ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Τεράστιο ηθικό θέμα με Παντελίδη, οι κινήσεις, συναντήσεις, υποσχέσεις Λαμπάκη και οι… ηθοποιοί

ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Τεράστιο ηθικό θέμα με Παντελίδη, οι κινήσεις, συναντήσεις, υποσχέσεις Λαμπάκη και οι… ηθοποιοί

Οι προεκλογικές ζυμώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, με ανεπίσημη δημοσιοποίηση προθέσεων μέχρι αυτή την στιγμή, κυρίως στην Αλεξανδρούπολη, από αρκετούς. Κανένας όμως επίσημα δεν βγήκε μέχρι τώρα να δηλώσει πως θα διεκδικήσει την θέση του Βαγγέλη Λαμπάκη.

Αντίθετα, οφείλω να παραδεχθώ, ότι έχει δίκιο ένας πολύ καλός φίλος, που μου κάνει την τιμή να ανταλλάσουμε απόψεις έστω και τηλεφωνικά τις περισσότερες φορές, ο οποίος επισημαίνει πως ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης έχει ήδη ξεκινήσει τον προεκλογικό “μαραθώνιο”.

Αυτό βέβαια δείχνει κατά την γνώμη και ένα… άγχος, μια και από την σιγουριά που έβγαζε πριν λίγο καιρό δηλώνοντας ότι θα εκλεγεί απ’ την πρώτη Κυριακή και μάλιστα με 56%, τώρα και ενώ μας χωρίζουν περίπου 9 μήνες απ’ την εκλογική αναμέτρηση του Μαίου, άρχισε ήδη τις κινήσεις.

Η αποχώρηση Μυιληνού και

η… διαφοροποίηση Αετόπουλου

Κάλεσε λοιπόν την παράταξη και θέλησε να την… περιχαρακώσει, ζητώντας από τους νυν δημοτικούς συμβούλους του να δηλώσουν αν θα είναι μαζί του και στη νέα προσπάθεια για να εκλεγεί δήμαρχος και το 2019. Προσπάθησε δηλαδή να τους δεσμεύσει, γιατί γνωρίζει πως δέχονται ήδη αρκετοί εξ αυτών, προτάσεις από άλλους.

Κι εκεί μπορεί να… μέτρησε την πολύ σημαντική, κατά την γνώμη μου, “απώλεια” του Βαγγέλη Μυτιληνού, ο οποίος αποχώρησε απ’ τη δημοτική παράταξη “Πόλη και Πολίτες” της οποίας ήταν βασικότατο στέλεχος και έφερνε πολύ κόσμο, αλλά αυτό ήταν όλο.

Υπήρξε βέβαια και η διαφοροποίηση του Κυριάκου Αετόπουλου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες μας του απάντησε ότι δεν μπορεί να… δεσμευθεί από τώρα, ενώ ο Γιώργος Ουζουνίδης μπορεί να εξέφρασε την άποψη πως δεν πρέπει να φύγει από την δημοτική παράταξη ο Μυτιληνός και πρέπει να βρεθεί η “χρυσή τομή”, αλλά φυσικά τάχθηκε στο πλευρό Λαμπάκη.

Τί σημαίνει η απουσία Ιντζεπελίδου;

Είχαμε και την απουσία από τη συνεδρίαση της Ελένης Ιντζεπελίδου, η οποία απέχει έτσι και αλλιώς τον τελευταίο καιρό, εκφράζοντας την δυσαρέσκεια της προς τον δήμαρχο. Τι σημαίνει και τι σηματοδοτεί η απουσία της; Μηπως άλλη μια “έξοδο”;

Άλλοι υποστηρίζουν πως δεν πρόκειται να είναι ξανά υποψήφια με τον Βαγγέλη Λαμπάκη και είτε θα πάει με κάποιον άλλο συνδυασμό, είτε δεν θα θέσει καθόλου υποψηφιότητα. Υπάρχουν και ορισμένοι που επιμένουν ότι πρόκειται για κινήσεις τακτικής και πως στο τέλος θα τα βρει με τον δήμαρχο και θα είναι στο συνδυασμό του. Θα δούμε τί απ’ όλα αυτά ισχύει.

Ο κ.Λαμπάκης πάντως, προσπαθεί από τώρα να δημιουργήσει μια δυναμική, κάνοντας και ενέργειες που δεν μας είχε συνηθίσει μέχρι τώρα. Καλά, τον είδαμε να οδηγεί τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, να επιθεωρεί με το κουστούμι τον.. κλαδοθραύστη(που αγοράστηκε και παραμένει στις αποθήκες παρεπιμπτόντως) και άλλα τέτοια.

Ο καφές με τον Μητροπολίτη

Να πηγαίνει για καφέ όμως σε καφετέρια της Λεωφόρου Δημοκρατίας μαζί με τον Μητροπολίτη Άνθιμο και να κάθονται εκεί για περίπου δύο ώρες, σε εμφανές σημείο για να τους βλέπει ο κόσμος και παράλληλα να… κυκλοφορεί και φωτογραφία της συνάντησης, δεν τον είχαμε συνηθίσει.

Αν και το συγκεκριμένο καφέ βρίσκεται απέναντι στο δημαρχείο, όσοι τον γνωρίζουν λένε πως δεν πήγαινε σχεδόν ποτέ. Ίσως είχαν σοβαρό… ΘΕΜΑ να συζητήσουν με τον Σεβασμιότατο. Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως πριν λίγο καιρό είχαν μπει μαζί στο… κάδρο από αθηναϊκά ΜΜΕ, για το θέμα με την απέλαση των Ρώσων διπλωματών και τις “δραστηριότητες” τους στην Αλεξανδρούπολη.

Εξέδωσαν μάλιστα κοινή ανακοίνωση και επέμειναν στις θέσεις τους υπέρ της συνεργασίας και όσων έκαναν με την ρωσική πλευρά. Κι επειδή η συγκεκριμένη υπόθεση μπορεί να έφυγε από την επικαιρότητα, αλλά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με δηλώσεις του επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να το παρατήσει η Κυβέρνηση, κανείς δεν ξέρει ποιές θα είναι οι εξελίξεις.

Πάντως αν και βρίσκονταν στο συγκεκριμένο καφέ και εκεί δίπλα είναι και τα γραφεία του συλλόγου “Ρώσικο Σπίτι”, τον “μαϊμού” Επίτιμο Πρόξενο της Ρωσίας Κωνσταντίνο Γκαμπαερίδη που προφανώς περνάει πολλές ώρες εκεί, δεν τον φώναξαν στην παρέα τους.

Θα τον… πετάξει από την ΤΙΕΔΑ

σαν “στυμένη λεμονόκουπα”;

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κάνει λοιπόν κινήσεις. Όπως για παράδειγμα την συνάντηση με τον Γιώργο Αλαβάντα, Πρόεδρο του Συλλόγου Καταστημάτων Καφέ-Εστίασης, με τον οποίο αποκάλυψε το Evros-news.gr ότι συναντήθηκε και του πρότεινε να είναι υποψήφιος, αν και οι σχέσεις τους ήταν πολύ κακές.

Μου λένε μάλιστα γνωστοί και των δύο, ότι προσπαθώντας να τον δελεάσει, του έκανε λόγο ακόμα και για την… Προεδρία της ΤΙΕΔΑ. Της Τουριστικής Ιαματικής Επιχείρησης, όπου τώρα επικεφαλής είναι ο Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης. Εξάλλου όλοι οι υποψήφιοι, σε οποιεσδήποτε εκλογές και όχι μόνο τις αυτοδιοικητικές, κάτι τάζουν.

Κι ο φίλος μου ο Αρβανιτίδης, αποδεδειγμένα ο πιο ανίκανος από τους συνεργάτες του, τί θα απογίνει; Θα τον πετάξει σαν… στυμένη λεμονόκουπα; Τόσο δυναμικά και φανατικά στήριξε τις επιλογές Λαμπάκη παντού, άσχετα αν τον οδήγησε σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις σε σοβαρά λάθη; Όπως στην “κόντρα” με τον ΕΠΟΦΕ για την Γιορτή Κρασιού για παράδειγμα.

Άρχισε να… συγκαθίζει σαν τον… Πατσουρίδη

Μια και ανέφερα την Γιορτή Κρασιού. Στο πλαίσιο των κινήσεων που κάνει ο δήμαρχος, είναι μάλλον και η χθεσινοβραδινή ενέργεια του να σηκωθεί και να χορεύει συγκαθιστό στην θρακιώτικη βραδιά, με τους Γάλλους καλεσμένους από τον δήμο των Παρισίων που θα αδερφοποιηθεί με την Αλεξανδρούπολη.

Τους φιλοξενεί τις τελευταίες ημέρες και φυσικά τους πήγαν, μαζί με τους συνεργάτες του και στην θρακιώτικη βραδιά της Γιορτής Κρασιού. Πολύ σωστή κίνηση, για να πάρουν οι Γάλλοι μια γεύση για την μουσική, τους χορούς και την διασκέδαση μας.

Να σηκωθεί πάντως και να… συγκαθίζει ο κ.Λαμπάκης με τους Γάλλους καλεσμένους του, τον βλέπω σύντομα να ξεπερνάει και τον γίγαντα… Παρασκευά Πατσουρίδη, που είναι πρώτος σε αυτά και δεν αφήνει το καλοκαίρι πανηγύρι για πανηγύρι που να μην πηγαίνει.

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΗΘΙΚΟ ΘΕΜΑ με τον Παντελίδη

Έξυπνες λοιπόν-οφείλω να του το αναγνωρίσω-οι κινήσεις που άρχισε από τόσο νωρίς ο κ.Λαμπάκης. Μόνο που ενέργειες όπως αυτή του στενού συνεργάτη του και Αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Παντελίδη, του δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα. Δεν ξέρω αν το αντιλαμβάνεται, αλλά εδώ τίθεται ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΗΘΙΚΟ ΘΕΜΑ.

Κι αναφέρομαι στην γνωστή υπόθεση της διπλής, παράνομης στάθμευσης του κ.Παντελίδη, την οποία κατήγγειλε και με φωτογραφικά ντοκουμέντα επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΝΑ.Σ.Α Παύλος Μιχαηλίδης. Δεν μπορεί ο υπεύθυνος για την Δημοτική Αστυνομία, η οποία είναι αρμόδια για την ελεγχόμενη στάθμευση, να συμπεριφέρεται έτσι.

Να διπλοπαρκάρει το αυτοκίνητο του και μάλιστα αντίθετα στον μονόδρομο. Τί παράδειγμα δίνει ως καθ ύλην αρμόδιος για την εφαρμογή της σωστής στάθμευσης στην πόλη στους δημότες, όταν αυτός την παραβιάζει κατάφωρα; Δεν είναι δυνατόν η Δημοτική Αστυνομία να έχει… ξεσκίσει τον κόσμο στις κλήσεις με το παραμικρό και ο Αντιδήμαρχος του να συμπεριφέρεται κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Φυσικά υπάρχει και θέμα με τους δυο αστυνομικούς της τροχαίας, που έφτασαν στο σημείο μετά από καταγγελία του κ.Μιχαηλίδη και δεν βεβαίωσαν την παράβαση κόβοντας την κλήση. Όταν για το παραμικρό μοιράζουν κλήσεις στους παραβάτες οδηγούς και καλά κάνουν, δεν μπορεί να… χαρίζονται στον Γιώργο Παντελίδη επειδή είναι θεσμικός της πόλης. Αλλά αυτό είναι θέμα του Διοικητή της Τροχαίας και του Αστυνομικού Διευθυντή να το χειριστούν.

Ο Ντόλιος έδωσε συγχαρητήρια στον τροχονόμο

που τον έγραψε με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό και την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ του Αντιδημάρχου Οικονομικών και αρμόδιου για την Δημοτική Αστυνομία, φίλος μου θύμισε ένα περιστατικό με τον Γιώργο Ντόλιο, όταν ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ήταν Νομάρχης Έβρου. Μια ημέρα λοιπόν, ένας τροχονόμος του έκοψε κλήση για παράνομο παρκάρισμα του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Νομαρχίας, με το οποίο κινούνταν.

Τί έκανε; Τηλεφώνησε στον Διοικητή του και ζήτησε να δώσει συγχαρητήρια στο αστυνομικό όργανο που έκανε σωστά την δουλειά του και βεβαίωσε την παράβαση, χωρίς να λογαριάζει ποιός ήταν εκείνος που την έκανε. Έμαθα ακόμα, ότι ο κ.Ντόλιος έχει από τότε πληρώσει αρκετές κλήσεις στον δήμο Αλεξανδρούπολης για παράβαση παράνομης στάθμευσης με το αυτοκίνητο του και αυτό το γνωρίζουν καλά οι αρμόδιοι υπάλληλοι του δήμου. Αν και θα μπορούσε(μην γελιόμαστε), δεν προσπάθησε να αποφύγει το πρόστιμο.

Αλλά και εγώ προσωπικά, όταν πήρα κλήση πριν λίγο καιρό στην παραλιακή γιατί… ξεχάστηκα σε μια συνάντηση και αυτή έκλεισε για το βράδυ, πήγα την άλλη ημέρα στο ταμείο του δήμου και την πλήρωσα κανονικά. Αν και αρκετοί αμέσως… προσφέρθηκαν να βρουν λύση και ν’ αποφύγω το πρόστιμο. Απ’ την στιγμή που έκανα την παράβαση, φυσικά και έπρεπε να πληρώσω και αυτό έκανα.

Έχει και η Αλεξανδρούπολη “ηθοποιούς” και “σκηνοθέτες”;

Ο Έβρος έχει βγάλει και διαθέτει γνωστούς, πετυχημένους και κορυφαίους ηθοποιούς. Όπως την Καριοφυλλιά Καραμπέτη απ’ τη Δόξα Διδυμοτείχου, τον Πασχάλη Τσαρούχα απ’ το Σουφλί, τον Γιάννη Στάνγογλου απ’ το Θούριο Ορεστιάδας, τον Ρένο Χαραλαμπίδη απ’ το Σπήλαιο Ορεστιάδας. την Μαρία Κεχαγιόγλου και τον Χρήστο Στέργιογλου απ’ το Διδυμότειχο, την Φωτεινή Τσακίρη και το νεαρό Σπύρο Χατζηαγγελάκη απ’ την Ορεστιάδα.

Η Αλεξανδρούπολη δεν βλέπω να έχει βγάλει κάποιον ή μπορεί να μου διαφεύγει, αλλά ένας “κολλητός” επιμένει πως διαθέτει αρκετούς “ηθοποιούς” αλλά και ικανούς… σκηνοθέτες, στον πολιτικό και συγκεκριμένα στον… αυτοδιοικητικό χώρο. Οι οποίοι επιμένουν ότι δεν ασχολούνται με πρόσωπα και καταστάσεις, αλλά στο παρασκήνιο κινούν τα νήματα και φροντίζουν να σκηνοθετούν τις εξελίξεις. Εμφανίζοντας ή διαρρέοντας για… λαγούς και τάζοντας… πετραχήλια σε διάφορους.

Κι όταν επέμενα να μου πει περισσότερα, ίσως και ονόματα, απάντησε: “Μην με ΣΤΑΥΡΩνεις” να μου πει ποιούς εννοεί, αλλά αυτός, δεινός ρήτορας όπως ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ο Αθηναίος ρήτορας, μου… ξέφυγε και απέφυγε τα ονόματα.

Σήμα την… περικεφαλαία του Μιχαηλίδη

Κλείνω με κάτι τελευταίο. Βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την πρόταση φανατικού αναγνώστη μου από την Αλεξανδρούπολη. Γιατί δεν αλλάζει, όπως μου είπε, ο Βαγγέλης Λαμπάκης το σήμα της δημοτικής παράταξης του, τώρα που θα έχει νέα πρόσωπα;

Κι αντί αυτό που έχει ως τώρα, να βάλει την… περικεφαλαία που φόρεσε ο στενός συνεργάτης του Παύλος Μιχαηλίδης του Σάββα; Μην πάει χαμένη τόση προσπάθεια.

 

Ο… Ναρκαλιευτής