ΠΥΡΚΑΓΙΑ στο Διδυμότειχο: Συμμετείχε και αεροπλάνο Πετζετέλ στην κατάβεση (video). Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο

ΠΥΡΚΑΓΙΑ στο Διδυμότειχο: Συμμετείχε και αεροπλάνο Πετζετέλ στην κατάβεση (video). Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο

 

Ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο τύπου Πετζετέλ, έφτασε από την Χρυσούπολη της Καβάλας στο Διδυμότειχο και συμμετείχε, μαζί με το Πυροσβεστικό ελικόπτερο που σταθμεύει στην Αλεξανδρούπολη και κατέφθασε νωρίτερα, στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέεσπασε στο περιαστικό δάσος της Τσίγγηλας στο Διδυμότειχο.

Το αεροπλάνο πάντως έκανε μόνο μια ρίψη και στη συνέχεια εκτελούσε περισσότερο ρόλο εναέριου ελέγχου και κατεύθυνσης των προσπαθειών των επίγειων δυνάμεων, αφού θα έπρεπε να πάει στην Αλεξανδρούπολη για να εφοδιαστεί από την θάλασσα.

Και αεροσκαφος συντονισμου

Gepostet von Yiannis Tzelas am Mittwoch, 22. August 2018

Με την μεγάλη, άμεση και σημαντική κινητοποίηση όλων των Πυροσβεστικών Δυνάμεων του νομού Έβρου πάντως (είναι χαρακτηριστικό ότι έφτασε αμέσως και ο Διοικητής της Π.Υ.Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Κούκουρας), η φωτιά αρχικά τέθηκε υπό έλεγχο και ήδη σχεδόν έχει κατασβεστεί.

Γι’ αυτό άλλωστε και ήδη σταμάτησε να κάνει ρίψεις το Πυροσβεστικό ελικόπτερο που επέστρεψε στην βάση του, στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης. Παραμένουν φυσικά στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις για έλεγχο και την αποφυγή αναζωπουρώσεων.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έκαψε περίπου 5 στρέμματα δάσους, ενώ δεν απείλησε κάποια κτίρια, μια και ξεκίνησε από την περιοχή του χωριού Ψαθάδες και ελέγχθηκε πριν φτάσει στις στρατιωτικές μονάδες ή το ξενοδοχείο Πλωτίνη.