Συγκινητικά video: Οι μαθητές τίμησαν τον “δάσκαλο” της γκάιντας Γιάννη Πεχλιβάνη

Συγκινητικά video: Οι μαθητές τίμησαν τον “δάσκαλο” της γκάιντας Γιάννη Πεχλιβάνη

Τον “δάσκαλο” τους, ένας από τους κορυφαίους γκαϊντατζήδες του Έβρου και της Θράκης, τον Ιωάννη Πεχλιβάνη, τίμησαν πριν λίγες μέρες οι… μαθητές του, οι νεαροί γκαϊντατζήδες αλλά και μουσικοί άλλων οργάνων, με επίσκεψη στο σπίτι του, στο χωριό Λαγός Διδυμοτείχου.

Με επικεφαλής τον Γιώργο Συμεωνίδη, τον ταλαντούχο και ανερχόμενο μουσικό, γκαϊντατζή (και όχι μόνο) που είναι επίσης από τον Λαγό, οι Εβρίτες νεαροί μουσικοί με γκάιντες, αλλά και καβάλι, θρακιώτικη λύρα και νταούλι, βρέθηκαν ένα βράδυ στον Λαγό και πήγαν στο σπίτι του μπαρμπα Γιάννη Πεχλιβάνη.

Στο σπίτι του μπάρμπα Γιάννη Πεχλιβανη. Πόση συγκίνηση…… Γιώργος Συμεωνίδης Christos Tsakiridis παπαχατζακης γιαννης Konstantina Nikoltsioudi Γιάννης Σιδηρόπουλος Despina Sataki

Gepostet von Demetra Xylopinaka am Montag, 20. August 2018

Ο Γιάννης Πεχλιβάνης είναι ένας γκαϊντατζής πολύ γνωστός στο Βόρειο Έβρο, το νομό και την Θράκη γενικότερα.Έχει παίξει σε αμέτρητες εκδηλώσεις  στην Αμερική, στη Γερμανία, στο Βέλγιο αλλά και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Έμαθε τη Γκάιντα μόνος του με πολύ μεράκι και αγάπη κι μετέδωσε την εμπειρία και τις γνώσεις του σε αρκετούς νεαρούς Εβρίτες που ακολουθούν τα βήματα του. Κι αυτό είναι η μεγάλη του ικανοποίηση. Ζει στο χωριό του, τον Λαγό λίγο έξω από το Διδυμότειχο και στιγμές όπως η πρόσφατη επίσκεψη των μαθητών του, είναι η καλύτερη ανταμοιβή γι’ αυτόν.

Καθ οδόν για το σπίτι του μπάρμπα Γιάννη Πεχλιβανη.

Gepostet von Demetra Xylopinaka am Montag, 20. August 2018

Όπως καταλαβαίνετε, η συγκίνηση ήταν διάχυτη σε όλους, μουσικούς αλλά και όσους είχαν την τύχη να παραστούν σε αυτές τις μοναδικές στιγμές. Μάλιστα ο Γιάννης Πεχλιβάνης, πήρε και ο ίδιος την γκάιντα, τα… μυστικά της οποίας έχει διδάξει σε πολλούς και έπαιξε.

Μπάρμπα Γιάννης Πεχλιβανης

Gepostet von Demetra Xylopinaka am Montag, 20. August 2018