Οι Αλεβίτες στο χωριό Γονικό Σουφλίου… γύρισαν την πλάτη στους υποστηρικτές του Τουρκικού Προξενείου

Ένα ακόμη “επεισόδιο” στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους υποστηρικτές του Τουρκικού Πφροξενείου Κομοτηνής, που είναι σουνίτες (και ελάχιστοι αλεβίτες) και στην μεγάλη πλειοψηφία των Αλεβιτών, σημειώθηκε στο χωριό Γονικό Σουφλίου.

Όπως αναφέρουν τα tourkikanea.gr, οι Αλεβίτες της περιοχής θέλουν να διαφυλλάξουν ανόθευτη την πίστη τους, αλλά αυτό δεν αρέσει στο Τουρκικό Προξενείο, που προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τον γνωστό σύλλογο “Χίλια”. Μόνο που οι κάτοικοι των χωριών του ορεινού όγκου τους έχουν γυρίσει πλέον την πλάτη. Μετά την περιφρούρηση του χώρου όπου διεξήχθησαν αρχές Αυγούστου οι γνωστές εκδηλώσεις πάλης με το λάδι και την απαγόρευση στο σύλλογο “Χίλια” να διοργανώσει και αυτός εκδηλώσεις μια και δεν είχε την σχετική άδεια, οι πιστοί στο χωριό Γονικό, σε 4 από αυτούς… γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη.

Όπως αναφέρεται, ο Καμίλ Σιτζάκ Εμίν έγραψε στο facebook ότι: Μετά από την προσευχή του Μπαϊραμιού, περίμεναν μέσα στο τζαμί, ώστε τα συγκεκριμένα 4 άτομα να βγούνε και να πάνε στο σπίτι τους, δίχως επεισόδια. Αλλά αυτά τα 4 άτομα βγήκαν στην αυλή του τζαμιού και περίμεναν να βγούνε οι πιστοί. Τότε ένας εξ αυτών που ήταν στο τζαμί, βγαίνει και τους λέει πως “οι χωρικοί δεν θέλουν να γιορτάσουν μαζί σας, για αυτό περιμένουν μέσα στο τζαμί να φύγετε εσείς”. Αυτοί οι 4 όμως άρχισαν να εκτοξεύουν βρισιές προς τους χωρικούς λέγοντας τους “είστε άνθρωποι των γκιαούρηδων, είστε άνθρωποι των παπάδων” .


Είναι αληθές αυτό; Εγώ φυσικά δεν βρισκόμουν εκεί. Αυτά είναι που μου περιέγραψαν. Φυσικά ο Θεός να μην δώσει σε κανέναν να μην τον θέλουν οι χωρικοί του στον εορτασμό. Και το ότι ο σύλλογος Χίλια έβγαλε ανακοίνωση-καταγγελία για αυτά τα 4 άτομα που αποτελούν μειονότητα στην περιοχή, επιβεβαιώνει πως και ο σύλλογος στην περιοχή εκεί έχει καταστεί μειονότητα.
Από την άλλη εντύπωση προκαλεί πως οι περισσότερες από τις ανακοινώσεις που κάνει ο σύλλογος τον τελευταίο καιρό, έχουν πολιτικό και θρησκευτικό περιεχόμενο. Άραγε πολιτικοποιήθηκε μήπως ο σύλλογος Χίλια ή έγινε θρησκευτικός σύλλογος”;

Πηγή: tourkikanea.gr