Επίσκεψη Φ.Αραμπατζή και κλιμακίου Ν.Δ σε Συνεταιρισμό Σκόρδου Νέας Βύσσας και Πανεπιστήμιο Ορεστιάδας (φωτορεπορτάζ)

Επίσκεψη Φ.Αραμπατζή και κλιμακίου Ν.Δ σε Συνεταιρισμό Σκόρδου Νέας Βύσσας και Πανεπιστήμιο Ορεστιάδας (φωτορεπορτάζ)

Την περιοχή της Ορεστιάδας επισκέπτεται από το πρωί κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής την Τομεάρχη Αγροτικού Φωτεινή Αραμπατζή, στο πλαίσιο σειράς επισκέψεων, συναντήσεων και εκδηλώσεων σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης εν όψει της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.  

Η κ.Αραμπατζή συνοδευόμενη από τον βουλευτή του κόμματος στον Έβρο Αναστάσιο Δημοσχάκη, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Χρύσα Μπαχαρίδου, στελέχη της ΝΟΔΕ και της Τοπικής επιτροπής Ορεστιάδας, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Ορεστιάδας, όπου την υποδέχθηκε ο Κοσμήτορας Σπύρος Κουτρούμπας με τους επικεφαλείς των Τμημάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Δασολογίας , Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων.

Την ενημέρωσαν για τα θέματα και τα προβλήματα που υπάρχουν, ενώ τονίστηκε ιδιαίτερα τόσο από τον κ.Κουτρούμπα όσο και απ’ τους συναδέρφους του Καθηγητές, το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί με την ίδρυση επιπλέον τμημάτων Δασολογίας που έχει αποφασίσει η σημερινή Κυβέρνηση.

Η βουλευτής της Ν.Δ άκουσε με προσοχή όσα τις παρουσίασαν, επεσήμανε ότι στόχος του κόματος της είναι η αναβάθμιση των Πανεπιστημίων, με βάση αυτά που έχει ανακοινώσει και ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ τόνισε ιδιαίτερα την σημασία που δίνεται στην ανάπτυξη και στήριξη των Σχολών οι οποίες βρίσκονται σε ακριτικές και εθνικά ευσαίθητες περιοχές.

Η επίσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Σκόρδου Νέας Βύσσας

Αραμπατζή: Μιεωμένη φορολογία σε όσους αγρότες παραδίδουν σε Συνεταιρισμούς

Επόμενος σταθμός επίσκεψης του κλιμακίου της Ν.Δ με επικεφαλής την Φωτεινή Αραμπατζή, ήταν ο Αγροτικός Συνεταρισμός Σκόρδου Νέας Βύσσας. Εκεί την υποδέχθηκε ο αντιπρόεδρος κ.Μαργαριτίδης (ο πρόεδρος Τάσος Γιακμογλίδης ήταν εκτός νομού), ο οποίος την ξενάγησε στις εγκαταστάσεις και την ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του συνεταιρισμού. Όπως τις εξαγωγές σε πολλές χώρες, την ανοδική πορεία της παραγωγής και του συνεταιρισμού και την πρόσφατη ένταξη στο ρεκόρ Γκίνες των σκόρδων Ν.Βύσσας για το μήκος πλεξούδας σκόρδου, που έκανε ακόμα πιο πολύ γνωστό το προϊόν.

Η Τομεάρχης Αγροτικού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε μς\ε τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες που εργάζονται στον συνεταιρισμό, παρακολούθησε την διαδικασία συσκευασίας και τόνισε ιδιαίτερα σε όλους αυτό που ανακοίνωσε ο κ.Μητσοτάκης. “Όποιοι αγρότες παραδίδουν τα προϊόντα τους στους Συνεταιρισμούς, θα δώσουμε κίνητρα όπως ανακοίμνωσε και ο Πρόεδρος μας στη συνέντευξη του στον ALPHA. Θα έχουν δηλαδή χαμηλότερη φορολογία. Είναι μια κίνηση ουσίας πιστεύω για την στήριξη των Συνεταιρισμών”.

Στη συνέχεια η κ.Αραμπατζή και το κλιμάκιο επισκέφθηκαν το “Θρακών Αμνός” που είναι μια συνεταιριστική προσπάθεια των γαλακτοπαραγωγών στην περιοχή της Ορεστιάδας, με την συνεργασία του τοπικού Πανεπιστημίου και ακολούθησε η επίσκεψη στο Διδυμότειχο, όπου υπάρχει συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλη Παρασκευά Πατσουρίδη.