Ρουσφέτια στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ

Ρουσφέτια στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ

Ρουσφέτια στο Κέντρο Υγείας της Ορεστιάδας καταγγέλει με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), όπου αναφέρεται σε όσα συμβαίνουν σε διάφορα Κ.Υ της χώρας με τίτλο: “Κέντρα Υγείας σε Αποδιοργάνωση”.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:
“Τα ρουσφέτια όμως ρουσφέτια. Τοποθετήθηκε Νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας με απόσπαση λόγω συνυπηρέτησης με ένστολο σύζυγο χωρίς να έχουν ανάγκη από Νοσηλευτικό Προσωπικό. Μάλιστα ο σύζυγος ένστολος υπηρετεί σε Στρατιωτική Μονάδα της περιφέρειας Διδυμοτείχου στην οποία βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου που στενάζει από τις ελλείψεις Νοσηλευτικού Προσωπικού, με δεκάδες σχετικές καταγγελίες από την ΠΟΕΔΗΝ.
Χαρακτηριστική είναι η επιστολή του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας και του Σωματείου Εργαζομένων. Ο Διευθυντής Ιατρός του Κ.Υ. Ορεστιάδας ζητάει μάλιστα να μην ικανοποιούνται αιτήματα αποσπάσεων Νοσηλευτικού Προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας, διότι το υπάρχον προσωπικό καλύπτει τις ανάγκες.
Μάλιστα ζητάει οι Νοσηλεύτριες που αποσπώνται από εδώ και στο εξής για συνυπηρέτηση με ένστολο σύζυγο να τοποθετούνται στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και όχι στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας όπως έχει το δικαίωμα εκ του νόμου ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ”.