Διδυμότειχο: Απ΄την πόλη και το χωριό Μάνη τα δυο κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου

Διδυμότειχο: Απ΄την πόλη και το χωριό Μάνη τα δυο κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου

Απ’ την πόλη του Διδυμοτείχου και το χωριό Μάνη που βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα έξω απ’ αυτήν, προέρχονται τα δυο κρούσματα ιού του Διτικού Νείλου που υπάρχουν μέχρι αυτή την στιγμή στο νομό Έβρου. Πρόκειται για δυο γυναίκες, όχι μεγάλης ηλικίας, οι οποίες αρχιά νοσηλεύθηκαν στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και στη συνέχεια διακόμσθηκαν στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, όπου η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία. 

Τα δυο κρούσματα πάντως προκάλεσαν, όπως είναι φυσικό, κινητοποίηση στις υγεινομικές αφχές του νομού μας και γι’ αυτό χθες βράδυ έγιναν αεροψεμασμοί τόσο στην πόλη του Διδυμοτείχου, όσο και στην περιοχή του χωριού Μάνη, αφού ο ιός του Δυτικού Νείλου είναι γνωστό πως μεταδίδεται με το τσίμπημα του κουνουπιού και αφού προηγουμένως αυτό έχει τσμπήσει κάποιο ζώο ή πτηνό που τον μεταφέρει ή στην Ελλάδα ή ακόμα και κάποιον παράνομα μετανάστη.

ΔΕΙΤΕ: Συναγερμός στον Έβρο από δυο κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου

Αν και οι αρμόδιοι καθησυχάζουν πως δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο απ’ ευθείας, παρά μόνο με το τσίμπημα κουνουπιού, οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως στη Μάνη μόλις μαθεύτηκε το περιστατικό και παρ’ ότι δεν δημοσιοποιήθηκε, οι κάτοικοι ήταν φυσικό να ανησυχήσουν. Να επισημάνουμε επίσης ότι ο δήμος Διδυμοτείχου προφανώς και είναι ενήμερος του θέματος, μια και η μια ασθενής προέρχεται απ’ την πόλη και η δελύτερη απ’ το χωριό του Αντιδημάρχου Οικονομικών Τάσου Κελεσίδη.

Για αύριο έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Αθήνα, με την συμμετοχή των κατά τόπους υπευθύνων του σε όλη την χώρα και φυσικά απ’ το νομό Έβρου, αλλά και των επικεφαλής των τμημάτων Υγείας των Περιφερειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον ιό του Δυτικού Νείλου, προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση, που είναι σίγουρα αρκετά σοβαρή, μια και υπάρχουν ήδη 11 θάνατοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μας… ψεκάζουν απόψε σε Διδυμότειχο, Πόρο Φερών λόγω ιού του Διτικού Νείλου και ελονοσίας