Δήμος Αλεξανδρούπολης κατά Evros-news.gr για Πάριο: Η “Τρικυμία εν ποτηρίω” και η… τρικυμία εν κρανίω

Δήμος Αλεξανδρούπολης κατά Evros-news.gr για Πάριο: Η “Τρικυμία εν ποτηρίω” και η… τρικυμία εν κρανίω

Μια εβδομάδα μετά την πραγματοποίηση της συναυλίας του Γιάννη Πάριου στο πλαίσιο της Γιορτής Κρασιού και τέσσερις ημέρες μετά το ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ του Evros-news.gr, για το ΤΡΙΠΛΑΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ της σε σχέση με αντίστοιχη εκδήλωση του ίδιου καλλιτέχνη στη Χίο από αντίστοιχη Δημοτική Επιχείρηση, ο δήμος Αλεξανδρούπολης εξέδωσε ανακοίνωση. Στρέφεται εναντίον του Evros-news.gr και του δημοτικού συμβούλου Παύλου Μιχαηλίδη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΝΑ.Σ.Α. 

Με τίτλο: “Τρικυμία εν ποτηρίω”, η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του δήμου Αλεξανδρούπολης τονίζει: 

“Με ανακοίνωσή του ο δημοτικός Σύμβουλος Αλεξανδρούπολης κ. Παύλος Μιχαηλίδης και με ανάλογη εναρμονισμένη στάση το site Evros News εγκαλούν τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και την ΤΙΕΔΑ σχετικά με το κόστος της συναυλίας του Γιάννη Πάριου στη «Γιορτή Κρασιού 2018». Τα κείμενά τους ξεχειλίζουν από σκανδαλολογία εν είδη ερωτημάτων και «προβληματισμών»  για τη «συνετή» διαχείριση  των οικονομικών της «Γιορτής Κρασιού».

ΟΙ φανεροί και αφανείς πρωταγωνιστές της απόπειρας προσβολής της τιμής και υπόληψης των διοικήσεων του Δήμου και της ΤΙΕΔΑ υιοθετούν την εύκολη οδό της διασποράς τυχάρπαστων και  επιφανειακών ερωτημάτων που έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με τη λογική, την έρευνα και την τεκμηρίωση των στοιχείων.

Υπάρχει ένας καλόπιστος πολίτης και δημοσιογράφος, που έχει γνώση της αγοράς των συναυλιών, που πιστεύει ότι ο Γιάννης Πάριος έλαβε ως αμοιβή για τη συναυλία του στη Χίο το ποσό των 2.500 ευρώ; Αν δεν έκανε φιλανθρωπία και εθελοντική προσφορά της αμοιβής του ή δεν καλύφθηκε αυτή από χορηγία, είναι πραγματικά αξιοπερίεργο το ύψος της αμοιβής. Πριν δημοσιοποιήσουν την «αγωνία» τους, οι ανησυχούντες έκαναν έρευνα σε βάθος για να καταγράψουν ποιο είναι το σύνηθες ύψος κόστους μιας συναυλίας του μεγέθους του Γιάννη Πάριου και πώς καλύφθηκε αυτό στην περίπτωση της Χίου; Η ΤΙΕΔΑ σε πλήρη εναρμόνιση με τους κανόνες της διαφάνειας ανήρτησε στη «Διαύγεια» τις σχετικές συμβάσεις και συμφωνητικά που προβλέπει ο νόμος. Είναι αυτονόητο και φυσικό ότι στο κόστος προστίθενται οι δαπάνες φιλοξενίας του σχήματος. Θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά;

Απευθύνουμε τέλος, πρόσκληση στον κ. Παύλο Μιχαηλίδη και τους συνοδοιπόρους του να κάνουν διερεύνηση για το ύψος της αμοιβής και του συνολικού κόστους συναυλίας καλλιτεχνών της  εμβέλειας και της φήμης του κ. Γιάννη Πάριου, τον κορυφαίο τραγουδιστή όπως και τον αποκαλεί το Evros news, ή της Πάολα, της οποίας η αμοιβή στον Άρδα ήταν του ίδιου μεγέθους, και αν κατορθώσουν να τις συμφωνήσουν στο ποσό των 14.350 ευρώ ας βοηθήσουν ώστε να τις κλείσουμε άμεσα για την προσεχή «Γιορτή Κρασιού». Θα εκτιμήσουμε ιδιαίτερα την προσφορά τους. Σε αντίθετη περίπτωση  για μια ακόμη φορά στο δημόσιο λόγο τους κυριαρχεί ο λαϊκισμός και ο δόλος”.

ΔΕΙΤΕ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Συναυλία Γ.Πάριου με 14.350 ευρώ ο δήμος Χίου, με 45.000 ευρώ (ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ) ο δήμος Αλεξανδρούπολης!!!

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ EVROS-NEWS.GR σε όσα υποστηρίζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης

Κατ’ αρχάς, χαιρόμαστε που έστω και με καθυστερημένα αντανακλαστικά, η δημοτική αρχή του δήμου Αλεξανδρούπολης πήρε θέση και απάντησε στο ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ, εμπεριστατωμένο και πλήρως τεκμηριωμένο ρεπορτάζ του Evros-news.gr, για το κόστος της συναυλίας του Γιάννη Πάριου. Το οποίο στην Γιορτή Κραιού Αλεξανδρούπολης, έφτασε (μπορεί και να ξεπέρασε τελικά σύμφωνα με άλλους υπολογισμούς) τις 45.000 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη συναυλία του και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερο και πιο ανοιχτό χώρο, το γήπεδο της Χίου, κόστισε 14.350 ευρώ.

Πάμε λοιπόν να απαντήσουμε ένα προς ένα όσα μας καταλογίζει και μας κατηγορεί η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής. Όσον αφορά τον δημοτικό σύμβουλο Παύλο Μιχαηλίδη που επίσης αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι δικό του θέμα να απαντήσει και δεν αφορά την ιστοσελίδα μας.

  1. Χαιρόμαστε για τον τίτλο “Τρικυμία εν ποτηρίω”. Μια και μιλάμε για τον Γιάννη Πάριο, όταν το ποτήρι περιέχει ουϊσκάκι με πάγο (γιατί πως αλλιώς να ακούσεις τον τραγουδιστή του έρωτα, με… σουβλάκι;), είναι καλό να υπάρχει… τρικυμία για να λιώνουν τα παγάκια και να απολαμβάνεις πιο ευχάριστα το γνωστό τραγούδι του “Πιο καλή η μοναξιά”. Κάτι σαν τις… μοναξιές (από πλευράς προσέλευσης κόσμου) που ένοιωθαν ο Πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης και οι συνεργάτες του, αφού δεν πήγε όσος κόσμος περίμεναν και στις τρεις συναυλίες, όπως παραδέχθηκε μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του Δημήτρη Κολιού.
  2. Χαρακτηρίζονται τυχάρπαστα και  επιφανειακά τα ερωτήματα μας, που έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με τη λογική, την έρευνα και την τεκμηρίωση των στοιχείων. Τα ερωτήματα μας όμως είναι ξεκάθαρα, απόλυτα τεκμηριωμένα, αφού δημιοσιεύσαμε τις δυο αποφάσεις από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ για το κόστος των δύο εκδηλώσεων, που προφανώς βρήκαμε μετά από έρευνα. Πρόκειται λοιπόν και στις δυο περιπτώσεις για Δημοτικές Επιχειρήσεις, την ΤΙΕΔΑ (Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση Δήμου Αλεξανδρούπολης) για την Αλεξανδρούπολη και το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ &ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ,  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ του δήμου Χίου στη δεύτερη.
  3. Από τις δύο αποφάσεις που αναρτήθηκαν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, φαίνονται τα ποσά που βγήκαν από τα ταμεία των συγκεκριμένων Δημοτικών Επιχειρήσεων ή φορέων, για τις δυο συναυλίες. Στην Χίο λοιπόν δόθηκαν 14.350 ευρώ από τα χρήματα των δημοτών και στην Αλεξανδρούπολη περίπου 45.000 ευρώ.
  4.  Η ανακοίνωση αφήνει ξεκάθαρες αιχμές και υπονοούμενα για το συνολικό κόστος της συναυλίας του Γιάννη Πάριου στην Χίο. Όπως αναφέρει: “Υπάρχει ένας καλόπιστος πολίτης και δημοσιογράφος, που έχει γνώση της αγοράς των συναυλιών, που πιστεύει ότι ο Γιάννης Πάριος έλαβε ως αμοιβή για τη συναυλία του στη Χίο το ποσό των 2.500 ευρώ; Αν δεν έκανε φιλανθρωπία και εθελοντική προσφορά της αμοιβής του ή δεν καλύφθηκε αυτή από χορηγία, είναι πραγματικά αξιοπερίεργο το ύψος της αμοιβής. Πριν δημοσιοποιήσουν την «αγωνία» τους, οι ανησυχούντες έκαναν έρευνα σε βάθος για να καταγράψουν ποιο είναι το σύνηθες ύψος κόστους μιας συναυλίας του μεγέθους του Γιάννη Πάριου και πώς καλύφθηκε αυτό στην περίπτωση της Χίου”;
  5. Μάλιστα ο κ.Αρβανιτίδης στις ραδιοφωνικές του δηλώσεις το… χόντρυνε ακόμα περισσότερο μιλώντας στον MAXIMUM FM το πρωί και είπε: “Επειδή είμαστε δημοτική επιχείρηση, δήμος, δημόσιο, πρέπει μέχρι και το τελευταίο ευρώ να το δικαιολογήσουμε με το τιμολόγιο. Αυτό σημαίνει ότι αυξάνεται η φορολογία, αυξάνεται το κόστος της εκδήλωσης”. Μα και στην απόφαση του δήμου Χίου αναφέρονται και μάλιστα πολύ λεπτομερώς-ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ- θα λέγαμε για δήμο, πόσα κόστισε κάθε προμήθεια ή συμφωνία, μαζί φυσικά με τον ανάλογο ΦΠΑ. Αντίθετα, σε αυτή της ΤΙΕΔΑ δεν υπάρχει η ίδια αναλυτική αναφορά.
  6. Δήλωσε επίσης ο κ.Αρβανιτίδης: “Θα μπορούσε να γίνει μία… κομπίνα, με την καλή έννοια της λέξης κομπίνα (υπάρχει όπως μάθαμε και η καλή κομπίνα κατά τον Πρόεδρο της ΤΙΕΔΑ), δηλαδή να δώσουν κάποιοι χορηγοί χρήματα και εμείς να ανεβάσουμε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ ένα τιμολόγιο 15 χιλιάρικα”. Γιατί λοιπόν δεν βρήκατε χορηγούς, ώστε να μειωθεί το κόστος και να μην το πληρώσουν οι δημότες της Αλεξανδρούπολης το επιπλέον κόστος των 30.000 ευρώ κ.Αρβανιτίδη;
  7. Είπε κάτι ακόμα πιο… βαρύ ο Πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης: “Δεν ξέρω τί συμφωνία κάναμε για τη συναυλία του Πάριου στο γήπεδο και κόστισε λιγότερο. Μπορεί να την οργάνωσε ένας ιδιώτης όπως οργανώσανε εδώ την συμφωνία με τον Μαζωνάκη και τί συμφωνία κάνανε πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά απ’ τα τραπέζια, αυτό είναι δικό τους θέμα και εμένα δεν με αφορά”. ΠΡΩΤΟΝ, τη συναυλία στο γήπεδο της Χίου, η οποία και κόστισε 14.350 ευρώ δεν την οργάνωσε ιδιώτης, αλλά το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ &ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ,  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ του δήμου Χίου και ΔΕΥΤΕΡΟΝ, άφησε ξεκάθαρα υπονοοούμενα ότι αυτοί που οργάνωσαν τη συναλία στο γήπεδο Αλεξανδρούπολης με τους Μαζωνάκη και τον συντοπίτη μας Μιχάλη STAVENTO μπορεί να έκαναν συμφωνία… κάτω απ’ το τραπέζι. 
  8. Στο τέλος, η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής καλεί το Evros-news.gr να κάνουμε όπως τονίζει… “διερεύνηση για το ύψος της αμοιβής και του συνολικού κόστους συναυλίας καλλιτεχνών της  εμβέλειας και της φήμης του κ. Γιάννη Πάριου, τον κορυφαίο τραγουδιστή όπως και τον αποκαλεί το Evros news, ή της Πάολα, της οποίας η αμοιβή στον Άρδα ήταν του ίδιου μεγέθους, και αν κατορθώσουν να τις συμφωνήσουν στο ποσό των 14.350 ευρώ ας βοηθήσουν ώστε να τις κλείσουμε άμεσα για την προσεχή «Γιορτή Κρασιού». Θα εκτιμήσουμε ιδιαίτερα την προσφορά τους”.
  9. Να ενημερώσουμε λοιπόν τους συντάκτες της ανακοίνωσης και τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη μαζί με τον Πρόεδρο της ΤΙΕΔΑ Τριαντάφυλλο Αρβανιτίδη, πως αν κάνουν τον κόπο να ρωτήσουν στο… γειτονικό Τυχερό, όπου πριν από την Γιορτή Κρασιού βρέθηκαν καλλιτέχνες ανάλογου βεληνεκούς, όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, η Νατάσα Μποφίλιου και η Ελένη Τσαλιγοπούλου, θα πληροφορηθούν ότι κανένας από αυτούς, μα κανένας, δεν κόστισε πάνω από 10.000 ευρώ. Το επαναλαμβάνουμε, δεν πήρε κανένας τους πάνω από 10.000 ευρώ. 
  10. Ας απευθυνθούν λοιπόν στους ανθρώπους οι οποίοι οργανώνουν την Γιορτή νεολαίας Τυχερού, χωρίς ούτε ευρώ από τα ταμεία του δήμου Σουφλίου και να πάρουν… μαθήματα. Δεν χρειάζεται να τους τα δώσουμε εμείς.
  11. Κι επειδή η ανακοίνωση αναφέρει ότι: “Η ΤΙΕΔΑ σε πλήρη εναρμόνιση με τους κανόνες της διαφάνειας ανήρτησε στη «Διαύγεια» τις σχετικές συμβάσεις και συμφωνητικά που προβλέπει ο νόμος”. Αφού είναι τόσο διαπρύσιοι κήρυκες της διαφάνειας, ας μας απαντήσουν οι κύριοι Αρβανιτίδης και Λαμπάκης, πότε θα κάνουν δημόσιο απολογισμό των Γιορτών Κρασιού που διεξάγονται τα τελευταία χρόνια. Γιατί για το 2016 και 2017 δεν έχουν κάνει απ’ ότι ξέρουμε. Αναλυτικά, με ΕΣΟΔΑ-ΕΞΟΔΑ και να δώσουν όλα τ στοιχεία στο φως της δημοσιότητας προκειμένου να ενημερωθούν οι δημότες. Πόσα εισιτήρια κόπηκαν, πόσα χρήματα εισέπραξαν και πόσα ξόδεψαν. Επειδή οι ίδιοι διακηρρύσουν πως είναι υπέρ της ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ.
  12. Δεν αναφέρει η ανακοίνωση, ούτε είπε λέξη φυσικά ο Πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ στη ραδιοφωνική του συνέντευξη, ότι στο έγγραφο της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ για τη συναυλία του Γιάννη Πάριου, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ του κορυφαίου σε όνομα καλλιτέχνη (αλλά με καθοδική πορεία μια και τα χρόνια περνούν) και αυτή που εισέπραξε τις  39.680 ευρώ, είναι η εταιρεία της Αλεξανδρούπολης με την επωνυμία ΧΡΙΣΟΠΟΥΛΟΥ Α. – ΤΕΡΖΗΣ Δ. Ο.Ε με διακριτικό τίτλο Ν-Ν ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ, η οποία παράλληλα τα τελευταία 3 χρόνια αναλαμβάνει με ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΕΔΑ την διαφημιστική και επικοινωνικαή διαχείριση της Γιορτής Κρασιού. Μάλιστα ακόμα και στην δημοτική παράταξη του κ.Λαμπάκη υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για το συγκεκριμένο θέμα. Αυτή συμφώνησε με τον Πάριο ή τον μάνατζερ του ή την εταιρεία που τον εκπροσωπεί από την Αθήνα (γιατί αυτό δεν αναφέρεται στο έγγραφο της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ), αλλά στο συμφωνητικό με την ΤΙΕΔΑ εμφανίζεται ως ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ του.
  13. Κάτι ακόμα. Ασχοληθήκαμε στο Evros-news.gr με το θέμα και απευθύναμε ερωτήματα, γιατί γνωρίζαμε ότι ο Πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης όταν ήταν δήμαρχος, λειτουργούσε πολύ προσεκτικά και φρόντιζε να διασφαλίζει απόλυτα τα συμφέροντα του δήμου Αλεξανδρούπολης, κάνοντας επωφελείς συμφωνίες που του έφερναν έσοδα και πρόσεχε να μην είναι περισσότερα τα έξοδα. Όπως για παράδειγμα στην συμφωνία που έκανε με τον γνωστό ξενοδοχειακό όμιλο, ο οποίος ανέλαβε για πολλά χρόνια την διαχείριση του δημοτικού ξενοδοχείου “ΕΓΝΑΤΙΑ” και το αξιοποίησε μαζί με το Astir Hotel. Ακόμα και κορυφαίοι και πολλοί γνωστοί από την τηλεόραση συνάδερφοι δημοσιογράφοι αθηναϊκών ΜΜΕ, που είναι ΑΡΙΣΤΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΕΤΟΙΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ, μας είπαν… ύμνους για τον πετυχημένο χειρισμό του σε εκείνη την περίπτωση. Πως τώρα ως Πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ κάνει τόσα λάθη, ειλικρινά απορούμε.
  14. Και κάτι τελευταίο για την ώρα, μια και στο συγκεκριμένο θέμα θα επανέλθουμε. Μια και η ανακοίνωση του δήμου Αλεξανδρούπολης έχει ως τίτλο: “Τρικυμία εν ποτηρίω”, μετά από όλη την ανάλυση που κάναμε, καταλαβαίνει και ο καθένας ότι αυτό που είναι χειρότερο είναι η… “τρικυμία εν κρανίω”. Κι ακόμα δεν άρχισαν να ανακοινώνονται επίσημα οι υποψηφιότητες για τον δήμο Αλεξανδρούπολης.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ  ΣΤΗ ΧΙΟ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΧΙΟ

Αλεξανδρούπολη: ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΤΙΕΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΠΑΡΙΟ

 1) ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΙΟ

2) ΠΑΡΙΟΣ-ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ