Πυροσβεστικό αεροπλάνο επιχειρεί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε δύσβατη δασική περιοχή στο Ρυτό Κορινθίας, τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017. Έλαβαν μέρος στην κατάσβεση, 7 καναντέρ, 2 ελικόπτερα, 34 πυροσβεστικά οχήματα με το πλήρωμα τους, ομάδες εθελοντών και 60 πυροσβέστες πεζικό σώμα. Εκκενώθηκαν προληπτικά οι παιδικές κατασκηνώσεις στο ράντσο Σκούρας στο Σοφικό, ενώ η πυρκαγιά πέρασε ξυστά από κατοικίες στην Άνω Αλμυρή. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Δεύτερη φωτιά στην περιοχή Βυρίνη Σουφλίου. Επιχειρούν δυο καναντέρ και το ελικόπτερο

Δεύτερη φωτιά στην περιοχή του εγκαταλελλειμένου χωριού Βυρίνη Σουφλίου, κοντά στην πρώτη που έχει ξεσπάσει εδώ και αρκετές ώρες στην Λευκίμμη, προκλήθηκε από πτώση κεραυνού και μέρος των Πυροσβεστικών δυνάμεων  έχουν σπεύσει και στο σημείο αυτό.

Την εκδήλωση της συγκεκριμένης πυρκαγιάς, πιθανότατα από πτώση κεραυνού, εντόπισαν τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Καναντέρ που έφτασαν στην πυρκαγιά της Λευκίμμης και συνεχίζουν τις ρήψεις νερού μέχρι να πέσει το σκοτάδι και ενημέρωσε τους συντονιστές της επιχείρησης κατάσβεσης. Παράλληλα, συνεχίζει να επιχειρεί και το Πυροσβεστικό ελικόπτερο που επενέβη απ’ την πρώτη στιγμή, μια και όπως επισημάναμε η πρώτη πυρκαγιά που έστω και με μικρότερη ένταση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη στην δασική περιοχή Λευκίμμη Σουφλίου.

Στο σημείο επιχειρούν 21 πυροσβέστες με έξι οχήματα, 28 άτομα πεζοπόρο τμήμα και όπως τονίσαμε  δύο καναντέρ και ένα ελικόπτερο.

Σημείωση: Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ είναι ΑΡΧΕΙΟΥ

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*