Κοντεύει χρόνος απ’ την απόφαση και ακόμα δεν μετονομάστηκε σε “Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης” το Κολυμβητήριο

Κοντεύει χρόνος απ’ την απόφαση και ακόμα δεν μετονομάστηκε σε “Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης” το Κολυμβητήριο

Τεράστια καθυστερηση στην υλοποίησης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την επίσημη μετονομασία του Κλειστού Κολυμβητηρίου Αλεξανδρούπολης σε «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης» υπάρχει ήδη.

Όπως αναφέρει σε δημοσόιευμα του το κορυφαίο αθλητικό σάιτ thrakisports.gr, aκόμα και κυοφορία να ήταν, εννέα μήνες μετά την σύλληψη θα είχε επέλθει η γέννηση. Στην περίπτωση ωστόσο της επίσημης μετονομασίας του Κλειστού Κολυμβητηρίου Αλεξανδρούπολης σε «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης» πέρασαν πάνω από εννέα μήνες από την ημέρα της εξαγγελίας αλλά η υλοποίηση δεν έχει ακόμα επέλθει.

Ήταν πέρυσι τον Δεκέμβριο όταν λίγο καιρό μετά την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου στην Γκουαδαλαχάρα στο Μεξικό, ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης ανακοίνωσε στις Φέρες, τόπο καταγωγής του Δημοσθένη, την απόφασή του να πάρει το όνομα του παραολυμπιονίκη του Ρίο ντε Τζανέιρο το (σχετικά νέο) κλειστό κολυμβητήριο της πόλης.

Πρόκειται για μια σύγχρονη εγκατάσταση που φιλοδοξεί στο προσεχές διάστημα να φιλοξενήσει και μεγάλες εγχώριες αλλά και διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις. Η σχετική εισήγηση έγινε ένα μήνα μετά στο Δημοτικό Συμβούλιο και ελήφθη σχετική ομόφωνη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο, στα μέσα Ιανουαρίου.

Πλέον φτάσαμε Σεπτέμβριο. Στο μεταξύ ο Μιχαλεντζάκης έγινε ο πρώτος μη αρτιμελής αθλητής που μετείχε σε αποστολή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής συμμετέχοντας στους Μεσογειακούς Αγώνες, ενώ τον Αύγουστο κατέκτησε όχι ένα αλλά δύο χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Κολύμβησης ΑμεΑ του Δουβλίνου.

Μπήκε πλέον και ο Σεπτέμβριος αλλά η επίσημη μετονομασία αγνοείται. Κάποια στιγμή ωστόσο θα έπρεπε αυτό που πομποδώς προαναγγέλθηκε και ομοφώνως αποφασίστηκε να γίνει πράξη και να τοποθετηθεί το όνομα του Μιχαλεντζάκη στην πινακίδα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, πέρα από το λογότυπο που εμφανίστηκε στο facebook μέσα από προσωπική πρωτοβουλία κάποιων δημοτικών υπαλλήλων.

Ήδη κάποιοι βάζουν στοίχημα ότι «ο χρόνος ανάμεσα στην αλλαγή της μακέτας στην είσοδο του κολυμβητηρίου και την ημερομηνία διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών θα είναι μικρότερος από τον χρόνο που χρειάστηκε για να υλοποιηθεί η εξαγγελία του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, την οποία υιοθέτησε ομοφώνως το Δημοτικό Συμβούλιο».

Πηγή: thrakisports.gr