Αλεξανδρούπολη: Συνάντηση Βρούτση-Ασημακοπούλου με αλιείς για προκλήσεις των Τούρκων και δήμαρχο Β.Λαμπάκη

Αλεξανδρούπολη: Συνάντηση Βρούτση-Ασημακοπούλου με αλιείς για προκλήσεις των Τούρκων και δήμαρχο Β.Λαμπάκη

Από την ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης ξεκίνησαν την περιοδεία τους στο νομό Έβρου οι πρώην υπουργοί και νυν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης και Άννα Ασημακοπούλου, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιούν κλιμάκια του κόμματος στην περιοχή μας, για επιτόπου καταγραφή των προβλημάτων εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. 

Συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Έβρου Άκη Παρασκευόπουλο και την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης και πολιτευτή της Ν.Δ Όλγα Βρεττοπούλου, συναντήθηκαν   με τον πρόεδρο των αλιέων Αλεξανδρούπολης  Δ. Σαρίκα, ο οποίος τους ανέλυσε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την προκλητικότητα των Τούρκων ψαράδων και την αδυναμία της Κυβέρνησης να τους προστατεύσει και να διασφαλίσει τα χωρικά μας ύδατα.

Βρούτσης: Τα εθνικά μας χωρικά ύδατα έχουν γίνει κουρελόχαρτο από τους Τούρκους

Ο κ.Βρούτσης μάλιστα μίλησε για τη συνάντηση με τους ψαράδες της περιοχής μας και στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ τονίζοντας: «Πριν από λίγο πήγα στην ιχθυόσκαλα στην Αλεξανδρούπολη. Το πρόβλημα των αλιέων μας είναι τεράστιο. Νέμονται το Αιγαίο οι Τούρκοι. Οι Έλληνες αλιείς βρίσκονται σε απόγνωση. Το πρόβλημα τους δεν είναι πλέον βιοποριστικό, έχει γίνει εθνικό πρόβλημα. Τα εθνικά μας χωρικά ύδατα έχουν γίνει κουρελόχαρτο από τους Τούρκους».

Αποκάλυψε ακόμα πως οι ψαράδες του Έβρου του μετέφεραν πως « υπήρξε προσπάθεια σύλληψης Ελλήνων αλιέων» και πρόσθεσε πως «Όλοι οι Τούρκοι (αλιείς) οπλοφορούν». Απαντώντας στο τι πρέπει να γίνει σημείωσε πως «πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα. Η ελληνική Πολιτεία πρέπει να επαναφέρει την κανονικότητα».

Συνάντηση με δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη

Στη συνέχεια το κλιμάκιο της Ν.Δ βρέθηκε στο δημαρχείο της πόλης και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης Βαγγέλη Λαμπάκη. Μάλιστα η κ.Ασημακοπούλου τον χαρακτήρισε.. υπερδραστήριο στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter (δεν ξέρουμε τί άποψη έχει ο Αντιπρόεδρος της Κώστας Χατζηδάκης γι’ αυτό αφού τον έχει ‘στολίσει” με δημόσιες πολύ άγριες δηλώσεις εναντίον του ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης), ενώ οι δυο βουλευτές ενημερώθηκαν για τα προβλήματα και τα ζητήματα της πόλης, καθώς και τις διαδικασίες που αφορούν το λιμάνι και τις παρεμβάσεις που πρέπει να υπάρξουν.