Πέτροβιτς σε γαλλική αντιπροσωπεία: Πάγιο αίτημα μας η επιστροφή της Νίκης Σαμοθράκης

Πέτροβιτς σε γαλλική αντιπροσωπεία: Πάγιο αίτημα μας η επιστροφή της Νίκης Σαμοθράκης

Το πάγιο αίτημα για την επιστροφή της Νίκης της Σαμοθράκης από το μουσείου του Λούβρου στο νησί, ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς στην γαλλική αντιπροσωπεία που τον επισκέφθηκε χθες σε συνάντηση εθιμοτυπίας.

Ο κ.Πέτροβιτς συναντήθηκε με την Αντιδήμαρχο του Δήμου Plessis Robinson των Παρισίων Corinne Duguer, τον Βουλευτή της Περιφέρειας Haut-de-Seine Paris και πρώην Δήμαρχο του Plessis Robinson Philippe Pemezec και την Σύμβουλο της Περιφέρειας Haut-de-Seine Paris Carine Martini-Pemezec, την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018, στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Πέτροβιτς αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εν γένει, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού, κι έκανε λόγο για τους ιδιαίτερους ιστορικούς δεσμούς του Έβρου με τη Γαλλία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου δώρισε στον καθένα το σύμβολο του Έβρου, τη Νίκη της Σαμοθράκης, αναφέροντας ότι με έγκριση του Μουσείου του Λούβρου κατασκευάστηκε ένα πιστό αντίγραφο της Νίκης που θα τοποθετηθεί στο φυσικό της χώρο, στη Σαμοθράκη, με προσανατολισμό στο Λούβρο. Υπογράμμισε δε το πάγιο αίτημα για την επιστροφή του αγάλματος στο νησί.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Plessis Robinson Patrick Vartabedian, η Πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Συλλόγου «La Fontaine» Ευγενία Γκιδίκα και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του συλλόγου Άγγελος Κέσoγλου.