατί ο Δήμος Ορεστιάδας, στην κυριότητα του οποίου και θα καταλήξει το λεωφορείο αυτό, δεν αναζητά τρόπο να καταβάλει το ποσό αυτό για τον εκτελωνισμό του.
Δεν μας απάντησε όμως ο κ. Μαυρίδης πώς γίνεται να δαπανά το ποσό των 45.000 ευρώ για την τραγουδίστρια Πάολα, το ποσό των 45.000 ευρώ για τον τραγουδιστή Ρουβά και γενικά το ποσό των 250.000 ευρώ περίπου για το φεστιβάλ του Άρδα και να μην μπορεί να διαθέσει το ποσό των 3.000 ευρώ για ένα λεωφορείο που θα εξυπηρετήσει τα παιδιά με αναπηρίες του Δήμου μας.
Δεν μας απάντησε όμως ο κ. Μαυρίδης από πού αντλεί το δικαίωμα να απαξιώνει με τον τρόπο αυτό και να ακυρώνει τη συγκινητική συμμετοχή των δημοτών του Δήμου μας στη φιλανθρωπική αυτή εκστρατεία για την αγορά του λεωφορείου, ενώ θα έπρεπε να είναι αρωγός και συμμέτοχος σε όλη τη διαδικασία”.

Η απάντηση του Evros-news.gr για την λύση που

μπορεί να δοθεί και όσα είπε εναντίον μας

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον μας, τόνισε ότι το δημοσίευμα είναι συκοφαντικό, αναληθές και εντελώς εκτός πραγματικότητας. Επίσης δήλωσε ξεκάθαρα αν και δεν τον κατανόμασε αλλά τον “φωτογράφισε”, ότι ο υπεύθυνος του Evros-news.gr Κώστας Πιτιακούδης είναι ψεύτης, συκοφάντης και γράφει ανακρίβειες. Ας αποφασίσει αρχικά αν γράφουμε ψέματα, συκοφαντίες ή απλά ανακρίβειες. Γιατί δεν έχουν καμιά σχέση το ένα με το άλλο.

Τα ξεπερνάμε όλα αυτά, μια και στα 30 χρόνια της δημοσιογραφικής πορείας έχουμε δεχθεί πολύ μεγαλύτερες, σκληρότερες και άγριες επιθέσεις εναντίον μας, από πιο… μεγαλοσχήμονες της οικονομικής και πολιτικής ζωής, απ’ τον κ.Μαυρίδη. Μαθημένα τα βουνά στα χιόνια που λέει και ο λαός μας. Για να ξεκαθαρίζουμε λοιπόν τα πράγματα:

  1. Ο λαός μας λέει και κάτι ακόμα. “Κάποιου του χάριζαν γάιδαρο και αυτός τον κοίταγε στα δόντια”. Ο σύλλογος ενός μικρού χωριού, ο “Αετός” της Μεγάλης Δοξιπάρας και οι άνθρωποι του με επικεφαλής την πρόεδρο Αναστασία Γκαϊδατζή, έτρεξαν μήνες, διοργάνωσαν την φιλανθρωπική συναυλία, έφεραν αφιλοκερδώς μια μεγάλη τραγουδίστρια, την Πέγκυ Ζήνα και συγκέντρωσαν 15.000 ευρώ χάρη στην συγκινητική και αξιέπαινη ανταπόκριση του κόσμου της Ορεστιάδας και όλης της περιοχής. Αγόρασαν το ειδικό λεωφορείο, το έφεραν για να το δωρήσουν στον δήμο Ορεστιάδας και αφού η κ.Γκαϊδατζή ταξίδεψε με δικά της προσωπικά έξοδα δυο φορές στην Γερμανία γι’ αυτό τον σκοπό, αλλά φυσικά δεν μπορεί ένας μικρός πολιτιστικός σύλλογος να βρει άλλες 3.000 που χρειάζονται περίπου για τον εκτελωνισμό.
  2. Πουθενά στο ρεπορτάζ μας δεν αναφέραμε ότι ο δήμος Ορεστιάδας πρέπει να εκτελωνίσει το ειδικό λεωφορείο για τα παιδάκια ΑΜΕΑ. Επαναλαμβάναμε συνέχεια ότι θα πρέπει ο δήμαρχος Ορεστιάδας να βρει τρόπο ώστε να δοθούν τα χρήματα του εκτελωνισμού. Γιατί αυτό του ζητήθηκε, αλλά ο κ.Μαυρίδης επικαλείται γραφειοκρατικά εμπόδια και διαδικασίες, υποστηρίζοντας ότι ο δήμος Ορεστιάδας δεν γίνεται να εκτελωνίσει ο ίδιος το λεωφορείο. Τα ίδια ποτυ επανέλαβε και στο δημοτικό συμβούλιο. Να πούμε άλλο ένα που λέει ο λαός μας: “Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει”.
  3. ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ, αρκεί να θέλει να την δώσει και να αποδείξει έτσι ΕΜΠΡΑΚΤΑ τις ευαισθησίες του για τα παιδιά ΑΜΕΑ ο κ.Μαυρίδης. Να δοθεί ως ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεγάλης Δοξιπάρας “Ο Αετός” το ποσό που απαιτείται για τον εκτελωνισμό, να γίνει αυτός και αμέσως να προχωρήσει η παραχώρηση στον δήμο Ορεστιάδας του ειδικού λεωφορείου ΜΕ ΔΩΡΕΑ.
  4. Γιατί χθες βράδυ δεν έθεσε το συγκεκριμένο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να το ψηφίσουν όλες οι δημοτικές παρατάξεις. Η δική του, αυτή του πρώην δημάρχου Βαγγέλη Μουζά με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μαρασλή, η παράταξη “Είναι στο Χέρι μας” με τον κ.Παντσίδη, η παράταξη “Δ.Ο. Τόπος Να Ζω” της Μαρίας Γκουγκουσκίδου και η παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” που εκπροσωπεί ο Σταμάτης Γκατζίδης. Υπήρχε περίπτωση να αρνιόταν κάποια απ’ όλες τις δημοτικές παρατάξεις την ομόφωνη απόφαση σε μια τέτοια πρόταση του δημάρχου;
  5. Όταν ο δήμος Ορεστιάδας και η ΔΗΚΕΠΑΟ, που επιδοτείται μόνο για φέτος με 500.000 ευρώ για να καλύψει τα ελλείματα της από τις διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και μοιράζει αβέρτα 150.000 ευρώ συνολικά (από 45.000 ευρώ σε Πάολα και Ρουβά μόνο) για τις εκδηλώσεις στον Άρδα 2018, όταν μια μέρα πριν το δημοτικό συμβούλιο, στις 20 Αυγούστου, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΟ Αρχοντής Αρχοντίδης, “δεξί χέρι” του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη, υπέγραψε το ένταλμα πληρωμής των 3.720 ευρώ στον δημοσιογράφο-παρουσιαστή των γιορτών του ΄Αρδα, τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, δεν μπορούν να δοθούν 3.000 ευρώ ως ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεγάλης Δοξιπάρας για να εκτελωνίσει το λεωφορείο για τα παιδάκια ΑΜΕΑ; 

         Ιδού και η σχετική απόφαση του κ.Αρχοντίδη για εξόφληση του Λάμπρου Κωνσταντάρα από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ

      ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ-πληρωμη 3.720 ευρώ

6. Όταν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΗΚΕΠΑΟ συνεδρίασαν παραμονές Δεκαπενταύγουστου,  στις 14 Αυγούστου ενώ όλοι είχαν… εξαφανιστεί για ολιγοήμερες διακοπές και                 ενέκριναν ποσό 5. 456 ευρώ για συναυλία μιας βραδιάς του Στέφανου Κορκολή στα Δίκαια, στο πλαίσιο της βραδιάς “Αυγουστιάτικο Φεγγάρι”, δεν μπορεί να βρεθεί τρόπος να δοθούν 3                   χιλιάρικα μέσω του συλλόγου “ο Αετός” της Μεγάλης Δοξιπάρας για τον εκτελωνισμό;

         Δήμος Ορεστιάδας: Θα πληρώσει 5.456 ευρώ στον Κορκολή για τη συναυλία στα Δίκαια

7. Στα δημοτικά συμβούλια όλων των δήμων του Έβρου, αλλά και της Ελλάδας γενικότερα, διαβάζουμε στα πρακτικά ή ακούμε στις απ’ ευθείας μεταδόσεις, ότι                          γίνονται αποδεκτές προτάσεις για έκτακτη οικονομική ενίσχυση πολιτιστικών συλλόγων, πέρα δηλαδή από την κανονική, επειδή πραγματοποιούν κάποιες εκδηλώσεις. Το                      ίδιο μπορεί άνετα να γίνει και στην συγκεκριμένη περίπτωση.

8. Ποιός θα τολμήσει να διαφωνήσει στο Δ.Σ της Ορεστιάδας ή να διατυπώσει την παραμικρή μομφή κατά του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη, επειδή θα δώσει λύση για ένα λεωφορείο κόστους            15.000 ευρώ που θα εξυπηρετεί παιδάκια ΑΜΕΑ; Πρώτοι εμείς θα τον… ξεσκίσουμε καταγγέλοντας τον δημόσια.

9. Απ’ όσα αναφέραμε, φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ, αρκεί φυσικά ΝΑ ΘΕΛΕΙ. Όλοι θα τον χειροκροτήσουν και θα τον                    επαινέσουν. Με πρώτους εμάς. Θετικό για την δημόσια “εικόνα” του θα είναι, αλλά κάτι τέτοια δεν του τα λένε οι… συμβλουλάτορες του και οι… γλείφτες που τον περιτριγυρίζουν και τον..               λιβανίζουν.

Υ.Γ1: Τον… ευχαριστούμε πολύ που δείχνει τόσο μεγάλη… μεγαλοψυχία και όπως είπε δεν μας κάνει μήνυση, αν και γράφουμε συκοφαντίες, ψέματα και ανακρίβειες. Βέβαια εξήγησε πως το κάνει γιατί δεν θέλει να μας… ηρωοποιήσει.

Υ.Γ2: Εμείς το μόνο που θέλουμε να ζητήσουμε, είναι πως ότι έχει εναντίον μας να βγαίνει και να μας καταγγέλει. Μην την… πληρώνουν άδικα όσοι δεν φταίνε και τα… ακούνε απ’ ευθείας ή τηλεφωνικά από τον ίδιο ή τους “κολλητούς” του για μας κιαι στενοχωριούνται. Γιατί κάποιοι είναι χρόνια φίλοι μας και έρχονται σε δύσκολη θέση. Δεν λέω να υπάρχει… ΣΙΩΠΗ (πως μου ήρθε αυτή η λέξη τώρα), αλλά ότι έχει να τα λέει για εμάς ή σε εμάς. Το τηλέφωνο μας είναι πάντα στη διάθεση οποιουδήποτε θέλει να διαμαρτυρηθεί.

Υ.Γ3: Μια και ουσιαστικά μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο για τους δήμους, ψυχραιμία χρειάζεται. Όταν δηλαδή “σκάσει” και άλλος υποψήφιος για την δημαρχία, από τον δικό του πολιτικό χώρο όπως όλα δείχνουν, τότε τί θα κάνει. Η ψυχραιμία είναι εξάλλου της ΨΥΧης ΑΣΠΙδα για όλους μας. Πόσο μάλλον για τον δήμαρχο της Ορεστιάδας.