Πέρασε στον Έβρο και ζήτησε άσυλο στην Eλλάδα Τουρκάλα βουλευτής

Πέρασε στον Έβρο και ζήτησε άσυλο στην Eλλάδα Τουρκάλα βουλευτής

Πέρασε τον ποταμό Έβρο στην παρέβρια περιοχή των Φερών και αφού διέφυγε στην Ελλάδα, ετοιμάζεται να ζητήσει πολιτικό άσυλο η πρώην Τουρκάλα βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP Λεϊλά Μπιρλίκ σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Μπιρλίκ, η οποία κατηγορείται για «προπαγάνδα τρομοκρατικής οργάνωσης», διέφυγε παράνομα στην Ελλάδα, καθώς μετά την αποφυλάκισή της τής είχε επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα από τουρκικό δικαστήριο.

Η Μπιρλίκ είχε συλληφθεί μαζί με άλλους 13 βουλευτές του φιλοκουρδικού κόμματος HDP στις 4 Νοεμβρίου του 2016 και αφέθηκε ελεύθερη στις 4 Ιουνίου του 2017 με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Milliyet αναφέρουν ότι η Μπιρλίκ κρατείται στον αστυνομικό σταθμό Αλεξανδρούπολης και ετοιμάζεται να ζητήσει άσυλο από τις ελληνικές αρχές.

Οι ίδιες τουρκικές πηγές σχολιάζουν ότι έπειτα από το άσυλο που δόθηκε σε Τούρκους στρατιωτικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου έχουν ενθαρρυνθεί και άλλοι Τούρκοι πολίτες που διώκονται για αδικήματα τρομοκρατίας να καταφεύγουν στην Ελλάδα για πολιτικό άσυλο.

Πηγή: cnn.gr