Αλεξανδρούπολη: Παραθαλάσσια πόλη χωρίς ιχθυαγορά. Την είχε εξαγγείλει απ’ το 2015 ο δήμαρχος Β.Λαμπάκης

Αλεξανδρούπολη: Παραθαλάσσια πόλη χωρίς ιχθυαγορά. Την είχε εξαγγείλει απ’ το 2015 ο δήμαρχος Β.Λαμπάκης

Μια ακόμα… ιδιαιτερότητα της Αλεξανδρούπολης, είναι ότι δεν διαθέτει ούτε ιχθυόσκαλα αλλά ούτε και ιχθυαγορά, αν και την είχε εξαγγείλει (και αυτήν) πριν από 3 χρόνια, το 2015, ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ αλλά και της τηλεόρασης Ήταν Δεκέμβριος του 2015, όταν ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, είχε εξαγγείλει σε ειδική ημερίδα για την «Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης» στο Επιμελητήριο Έβρου, είχε εξαγγείλει την κατασκευή νέου κτιρίου που θα στεγάζει την ιχθυαγορά της πόλης.

Από τότε κοντεύουν να κλείσουν 3 χρόνια. Κι ενώ έχουμε Αύγουστο του 2018, κανένα κτίριο δεν κατασκευάστηκε, παρά τις πομπώδεις ανακοινώσεις.

Τότε, ο δήμαρχος είχε δηλώσει μετά βεβαιότητος πως εντός του 2016 θα ξεκινούσαν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την κατασκευή του νέου κτιρίου της Ιχθυαγοράς. Επρόκειτο για ένα έργο, το οποίο θα χρηματοδοτούνταν από το ΣΕΣ (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης), δηλαδή το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, που για το συγκεκριμένο project «ξεκλείδωνε» τον Μάρτιο του 2016. Μόλις λοιπόν θα δινόταν η έγκριση της χρηματοδότησης, θα προχωρούσε άμεσα και η διαδικασία διαγωνισμού για την εύρεση αναδόχου, η οποία υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει 5-6 μήνες.

Το θέμα είχε δημοσιεύσει και σε πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα “Ελεύθερη Θράκη” και είχαν παρουσιάσει όλα τα τοπικά ΜΜΕ.  Από τότε βεβαίως, δεν έγινε απολύτως τίποτα, παρά και τις μακέτες που είχαν παρουσιαστεί εκείνη την ημέρα, οι οποίες και έδιναν τα ακριβή χαρακτηριστικά του νέου κτιρίου.

Αυτά δεν ήταν άλλα από τα εξής:

– επρόκειτο για ένα σύγχρονο μονώροφο κτίριο, που όμως θα διατηρεί τις ιστορικές μνήμες της πόλης.

– η επιφάνειά του (760 τ.μ.), θα έχει 15 καταστήματα, βοηθητικούς χώρους και τουαλέτες.

– η δομή του κτιρίου θα είναι εσωστρεφής και με κάποια ανοίγματα προς τον δρόμο.

– οι στοές θα είναι σκεπασμένες με μεταλλικό στέγαστρο, ενώ σε κάποιο σημείο θα υπάρχει και γυάλινη οροφή για να μπαίνει το φως.

Στις μακέτες που παρουσιάστηκαν στην ημερίδα, το κτίριο ήταν βαμμένο σε χρώμα μπλε, ενώ το συνολικό κόστος για την κατασκευή του κτιρίου της Ιχθυαγοράς ανερχόταν στα 1.200.000 ευρώ.

Φαίνεται λοιπόν ότι στον δήμο Αλεξανδρούπολης τα δύσκολα και ζωτικής σημασίας έργα (όπως και το Δημοτικό Σφαγείο Φερών, για το οποίο υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες) μένουν στην άκρη.

Το σίγουρο είναι ότι οι προτεραιότητες που δίνονται σ’ αυτήν την πόλη από την δημοτική αρχή μάλλον είναι λάθος, εάν υπολογίσει κανείς και τα καθημερινά παράπονα των πολιτών για την υπάρχουσα κατάσταση.

Πηγή: elthraki.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*