Γιορτή Κυνηγών: Με πολύ κόσμο και θρακιώτικο γλέντι ξεκίνησε στο Σιδηρώ Σουφλίου (BINTEO+φωτό)

Γιορτή Κυνηγών: Με πολύ κόσμο και θρακιώτικο γλέντι ξεκίνησε στο Σιδηρώ Σουφλίου (BINTEO+φωτό)

Με πολύ κόσμο, κυνηγούς και κατοίκους από τα μουσουλμανοχώρια της περιοχής, ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται σήμερα στο Σιδηρώ Σουφλίου, η Πανελλήνια Γιορτή Κυνηγών.

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, ο οποίος κήρυξε την έναρξη αλλά και είναι γνωστό ότι πρωτοστάτησε και στηρίζει τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις, του βουλευτή Έβρου Δημήτρη Ρίζου, της περιφερειακής συμβούλου Βόρας Μοσχοφίδου, Αντιδημάρχων Σουφλίου, οι παρεβρισκόμενοι περιηγήθηκαν στα κυνηγετικά περίπτερα, ενώ ακολούθησε γνήσιο θρακιώτικο γλέντι.

Gepostet von Dimitris Petrovits am Samstag, 8. September 2018

Όπως βλέπετε και στα δύο βίντεο, οι κάτοικοι του Σιδηρώ και των άλλων χωριών της περιοχής, κάθε ηλικίας αλλά κυρίως νέα παιδιά, διασκέδασαν με την ψυχή τους χορεύοντας ζωναράδικο και μπαϊντούσκα.

Οι εκδηλώσεις στο Σιδηρώ μετατρέπονται πλέον σε σημείο αναφοράς του Έβρου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και πανελλαδικά για το κυνήγι,  με την «Πανελλήνια Γιορτή Κυνηγών» που αποτελεί διοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Κυνηγετικών Συλλόγων Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου, Μεταξάδων, Ορεστιάδας, Σουφλίου και Φερών, σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό – Αθλητικό Σύλλογο Σιδηρού Δήμου Σουφλίου «ΠΥΡΣΟΣ».


Η φετινή «Πανελλήνια Γιορτή Κυνηγών» περιλαμβάνει έκθεση κυνηγετικών ειδών και εξοπλισμού, έκθεση τοπικών προϊόντων και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις. Η αποψινή εκδήλωση ξεκινάει στις 7 μμ και η είσοδος είναι δωρεάν, ενώ αναμένεται να προσελκύσει ακόμα περισσότερο κόσμο από χθες, αφού αρκετοί θέλουν να επισκεφθούν την όμορφη αυτή περιοχή.