Αφιέρωμα στη γαστρονομία της Αλεξανδρούπολης απ’ τον τουρκικό Τύπο

Αφιέρωμα στη γαστρονομία της Αλεξανδρούπολης απ’ τον τουρκικό Τύπο

Προτάσεις για «ένα μακρύ Σαββατοκύριακο» με επιλογές για νόστιμο φαγητό δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα «Vatan» – «Αυτή η παραθαλάσσια πόλη σε μισή ώρα από τα σύνορα μας είναι γεμάτη με τουρίστες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Συνεχίζονται τα αφιερώματα στον τουρκικό τύπο που παρουσιάζουν την Αλεξανδρούπολη ως έναν κορυφαίο προορισμό με πολλές επιλογές για φαγητό, διασκέδαση και αναψυχή. Αυτή τη φορά, ένα από τα πιο γνωστά lifestyle έντυπα της Κωνσταντινούπολης, το Vatan, με πάνω από 640.000 likesστο facebook, προτείνει σε άρθρο του TeomanHünal μία σειρά γαστρονομικών επιλογών, για όλα τα γούστα που μπορεί να απολαύσει κανείς στην Αλεξανδρούπολη.

Η πρωτεύουσα του Έβρου παρουσιάζεται ως ιδανική λύση για μία κοντινή απόδραση, για ένα «longweekend», αφού, όπως αναφέρεται, βρίσκεται τόσο κοντά στα σύνορα και στην Κωνσταντινούπολη. Ο δημοσιογράφος αναφέρεται εν συντομία στην ιστορία της πόλης που κάποτε ήταν ένα ψαροχώρι και σήμερα είναι γεμάτη τουρίστες, με έντονη νυχτερινή ζωή και πολλά καταστήματα, στα οποία ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει νόστιμα εδέσματα, για τα οποία είναι ξακουστή η Ελλάδα.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο ούζο και στους ξακουστούς μεζέδες που το συνοδεύουν. Ο αρθρογράφος προτείνει κάποια γνωστά εστιατόρια της Αλεξανδρούπολης,  στα οποία ο επισκέπτης μπορεί να βρει «μια τεράστια ελληνική σαλάτα, καραβίδες, αγγούρι, σαλάτα μελιτζάνας, τυρί, καλαμάρι, χταπόδι και κλασικά γεύματα, ιδανικά για το ηλιοβασίλεμα». Από την επίσκεψή του σε άλλο εστιατόριο με θαλασσινά, ο δημοσιογράφος δηλώνει εντυπωσιασμένος από  τα πιάτα με καλαμάρι και μπακαλιάρο, τα οποία συγκρίνει ακόμη και τον χαβιάρι.

Ελκυστική θεωρείται και η αιγαιοπελαγίτικη αισθητική σε κάποιες ταβέρνες, ενώ δεν θα μπορούσε να μην γίνει αναφορά και στην εντυπωσιακή θέα στη  θάλασσα και στο νησί της Σαμοθράκης, που προσφέρουν πολλά καταστήματα. Πέρα από τις ταβέρνες με τα θαλασσινά, ο δημοσιογράφος επισκέφθηκε και πιο … εναλλακτικά και μοντέρνα μέρη για φαγητό και ποτό.

Στην Αλεξανδρούπολη, όπως αναφέρει, υπάρχουν επιλογές για τους λάτρεις του  κρασιού και του καλού κρέατος, ενώ στο μενού ενός καταστήματος «αλίευσε» και πιάτα με ονόματα τουρκικών περιοχών. Φυσικά, αναφορές υπάρχουν και σε παραδοσιακά εστιατόρια της Αλεξανδρούπολης, στα οποία μπορεί ο επισκέπτης να γευτεί πιάτα όπως μουσακάς, παστίτσιο, κεφτεδάκια, με συνοδεία γνωστής τοπικής μπύρας, ενώ για πρωινό προτείνεται τι άλλο, από την κλασική μπουγάτσα!

Πηγή: gnomionline.gr