Πεμούσης: Από λαθρομετανάστη προήλθε το κρούσμα ελονοσίας. Πρέπει να γίνεται υγειονομικός έλεγχος όσων μπαίνουν”

Πεμούσης: Από λαθρομετανάστη προήλθε το κρούσμα ελονοσίας. Πρέπει να γίνεται υγειονομικός έλεγχος όσων μπαίνουν”

Το κρούσμα ελονοσίας, για πρώτη φορά μετά το 2015, που παρουσιάστηκε στο χωριό Πόρος Φερών, όπως ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΠΡΩΤΟ το Evros-news.gr την Παρασκευή, έχει προκαλέσει όπως είναι φυσικό την ανησυχία των κατοίκων όχι μόνο του χωριού και της περιοχής, αλλά ολόκληρου του νομού Έβρου.

Μπορεί η κατάσταση της υγείας της γυναίας που προσβλήθηκε να μην εμπνέει-ευτυχώς-ανησυχία αλλά συνεχίζει να νοσηλεύεται στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, όμως ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πόρου και Φερών Σάκης Πεμούσης, με δηλώσεις του ζήτησε να γίνεται υγειονομικός έλεγχος στους παράνομους μετανάστες που εισέρχονται στην χώρα μας από την περιοχή. Αποδίδει μάλιστα το περιστατικό σε λαθρομετανάστη και την μετάδοση του με τσίμπημα κουνουπιού, αφού έτσι υποστηρίζουν οι γιατροί πως μεταδίδεται και  επεσήμανε πως λειτουργεί πλέον στον Πόρο σταθμός πρώτης καταγραφής τους και δεν υπάρχει η παραμικρή υγειονομική εξέταση τους.

“Αυτό το πρόβλημα προέρχεται καθαρά από τους λαθρομετανάστες, γιατί έχει γίνει σταθμός της αστυνομίας εδώ, στο πρώην φυλάκιο του Πόρου και γίνεται η πρώτη καταγραφή όλων των λαθρομεταναστών οι οποίοι πάνε να εισέλθουν στον ελληνικό χώρο. Βλέπουμε την αστυνομία να περνάει κατά συρροές τον κόσμο, 100 με 150 την ημέρα, μπορεί και παραπάνω. Κι όλοκ\ι αυτοί έρχονται εδώ στο φυλακιο του Πόρου για να γίνει η πρώτη τους καταγραφή και την πρώτη δακτυλοσκόπηση.

Πρέπει να υπάρχει μια υγεινονική περίθαλψη, να τους παίρνουν αίμα. να γίνεται μια πρώτη εξέταση, ένας πρώτος υγεινομικός έλεγχος. Ήταν παλιά οι Γιατροί χωρίος Σύνορα. Τώρα δεν υπάρχει κανένας. Έρχονται, τους καταγράφους χωρίς κανέναν έλεγχο υγείας, παίρνουν το χαρτί και φεύγουν να κυκλλφορούν ελε΄τυθεροι παντού στην Ελλάδα, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ>Πεμούσης μιλώντας; στην ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

Να επισημάνουμε επίσης, ότι χθες βράδυ, για δεύτερη φορά μετά την γνωστοποίηση του κρούσματος ελονοσίας στην γυναίμκα απ’ τον Πόρο, έγιναν ψεκασμοί κατά των κουνουπιών στο χωριό από τις αρμόδιες υπηρεσίες υγείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.