Προκλητικός ο Τούρκος τραγουδιστής Σινάν Ακτσίλ σε συναυλία στην Ξάνθη με την τουρκική σημαία (ΒΙΝΤΕΟ)

Προκλητικός ο Τούρκος τραγουδιστής Σινάν Ακτσίλ σε συναυλία στην Ξάνθη με την τουρκική σημαία (ΒΙΝΤΕΟ)

Προκλητικός ο διάσημος στην Τουρκία τραγουδιστής της ποπ Σινάν Ακτσίλ, έδωσε συναυλία στο 14ο Φεστιβάλ Νεολαίας Κενταύρου Ξάνθης, ενός ορεινού χωριού στα ουσουλμανοχώρια όπου προκάλεσε κραυγές όταν άνοιξε μια τουρκική σημαία και είπε “Σήμερα εδώ είναι κόκκινα -άσπρα”.

Το θέμα μάλιστα προέβαλλαν έντονα οι τουρκικές εφημερίδες, όπως η “Sabah” για παράδειγμα,  γράφοντας βέβαια και υπερβολές για ύπαρξη 25.000 ατόμων στη συναυλία που έγινε στο γήπεδο του χωριού Κένταυρος. Προφανώς εννοούν 2.500, γιατί περισσότερος κόσμος δεν χωρούσε εκεί. Αυτό όμως έχει δευτερεύουσα σημασία. Εκείνο που πρέπει να μας απασχολήσει είναι η προκλητική ενέργεια του συγκεκριμένου Τούρκου καλλιτέχνη, που δεν ξέρουμε αν ήταν ¨αυθόρμητη” ή έγινε κατόπιν προτροπής του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στις 11 Αυγούστου και όπως γράφει το tourkikanea.gr, μεταφράζοντας τις τουρκικές εφημερίδες που αναφέρθηκαν στο συγκεκριμένο θέμα: “Ο Σινάν Ακτσίλ ανέβηκε στην σκηνή. Έδωσε συναυλία στο 14ο Φεστιβάλ Νεολαίας Κενταύρου-Ξάνθης, όπου ενθουσίασε 25.000 άτομα. Ο Ακτσίλ επί σκηνής άνοιξε τουρκική σημαία και είπε  ¨Σήμερα εδώ είναι κόκκινα-άσπρα¨.
Ο διάσημος τραγουδιστής της ποπ Σινάν Ακτσίλ, φέτος εμφανίστηκε στο Φεστιβάλ Νεολαίας Κενταύρου στην πόλη Ξάνθη της Ελλάδας. Στην συναυλία που έγινε στο στάδιο του Κενταύρου μετείχαν περισσότερα από 25 χιλιάδες άτομα.

Ο διάσημος καλλιτέχνης έσπασε ρεκόρ από πλευράς συμμετοχής στην Δυτική Θράκη. Έγινε γνωστό πως για την συναυλία του ήρθαν θαυμαστές ακόμη και από Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη και Καβάλα.

Ο Ακτσίν προκάλεσε χαμό όταν απευθυνόμενος στους θεατές είπε: ¨Καλώς ήλθατε. Σας έφερα αγάπη και έρωτα από την Τουρκία¨. Οι θαυμαστές του ανταπέδωσαν στον καλλιτέχνη με τ0ν μεγάλο τους ενθουσιασμό.

Ο διάσημος τραγουδιστής της ποπ, προκάλεσε κραυγές όταν άνοιξε μια τουρκική σημαία και είπε ¨Σήμερα εδώ είναι κόκκινα -άσπρα¨. Στο τέλος τη συναυλίας ένα μεγάλο κονβόι οχημάτων ξεπροβόδησε τον Ακτσίλ”.

Αυτά γράφουν οι Τούρκοι ότι συνέβησαν αστο χωριό Κένταυρος του ορεινού δήμου  Μύκης, όπου υπάρχουν αρκετοί που θεωρούνται… σκληροπυρηνικοί της μειονότητας. Φυσικά δεν πρέπει να μας προκαλούν καμιά εντύπωση, αφού είναι γνωστή η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων που γίνεται από το Τουρκικό Προξενείο με τους διάφορους ανθρώπους του στην μουσουλμανική μεινότητα. Εκμεταλλευόμενοι δυστυχώς την χλαρότητα, ωχαδερφισμό και την έλλειψη δυναμικής και άμεσης αντιμετώπισης όλων αυτών των φαινομένων, από την ελληνική Πολιτεία ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ και όχι φυσικά μόνο τώρα.