Ορεστιάδα: Πρωτοβουλία εράνου ετοιμάζουν πολίτες, για συγκέντρωση των χρημάτων εκτελωνισμού του λεωφορείου παιδιών ΑΜΕΑ

Ευχάριστες εξελίξεις πληροφορούμαστε ότι υπάρχουν από απλούς πολίτες της Ορεστιάδας, οι οποίοι ετοιμάζονται να αναλάβουν πρωτοβουλία διεξαγωγής εράνου, ευαισθητοποιημένοι από το πρόβλημα της έλλειψης των χρημάτων που απαιτούνται για τον εκτελωνισμό του ειδικού λεωφορείου για τη μεταφορά των παιδιών ΑΜΕΑ τα οποία φοιτούν στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΑΜΕΑ του δήμου Ορεστιάδας.

Αυτό μάθαμε με πολύ μεγάλη χαρά, για το συγκεκριμένο πρόβλημα ανέδειξε το Evros-news.gr, επισημαίνοντας την άρνηση του δημάρχου της πόλης Βασίλη Μαυρίδη να βρεθεί κάποια λύση και να δοθούν τα περίπου 3.000 ευρώ που απαιτούνται για τον εκτελωνισμό. Ο οποίος θα πρέπει να γίνει από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο « ΑΗΤΟΣ» Μεγάλης Δοξιπάρας, που  με φιλανθρωπική συναυλία της Πέγκυς Ζήνα συγκέντρωσε τις 15.000 ευρώ και το αγόρασε από τη Γερμανία. Το έφερε στην Ελλάδα, ακόμα και με προσωπικά έξοδα της Προέδρου του και δημοτικής συμβούλου Αναστασίας Γκαϊδατζή, αλλά φυσικά δεν μπορεί να βρει τα χρήματα για τον εκτελωνισμό.

Η δημοσιότητα που δώσαμε στην υπόθεση αυτή, παρουσιάζοντας φυσικά και τις απόψεις του δημάρχου Ορεστιάδας, φαίνεται ότι ευαισθητοποίησης πολλούς πολίτες της πόλης, οι οποίοι μαθαίνουμε ότι ετοιμάζονται να αναλάβουν πρωτοβουλίες με έρανο ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο και με απόλυτη διαφάνεια φυσικά, ώστε να συγκεντρώσουν τα χρήματα που απαιτούνται. Αυτό μας είπαν κάποιοι από τις δεκάδες που μας τηλεφώνησαν ή μας έστειλαν συγκινητικά μηνύματα συμπαράστασης, συγχαίροντας μας για την παρουσίαση και ανάδειξη του συγκεκριμένου θέματος.

Από την στιγμή λοιπόν που οι λύσεις τις οποίες προτείναμε στο τελευταία μας ρεπορτάζ για το συγκεκριμένο θέμα δεν υιοθετούνται από τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη, ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ αυτό που σκέφτονται οι απλοί δημότες, να εκτελωνιστεί το ειδικό λεωφορείο μάρκας MERCEDES και να τεθεί στην διάθεση των παιδιών ΑΜΕΑ του ΚΔΑΠΑΜΕΑ. Ειλικρινά αυτό μας ενδιαφέρει μόνο και όχι η άγρια επίθεση που έκανε εναντίον μας ο κ.Μαυρίδης, επειδή απλά αναδείξαμε το θέμα. Μαθημένα άλλωστε τα βουνά στα χιόνια.

Το αποτέλεσμα μετράει και η εξυπηρέτηση των παιδιών με ειδικές ικανότητες, που φοιτούν στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΑΜΕΑ του δήμου Ορεστιάδας.

ΔΕΙΤΕ: Βασίλης Μαυρίδης: Λύση για τον εκτελωνισμό του λεωφορείου των ΑΜΕΑ υπάρχει, αν θέλει ο δήμαρχος(video)

Μόλις μάθουμε και εμείς περισσότερες λεπτομέρειες για την πρωτοβουλία, φυσικά αμέσως θα σας ενημερώσουμε. Ευχαριστούμε και πάλι από καρδιάς όσους επικοινώνησαν μαζί μας και έδειξαν ότι συμφωνούν με τη στάση που κρατήσαμε. Ευχαριστούμε και τους δυο-τρεις, οι οποίοι έστειλαν υβριστικά μηνύματα. Αν και δεν είχα ποτέ μέχρι τώρα αποκτήσει “παπαγάλο”, πάντα τα συμπαθούσα αυτά τα πουλιά.

Κώστας Πιτιακούδης