ΠΥΡΚΑΓΙΑ τα ξημερώματα στο παλαιό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

ΠΥΡΚΑΓΙΑ τα ξημερώματα στο παλαιό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 1.30′ τα ξημερώματα στο χώρο του παλαιού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης, προκαλώντας την άμεση και μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Συγκεκριμένα, η φωτιά εκδηλώθηκε στον χώρο όπου βρίσκεται το νεκροτομείο του εγκαταλελλειμμένου  Νοσοκομείου, ο οποίος μάλιστα ήταν κλειστός με αλυσίδες. Οι Πυροσβέστες χρειάστηκε να τις κόψουν προκειμένου να μπουν μέσα και να προχωρήσουν στην κατάσβεση, κάτι που δυσκόλεψε ασφαλώς τις προσπάθειες τους. Οι εκτιμήσεις, όπως δήλωσε και ο Διοικητής της Π.Υ.Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Κούκουρας μιλώντας στον MAXIMUM FM και τον Δημήτρη Κολιό πριν λίγη ώρα, είναι ότι κάποιοι πέταξαν από έξω προς το κτίριο αυτό που προκάλεσε την φωτιά.

Κούκουρας: “Πολλές πυρκαγιές από κεραυνούς”

Ο κ.Κούκουρας αναφέρθηκε και στην χθεσινή πυρκαγιά στην περιοχή της Κίρκης, η οποία όπως είπε προκλήθηκε από πτώση κεραυνού όπως έγραψε και το Evros-news.gr, αλλά κατασβέστηκε πριν πάρει έκταση. “Φέτος είχαμε αρκετές πυρκαγιές από πτώσεις κεραυνών, οι οποίες ήταν μάλιστα σε ευαίσθητες περιοχές, δασών, όπως της Λευκίμμης, της Κίρκης και της Αισύμης. Καταφέραμε όμως να τις ελέγξουμε σχετικά εύκολα κι να μην προκληθούν μεγάλα προβλήματα”, τόνισε ο Διοικητήτς της Π.Υ Αλεξανδρούπολης.

Επεσήμανε επίσης ότι η αντιπυρική περίοδος λήγει στις 31 Οκτωβρίου και σε γενικές γραμμές στον Έβρο ήταν μια καλή περίοδος, με πυρκαγιές που δεν προκάλεσαν ιδιαίτερες καταστροφές.  Κι αυτό είναι αλήθεια, μια και οι Πυροσβεστικές δυνάμεις του νομού λειτούργησαν θα μπορούσαμε να πούμε αρκετά γρήγορα, συντονισμένα και αποτελεσματικά, με αποτέλεσμα να περιορίσουν αρκετά τις συνέπιειες όσων πυρκαγιών εκδηλώσθηκαν είτε σε δάση και άλλες εκτάσεις, είτε σε διαμερίσματα και άλλους χώρους.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*