Αποχαρακτήρισε από δυσπρόσιτα τρία σχολεία του δήμου Ορεστιάδας το υπουργείο Παιδείας

Αποχαρακτήρισε από δυσπρόσιτα τρία σχολεία του δήμου Ορεστιάδας το υπουργείο Παιδείας

Τον αποχαρακτηρισμό από δυσπρόσιτα τριών ακριτικών σχολείων του Έβρου και συγκεκριμένα του δήμου Ορεστιάδας από το υπουργείο Παιδείας, καταγγέλει η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης “Δήμος Ορεστιάδας Τόπος Να Ζω” Μαρία Γκουγκουσκίδου.

Πρόκειται για το Γυμνάσιο και Λύκειο Νέας Βύσσας και το Γυμνάσιο Ριζίων, για τα οποία όπως επισημαίνει:

“Λίγες μόνο μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς μαθαίνουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας, με μια αιφνιδιαστική απόφασή του σχετικά με την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων, αποχαρακτηρίζει από δυσπρόσιτες, μεταξύ άλλων, τρεις σχολικές μονάδες του Δήμου Ορεστιάδας.

Πρόκειται για το Γυμνάσιο Ν. Βύσσας, το Λύκειο Ν. Βύσσας και το Γυμνάσιο Ριζίων, για σχολικές μονάδες δηλαδή που εδρεύουν σε απομακρυσμένα χωριά του Δήμου μας και στα οποία ο χαρακτηρισμός τους ως δυσπρόσιτων και η διπλή μοριοδότηση που αυτός συνεπάγεται αποτελούν όρο εκ των ων ουκ άνευ για τη στελέχωσή τους με εκπαιδευτικό προσωπικό και επομένως για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης, η οποία δείχνει ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις λαμβάνονται από ανθρώπους που είτε δεν γνωρίζουν είτε αδιαφορούν για τους τόπους και τους ανθρώπους που αυτές αφορούν, γιατί αν δεν είναι δυσπρόσιτα χωριά η Ν. Βύσσα και τα Ρίζια, αν δεν είναι δυσπρόσιτα τα σχολεία που εδρεύουν στη Ν. Βύσσα και στα Ρίζια, τότε ποια είναι;

Είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί στο Δήμο Ορεστιάδας ένα κοινό μέτωπο δράσης από την τοπική αυτοδιοίκηση, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, τους μαθητές και γενικά όλους τους φορείς του Δήμου, το οποίο να ασκήσει έντονη πίεση με κάθε μέσο ώστε η απόφαση αυτή του Υπουργείου Παιδείας να ανακληθεί.

Δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε μια τόσο άδικη απόφαση για τις σχολικές μονάδες του τόπου μας, η οποία θα οδηγήσει σε υποστελέχωσή τους, σε υποβάθμιση του εκπαιδευτικού τους έργου και σταδιακά στο κλείσιμό τους”.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*