Εβρίτης ο 37χρονος Αρχιλοχίας που τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη χειροβομβίδας στο Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Μενιδίου

Εβρίτης ο 37χρονος Αρχιλοχίας που τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη χειροβομβίδας στο Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Μενιδίου

Από το νομό Έβρου είναι ο 37χρονος Αρχιλοχίας Μιχανικού Δ.Α, ο οποίος υπηρετεί στο Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς και τραυματίστηκε χθες Δευτέρα σοβαρά στο αριστερό του χέρι, στο Μενίδι όπου βρίσκεται η έδρα της Μονάδας ΤΕΝΞ όπως είναι περισσότερο γνωστή σε όλους.

Ο συντοπίτης μας στρατιωτικός, Εθελοντής Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) Αρχιλοχίας Μηχανικού σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΣ, κατάγεται από το χωριό Ασπρονέρι Διδυμοτείχου και μένει με την οικογένεια και τα δυο παιδιά του στην Αλεξανδρούπολη. Μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο αριστερό χέρι, δεν υπάρχει κίνδυνος για την ζωή του και νοσηλεύεται έχοντας στο πλευρό του την σύζυγο του, η οποία έφτασε αμέσως από τον Έβρο στην Αθήνα.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ για τον τραυματισμό του συμπατριώτη μας στρατιωτικού αναφέρει:
Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο Εθελοντής Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) Αρχιλοχίας Μηχανικού Δ.Α., που υπηρετεί στο Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), 37 ετών, έγγαμος με 2 τέκνα, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής αιτίες, τραυματίστηκε σοβαρά στο αριστερό χέρι, στην έδρα της Μονάδας.
O συνάδελφός μας, διατηρεί τις αισθήσεις του και διακομίστηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση.

Οι οικείοι του έχουν ενημερωθεί για το συμβάν”.

Αν και δεν έχουν διευκρινιστεί, ούτε φυσικά ανακοινωθεί οι συνθήκες της έκρηξης, όλα δείχνουν ότι μάλλον έγινε έκρηξη του πυροκροτητή και όχι της ίδιας της χειροβομβίδας, γιατί αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, ο τραυματισμός του Δ.Α, που θεωρείται και είναι από τα έμπειρα στελέχη των ΤΕΝΞ μια και υπηρετεί εκεί πάνω από 15 χρόνια, θα ήταν πολύ σοβαρότερος.

Αν και το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα υπηρετεί στην Αλεξανδρούπολη, για κάποια χρονικά διαστήματα πήγαινε στην Αθήνα, στην έδρα του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς που βρίσκεια στο Μενίδι, για εκπαίδευση και ενημέρωση. Η είδηση πως δεν υπάρχει κίνδυνος για την ζωή του, έγινε δεκτή με ιδιαίτερη ανακούφιση όχι μόνο στην οικογένεια του, αλλά και σε συγγενείς, φίλους, συγχωριανούς και συναδέρφους, αφού ο 37χρονος Αρχιλοχίας είναι ιδιαίτερα αγαπητός σε όσους τον γνωρίζουν.

Όλοι εμείς εδώ στο Evros-news.gr ευχόμαστε ολόψυχα περαστικ, ταχεία ανάρρωση, σιδερένιος και γρήγορα κοντά στην οικογένεια του στον άτυχο στρατιωτικό μας.