ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Με καθυστέρηση 8 χρόνων ξεκινάει ο δρόμος παραλίας Μαρώνειας-Πετρωτών

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Με καθυστέρηση 8 χρόνων ξεκινάει ο δρόμος παραλίας Μαρώνειας-Πετρωτών

Επιτέλους, μετά από 8 χρόνια καθυστερήσεων, μπαίνει σε φάση υλοποίησης ο δρόμος παραλίας Μαλώνειας-Πετρωτών, έργο πολύ σημαντικό για την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου.

Με αποφάσεις των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, γίνεται:
1) Παραλαβή της μελέτης με τίτλο «Βελτίωση – Διαμόρφωση οδού Μαρώνειας – παραλίας Πετρωτών – ορίων Ν. Έβρου»
2) Έγκριση οριστικής μελέτης Σήμανσης – ασφάλισης, Τευχών δημοπράτησης και ΣΑΥ – ΦΑΥ της μελέτης με τίτλο «Βελτίωση – Διαμόρφωση οδού Μαρώνειας – παραλίας Πετρωτών – ορίων Ν. Έβρου.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο ανάδοχος της μελέτης προέκυψε τον Δεκέμβριο του 2010!!! Η σύμβαση υπογράφηκε τον Απρίλιο του 2012 και κόστισε 969.295,35 ευρώ. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη από την Ο.Χ.Ε )Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση) Εγνατίας οδού.
Αφορά την αναβάθμιση του οδικού τμήματος Μαρώνειας – Αγίου Χαραλάμπους – παραλία Πετρωτών, Μάκρης. Η μελετώμενη οδός έχει συνολικό μήκος 14,7 χλμ. και περιλαμβάνει τη μελέτη βελτίωσης – διαμόρφωσης της υφιστάμενης οδού, ώστε να διέλθει από μεγάλο αριθμό αρχαιολογικών χώρων που βρίσκονται μεταξύ Μαρώνειας – Μεσημβρίας.
Η βελτίωση αυτή στηρίζεται σε καινούρια γεωμετρικά χαρακτηριστικά, που δίνονται στην υπό μελέτη χάραξη, σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές, τα οποία θα εξασφαλίζουν αυξημένη ταχύτητα μελέτης, ασφάλεια κυκλοφορίας και κατά το δυνατόν εξάλειψη των υφιστάμενων ελιγμών.
Η πράξη διασφαλίζει την χωρική συνοχή ενώνοντας δύο πολύ σημαντικούς Αρχαιολογικούς Χώρους, αυτούς της Ζώνης με την Μαρώνεια (και κατ’ επέκταση το Πόρτο Λάγος – Άβδηρα). Προϋπολογισμός της Πράξης είναι 12.500.000 €.
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΜΕΛΕΤΗΣ

ΠΕΤΡΩΤΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ