ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Συναυλία Γ.Πάριου με 14.350 ευρώ ο δήμος Χίου, με 45.000 ευρώ (ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ) ο δήμος Αλεξανδρούπολης!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Συναυλία Γ.Πάριου με 14.350 ευρώ ο δήμος Χίου, με 45.000 ευρώ (ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ) ο δήμος Αλεξανδρούπολης!!!

Πολλά ερωτηματικά που ζητούν απαντήσεις από τον Πρόεδρο της ΤΙΕΔΑ Τριαντάφυλλο Αρβανιτίδη και τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, δημιουργούνται από την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ που κάνει σήμερα το Evros-news.gr. Αφορά την εμφάνιση του κορυφαίου τραγουδιστή Γιάννη Πάριου στην φετινή Γιορτή Κρασιού, την περασμένη Δευτέρα.

Κι αυτό γιατί τον ίδιο μήνα και συγκεκριμένα στις 9 Αυγούστου, ο Πάριος εμφανίστηκε σε συναυλία που διοργάνωσε ο δήμος Χίου μέσω του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ &ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ,  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ στο Δημοτικό στάδιο Χίου και όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, κόστισε συνολικά μόλις 14.350 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ  ΣΤΗ ΧΙΟ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΧΙΟ

Περίπου 20 ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα την Δευτέρα 27 Αυγούστου, ο τροβαδούρος του έρωτα εμφανίστηκε στην Γιορτή Κρασιού της Αλεξανδρούπολης και η παρουσία του κόστισε την ΤΙΕΔΑ περισσότερες από 40.000 ευρώ. Συγκεκριμένα και με βάση τα έγγραφα που αναρτήθηκαν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, η ΤΙΕΔΑ κατέβαλλε στην  εταιρεία που εκπροσώπησε τον Γιάννη Πάριο, το ποσό των 39.680 ευρώ.

Αν μάλιστα προσθέσουμε σε αυτά και τα έξοδα διαμονής και διατροφής του καταξιωμένου καλλιτέχνη και της 10μελούς ορχήστρας του, αλλά και την ηχητική κάλυψη της συναυλίας την οποία επιβαρύνθηκε η ΤΙΕΔΑ (ενώ στην Χίο η εταιρεία που τον εκπροσώπησε) τότε φτάνουμε σε ένα ποσό που αγγίζει τις 45.000 ευρώ στην Αλεξανδρούπολη. ΤΑ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

Αλεξανδρούπολη: ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΤΙΕΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΠΑΡΙΟ

 1) ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΙΟ

2) ΠΑΡΙΟΣ-ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ

Οπότε προκύπτουν μια σειρά σοβαρά ερωτήματα που απαιτούν απάντηση. Τόσο από τον Πρόεδρο της ΤΙΕΔΑ Τριαντάφυλλο Αρβανιτίδη, αλλά και απ’ τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος τον διόρισε και τον στηρίζει παρά την αποτυχημένη κατά γενική ομολογία θητεία του.

  1. Η διαφορά των 25.000 ευρώ στο κόστος της συναυλίας του Γιάννη Πάριου στην Χίο αρχές Αυγούστου και στην Αλεξανδρούπολη τέλη του μήνα, πως δικαιολογείται;
  2. Η διαφορά αυτή μάλιστα ανέρχεται στις 30.000 ευρώ, αν υπολογίσουμε ότι για την συναυλία στο νησί του βορείου Αιγαίου αναφέρεται ξεκάθαρα πως η ηχητική κάλυψη επιβαρύνει την εταιρεία που τον εκπροσωπεί και όχι το Νομικό Πρόσωπο του δήμου Χίου. Στην Αλεξανδρούπολη το συνολικό ποσό που πλήρωσε η ΤΙΕΔΑ για την ηχητική κάλυψη των 7 ημερών της Γιορτής Κρασιοού ήταν 20.000 ευρώ. Μέσο όρο δηλαδή 3.000 ευρώ την βραδιά.
  3. Για την διαμονή των 19 ατόμων που μαζί με τον Πάριο αποτέλεσαν την ορχήστρα και τους τεχνικούς, ο δήμος Χίου πλήρωσε 1.000 ευρώ περίπου. Αν υπολογίσουμε το ίδιο ποσό και για την Αλεξανδρούπολη, φτάνουμε στις 3.000+1.000=4.000 επιπλέον χρήματα.
  4. Στην συμφωνία της ΤΙΕΔΑ με την εταιρεία που εκπροσώπησε τον Γ.Πάριο, τα έξοδα διαμονής και η ηχητική κάλυψη επιβάρυναν την πρώτη, οπότε  39.680+4.000=43.680 ευρώ. Βάλτε και περίπου 700 ευρώ που κόστισε η διατροφή στην Χίο, ένα αντίστοιχο ποσό και στην πόλη μας, φτάνουμε κοντά στις 45.000 ευρώ. 
  5. Πως δικαιολογείται λοιπόν αυτή η ΧΑΩΔΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑ των 25.000 έως 30.000 ευρώ ανάμεσα στις δυο εκδηλώσεις, είναι το ΑΜΕΙΛΙΚΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ που ζητάει απάντηση από δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και ΤΙΕΔΑ.
  6. Υπάρχει και κάτι ακόμα.  Αξίζει να διαβάσει κανείς την ανάρτηση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ που υπάρχει από τον δήμο Χίου και τις δύο αναρτήσεις της ΤΙΕΔΑ του δήμου Αλεξανδρούπολης. Θα διαπιστώσει ότι υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ στον τρόπο λειτουργίας, διαφάνειας και αναλυτικής ενημέρωσης των δημοτών και του κόσμου γενικότερα. Το Νομικό Πρόσωπο του δήμου Χίου έχει με λεπτομερή αναφορά ανάλυση όλων των εξόδων.
  7. Πόσα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια πληρώθηκαν, πόσο κόστισε το καθένα, αλλά και πόσα δωμάτια στο ξενοδοχεία “κλείστηκαν” και με πόσα χρήματα το καθένα και συνολικά. Επίσης τί ακριβώς πληρώθηκε στην εταιρεία και τον εκπρόσωπο του δημοφιλούς τραγουδιστή, στον ίδιο, στην διαφημιστική προβολή της εκδήλωσης.
  8. Μιλάμε για την ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ από την πλευρά του δήμου Χίου, ενώ στην ΤΙΕΔΑ γενικόλογες αναφορές. 
  9. Πως γίνεται λοιπόν μια συναυλία και μάλιστα σε ανοιχτό χώρο, το γήπεδο της Χίου που προφανώς χωράει πολύ περισσότερο κόσμο, να κοστίζει στον δημότη του νησιού περίπου 15.000 ευρώ και στον δημότη της Αλεξανδρούπολης σχεδόν ΤΑ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ;

Με 14.350 ευρώ ο Πάριος στην Χίο, με πάνω

από 20.000 ευρώ Ρόκκος και Φουρέιτα σε Αλεξανδρούπολη

Υπάρχουν όμως και άλλα ερωτήματα. Πως γίνεται στους Χιώτες να κόστισε 14.350 ευρώ ο κορυφαίος Γιάννης Πάριος κιαι στην Γιορτή Κρασιού της Αλεξανδρούπολης, να στοίχισαν πάνω από 20.000 ευρώ η καθεμιά εμφάνιση του Στέλιου Ρόκκου και της Ελένης Φουρέιρα. Πως γίνεται οι επικεφαλείς του Νομικού Προσώπου ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ &ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ,  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ του δήμου Χίου να διαχειρίζονται τόσο έξυπνα και αποτελεσματικά τα χρήματα των δημοτών και στην Αλεξανδρούπολη κάποιοι να τα σκοροπούν παριστάνοντας τους… χουβαρντάδες;

Το Evros-news.gr θα φιλοξενήσει ευχαρίστως κάθε απάντηση, διευκρίνιση ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να δώσει απαντήσεις και να ρίξει… φως στην συγκεκριμένη υπόθεση, από την ΤΙΕΔΑ, τον δήμο ή οποιονδήποτε άλλο πιστεύει πως έχει κάτι να πει για το συγκεκριμένο ζήτημα.