«Συγκυριακή» θεωρούν οι τελωνειακοί στις Καστανιές την αυξημένη κίνηση προς την Αδριανούπολη

«Συγκυριακή» θεωρούν οι τελωνειακοί στις Καστανιές την αυξημένη κίνηση προς την Αδριανούπολη

Συγκυριακή θεωρούν οι τελωνειακοί στις Καστανιές την αυξημένη κίνηση που παρατηρήθηκε προς την Αδριανούπολη, μετά την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους.

Οι εικόνες με πολλά αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρά στο τελωνείο Καστανεών περιμέμοντας να εισέλθουν προς την Τουρκία, θεωρούν ότι διαμορφώθηκε από έναν συνδυασμό παραγόντων σε διάστημα 2-3 ημερών και έτσι παρατηρήθηκε η αυξημένη κίνηση αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο και την επιστροφή των Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελου Μητρετώδη στην Ελλάδα. 

Η κατάσταση αυτή διαμορφώθηκε επειδή μεγάλος αριθμός Τούρκων μεταναστών, που μετά τις καλοκαιρινές τους άδειες επέστρεφαν στις χώρες όπου διαμένουν. Επίσης μουσουλμάνοι από τις περιοχές Ροδόπης και Ξάνθης που ταξίδεψαν εκείνο το τριήμερο προς την Τουρκία αλλά και το παζάρι της Παρασκευής στην Αδριανούπολη, που συνήθως προσελκύει και Έλληνες επισκέπτες, προκάλεσαν την αύξηση των εξόδων προς τη γειτονική χώρα.

Η εικόνα ήταν τελείως διαφορετική τις επόμενες ημέρες, αφού δεν ξεπερνούσαν τα 30 τα οχήματα που πέρασαν από το τελωνείο. «Δεν είναι ασφαλές να μιλάμε για ξαφνική κατακόρυφη αύξηση της κίνησης στο τελωνείο των Καστανεών και να την αποδίδουμε στην αλλαγή στάσης των ντόπιων κατοίκων μετά την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών», σχολίαζαν οι τελωνειακοί. Οι ίδιοι σημείωναν ότι η εικόνα θα είναι πιο ξεκάθαρη μετά από 10-15 ημέρες, οπότε θα υπάρχουν στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν ή θα διαψεύδουν τις εικασίες αυτές.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου