Πετυχημένες εκδηλώσεις, με Γ.Μαργαρίτη, λίγα έξοδα και χιλιάδες κόσμο. Χαλάνε την…πιάτσα στο Φυλάκιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Πετυχημένες εκδηλώσεις, με Γ.Μαργαρίτη, λίγα έξοδα και χιλιάδες κόσμο. Χαλάνε την…πιάτσα στο Φυλάκιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Απόλυτα πετυχημένες ήταν και φέτος οι εκδηλώσεις Θεολόγεια 2018, που διοργάνωσαν στο Φυλάκιο της Ορεστιάδας οι τρεις σύλλογοι του χωριού. Με θρακιώτικη παραδοσιακή βραδιά την πρώτη ημέρα και τον κορυφαίο λαϊκό τραγουδιστή Γιώργο Μαργαρίτη την δεύτερη. 

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Φυλακίου, ο Ποδοσφαιρικός Σύλλογος “Ομόνοια” Φυλακίου και ο Σύλλογος Γυναικών Φυλακίου, μαζί με τους κατοίκους του χωριού και πρωτεργάτες αυτούς που χρόνια τώρα καταφέρνουν να φέρνουν στο χωριό κορυφαία ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, στον Χρήστο Τυρμπάκη τον ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού αναφέρομαι, τα κατάφεραν περίφημα. Οργάνωσαν το διήμερο των εκδηλώσεων, που περιελάμβανε την 1η ημέρα θρακιώτικη παράδοση. Με τα χορευτικά συγκροτήματα της Λεπτής και του Νέου Χειμωνίου “Τα Ζαλουφιώτικα.

Απο την εμφάνιση μας στο Φυλάκιο Έβρου στις 22.08.2018."Καλλίνω" Αρβανίτικος ζωναράδικος απο την νεολαία του χωριού μας..

Gepostet von Πολ.Σύλλογος ΤαΖαλουφιώτικα am Freitag, 24. August 2018

Την μουσική επένδυση είχε το σπουδαίο θρακιώτικο συγκρότημα “Ακριτικός Ήχος” και όλοι μαζί δημιούργησαν ατμόσφαιρα κεφιού, με παραδοσιακό γλέντι που κράτησε ώρες.

Gepostet von Ιωάννης Αντωνιάδης am Donnerstag, 23. August 2018

Ο κόσμος όχι μόνο του χωριού αλλά και όλης της περιοχής του βορείου Έβρου, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των διοργανωτών και βρέθηκε την πρώτη βραδιά στις εκδηλώσεις.

Το αποκορύφωμα ήταν φυσικά προχθές βράδυ, με την συναυλία του αυθεντικού λαϊκού βάρδου Γιώργου Μαργαρίτη. Ο αγαπημένος… George Margaret, χάρισε μοναδικές στιγμές ερμηνείας με παλιές και νεότερες επιτυχίες του και… εκτόξευσε το κέφι με τα τσιφτετέλια και τα ζεϊμπέκικα του.

ΦΥΛΑΚΙΟ ΕΒΡΟΥ 22-8-2018 χορευτκο Λεπτης

Gepostet von ΦΥΛΑΚΙΟ ΕΒΡΟΥ am Donnerstag, 23. August 2018

Παράδειγμα προς μίμηση η διοργάνωση με λίγα

έξοδα, πολύ κόσμο και χωρίς… δημοτικές επιδοτήσεις 

Ο χώρος της εκδήλωσης ήταν ασφυκτικά γεμάτος από περισσότερους των 2.500 ατόμων, που χόρεψαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους ακούγοντας τον Μαργαρίτη.

ΦΥΛΑΚΙΟ ΕΒΡΟΥ 23-8-2018 Γιωργος Μαργαριτης – Στο κελι 33

Gepostet von ΦΥΛΑΚΙΟ ΕΒΡΟΥ am Freitag, 24. August 2018

Κι επειδή μια από τις διαχρονικές επιτυχίες του κορυφαίου λαϊκού τραγουδιστή είναι το “Στο κελί 33”, θα πρέπει εδώ να επισημάνουμε ότι οι διοργανωτές δεν κινδυνεύουν να βρεθούν εκεί, γιατί απέδειξαν πως διοργανώνονται οι πετυχημένες εκδηλώσεις, με λίγα έξοδα και παρουσία χιλιάδων κόσμου.

ΦΥΛΑΚΙΟ ΕΒΡΟΥ 23-8-2018Γιωργος Μαργαριτης !!!

Gepostet von ΦΥΛΑΚΙΟ ΕΒΡΟΥ am Freitag, 24. August 2018

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Γιώργος Μαργαρίτης με την 8μελή ορχήστρα του, το θρακιώτικο συγκρότημα “Ακριτικός Ήχος” και όλα τα έξοδα που αφορούσαν το καλλιτεχνικό κομμάτι, δεν ξεπέρασαν τις 10.000 ευρώ. Ποσό ελάχιστο, μπροστά στις 45.000 ευρώ που κόστισε η Πάολα για παράδειγμα ή ο Σάκης Ρουβάς (τα ίδια χρήματα) στην ΔΗΚΕΠΑΟ του δήμου Ορεστιάδας, για τις εκδηλώσεις ΑΡΔΑΣ 2018.

Την ίδια στιγμή, στις δυο βραδιές των εκδηλώσεων στο Φυλάκιο, ο κόσμος ξεπέρασε τις 4.000, πληρώνοντας μόλις 3 ευρώ εισιτήριο, όταν στον Άρδα για τις βραδιές με τους γνωστούς καλλιτέχνες η είσοδος ήταν 10 ευρώ. Αποδείχθηκε λοιπόν πως όταν δεν έχεις να σκορπάς χρήματα των δημοτών, μπορείς επίσης να διοργανώνεις σπουδαίες εκδηλώσεις  και να βγαίνεις και κερδισμένος.

Όσα έγιναν στο Φυλάκιο, ευτυχώς τα διαπίστωσαν με τα μάτια τους και ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης που βρέθηκε στην βραδιά του Γ.Μαργαρίτη και φυσικά ο Αντιδήμαρχος Σαράντης Μπαξεβανίδης που είναι από το συγκεκριμένο χωριό. Ας ελπίσουμε να αποτελέσουν παραδείγματα προς μίμηση, αν και με τη νοοτροποία που έχει ο δήμαρχος, πολύ αμφιβάλλουμε.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*