Καλά που υπάρχουν και οι ΔΩΡΕΕΣ στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης. Ανακαινίζονται θάλαμοι της Ογκολογικής Κλινικής

Καλά που υπάρχουν και οι ΔΩΡΕΕΣ στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης. Ανακαινίζονται θάλαμοι της Ογκολογικής Κλινικής

Καλά που υπάρχουν και οι ΔΩΡΕΕΣ Ιδρυμάτων, Συλλόγων ή απλών ανθρώπων και βελτιώνονται κάποια πράγματα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, αφού η κρατική χρηματοδότηση είναι… άφαντη.

Τελευταίο παράδειγμα η ανακαίνιση τριών θαλάμων της Ογκολογικής Κλινικής, με δωρεά του Συλλόγου Πετρωτιωτών Στουτγάρδης Γερμανίας, ύστερα από αίτημα του Συλλόγου καρκινοπαθών και Φίλων Έβρου «Συνεχί-ΖΩ». Στόχος, να προσφέρουν χώρους ποιοτικούς και από πλευράς λειτουργικότητας και από πλευράς αισθητικής στους ασθενείς που νοσηλεύονται στον 3ο όροφο στην Α΄ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου.

Προηγήθηκε πέρυσι τον Ιούλιο η εγκατάσταση του νέου, σύγχρονου γραμμικού επιταχυντή που απέκτησε το ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, χάρις στην ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Αλλά και φέτος τον Απρίλιο ανακοινώθηκε ότι το Νοσοκομείο προχωρά στη ριζική ανακαίνιση της μονάδας τεχνητού νεφρού, μετά τη δωρεά ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ από Έλληνα του εξωτερικού, ο οποίος επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος.

Παρά τις κυβερνητικές δηλώσεις και διακηρύξεις λοιπόν, τις ανακοινώσεις και δηλώσεις του Διοικητή Δημήτρη Αδαμίδη (ή ΕΔΕμίδη όπως τον αποκαλούν οι εργαζόμενοι αφού συνεχώς παρταγγέλνει ΕΔΕ για το παραμικρό), χρήματα από κρατική χρηματοδότηση δεν υπάρχουν. Η έλλειψη χρηματοδότησης από την Κυβέρνηση, ιδιαίτερα για την βελτίωση των εγκαταστάσεων και την προμήθεια αναωσίμων είναι δεδομένη, όσο και αν προσπαθεί να την κρύψει ο κ.Αδαμίδης και ευτυχώς που οι ΔΩΡΕΕΣ ιδιωτών, ιδρυμάτων και συλλόγων έρχονται να καλύψουν τα τεράστια κενά.

Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Έβρου:

Στο… κόκκινο λειτουργεί η Ογκολογική Κλινική

Παραμένει φυσικά και το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού και είναι αυτό που ανησυχεί πολύ σοβαρά τον Σύλλογο Καρκινοπαθών καθώς όπως επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Αναστασία Σπυρίδου, τονίζοντας ότι « κλινική αυτήν την στιγμή λειτουργεί στο κόκκινο.»

«Τα περιστατικά αυξάνονται συνεχώς ,αυτό σημαίνει πως ενώ η ογκολογική είχε χαρακτηρισμένα οκτώ κρεβάτια από τον Οργανισμό αυτήν την στιγμή να μην φτάνουν ούτε τα δεκαέξι(16) ,ούτε τα εικοσιτέσερα (24) εξηγεί η κ. Σπυρίδου και διευκρινίζει πως «η κλινική έχει τουλάχιστον 16 θεραπείες την ημέρα ,νούμερο εκρηκτικό για την δύναμη της Κλινικής. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.»

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας