Έβρος: Απαγόρευσε το ΓΕΣ στους Τομεάρχες Άμυνας της Ν.Δ Β.Κικίλια και Α.Δημοσχάκη να επισκεφθούν στρατόπεδα

Έβρος: Απαγόρευσε το ΓΕΣ στους Τομεάρχες Άμυνας της Ν.Δ Β.Κικίλια και Α.Δημοσχάκη να επισκεφθούν στρατόπεδα

Την αρνητική απάντηση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο αίτημα του Τομεάρχη Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια και του αναπληρωτή Τομεάρχη και βουλευτή Έβρου Αναστάσιου Δημοσχάκη να επισκεφθούν στρατιωτικές μονάδες της περιοχής κατά την περιοδεία του πρώτου, όπως έγραψε το Evros-news.gr, επιβεβαιώνει και το αρμόδιο για στρατιωτικά θέματα kranos.gr με δημοσίευμα του.

Επικαλείται μάλιστα και αυτό, ότι η δικαιολογία που προβλήθηκε είναι πως το Σάββατο δεν μπορούν να δεχθούν επισκέψεις οι στρατιωτικές μονάδες, όπως και εμείς επισημάναμε ότι απάντησαν απ’ το ΥΠΕΘΑ. Λες και μιλάμε για απλές δημόσιες υπηρεσίες που δεν λειτουργούν το Σαββατοκύριακο. Το θέμα επίσης είναι ποιός έδωσε την συγκεκριμένη εντολή για την αρνητική απάντηση.
Γνώριζε ο υπουργός Πάνος Καμμένος ή ο αναπληρωτής του Παναγιώτης Ρήγας κάτι για το αίτημα του Τομέα Άμυνας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Την απόφαση πήρε ο Αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής, του οποίου η πλήρης ταύτιση με τον υπουργό Πάνο Καμμένο και η παρουσία δίπλα του σε στιγμές όπως μετά την πυρκαγιά στο Μάτι  έχει προκαλέσει ποικίλα αρνητικά σχόλια ή ήταν απλά μια απάντηση ρουτίνας ενός απλού επιτελικού στελέχους; Γιατί δεν πρόκειται για αίτημα ενός απλού βουλευτή, αλλά των καθ ύλην αρμοδίων από τη Νέα Δημοκρατία για τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Γράφει λοιπόν το kranos.gr ότι:
“Απαγορευτικό” από το ΓΕΣ, σε ”χακί” επίσκεψη υψηλόβαθμων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, στον Έβρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr, κλιμάκιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον Τομεάρχη Άμυνας, Βουλευτή Α’ Αθηνών, Βασίλειο Κικίλια, τον Αν. Τομεάρχη, Επίτιμο Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Βουλευτή Έβρου, Αναστάσιο Δημοσχάκη και την εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη, στα πλαίσια της επίσκεψής τους στη ΔΕΘ την ερχόμενη εβδομάδα, πραγματοποίησαν περιοδεία στον  Έβρο.
Έγκαιρα όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις και προκειμένου μαζί με την περιοδεία σε ακριτικές πόλεις να επισκεφθούν και στρατιωτικούς σχηματισμούς του ΣΞ,  κατέθεσαν στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, την απαιτούμενη αίτηση χορήγησης άδειας.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας το αίτημα του τομέα άμυνας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απορρίφθηκε από το ΓΕΣ, με αιτιολογικό ότι η επίσκεψη θα γινόταν το Σάββατο, όπου δεν μπορούσαν να δεχθούν επισκέψεις!!!
Έκπληκτα τα υψηλόβαθμα στελέχη, προσπαθούσαν να καταλάβουν τι ακριβώς γίνεται αφού είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Το καίριο ερώτημα που τίθεται είναι το κατά πόσο ήταν ενήμερος από το ΓΕΣ, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο νέος Αναπληρωτής Παναγιώτης Ρήγας, για το αίτημα των καθ’ ύλην αρμόδιων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για την Άμυνα και εάν έχουν εμπλοκή με την απόρριψη του αιτήματος.
Πάντως οι πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι οι κύριοι Κικίλιας και Δημοσχάκης παρόλο που θεωρούν το συμβάν υποτιμητικό απέναντί τους, λόγω σεβασμού και μόνο προς το στράτευμα δεν ασχολήθηκαν επίσημα με το θέμα. Μετά και την τελευταία τους ερώτηση για τα αναδρομικά των στελεχών των ΕΔ, θα επανέλθουν ξανά κοινοβουλευτικά, αναδεικνύοντας όλα τα ”καυτά” προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικοί.
Πηγή: kranos.gr