Πρόγραμμα εκδηλώσεων της ημέρας μνήμης για την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Πρόγραμμα εκδηλώσεων της ημέρας μνήμης για την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

 Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της ημέρας εθνικής μνήμης για την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους, που έχει καθιερωθεί η 14 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.  

Η 14η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος (Ν. 2645/1998) και το περιεχόμενο των εκδηλώσεων για την ημέρα αυτή έχει καθοριστεί με λεπτομέρεια με το Π.Δ. 304/2001 «Οργάνωση εκδηλώσεων μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου».

Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018. 

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ημέρας μνήμης 14ης Σεπτεμβρίου

Για την πόλη της Αλεξανδρούπολης, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ορίζεται ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ώρα 10.00: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Υποστράτηγο ε.α., Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού – Παράρτημα Αλεξανδρούπολης, Πρόδρομο Φωτακίδη (διάρκειας 5-8 λεπτών).

Ώρα 10.40: Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Δόμνας Βισβίζη από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τους Βουλευτές του Νομού, τον Στρατηγό Δ/τη ΧΙΙ Μ.Π., τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, από τον εκπρόσωπο του Δ.Π.Θ., τον Διευθυντή της ΕΛ.ΑΣ., τον κεντρικό Λιμενάρχη, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπως και από εκπροσώπους Ν.Π.Δ.Δ. & Ι.Δ. που επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο.